eikonoskopionews.blogspot.com

''H EIKONA EINAI TO ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΜΑΤΙ ΕΝΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΕΝΟΥ AΝΘΡΩΠΟΥ''


E-MAIL:eikonoskopionews@gmail.com



Σάββατο 8 Μαρτίου 2014

ΕΠΙΘΕΩΡΗΣΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΣΙΩΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗΣ ΤΩΝ ΜΟΝΑΔΩΝ ΑΦΑΛΑΤΩΣΗΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΥΔΡΑΣ




Την Τετάρτη 5 Μαρτίου 2014 ο Δήμαρχος, Άγγελος Κοτρώνης επισκέφτηκε τις εγκαταστάσεις της εταιρίας ΤΕΜΑΚ Α.Ε, η οποία κατασκευάζει τη «Μονάδα Αφαλάτωσης Ύδρας».

 Αρχικά ο Δήμαρχος είχε συνάντηση εργασίας με τον
Πρόεδρο της εταιρίας κ. Ηρώδη Μητσόπουλο, τον Τεχνικό Διευθυντή της κ. Κολογγιό και το Διευθυντή Πωλήσεων κ. Μάτο. Κατά την διάρκεια της σύσκεψης, οι εκπρόσωποί της εταιρίας ενημέρωσαν τον Δήμαρχο για την πρόοδο των εργασιών συναρμολόγησης των δυο «δίδυμων» μονάδων αφαλάτωσης δυναμικότητας 800 κυβικών μέτρων πόσιμου νερού η κάθε μία, οι οποίες έχουν ολοκληρωθεί σε ποσοστό  μεγαλύτερο του 80%. Στη συνέχεια προχώρησαν στην αξιολόγηση της πορείας των αδειοδοτήσεων και της αντιμετώπισης των προβλημάτων που ανακύπτουν από την δαιδαλώδη  γραφειοκρατεία, όπου ο  Δήμαρχος ανέλαβε εξολοκλήρου τον συντονισμό όλων των διαδικασιών προκειμένου αυτές να ολοκληρωθούν άμεσα.

Μετά τη συνάντηση, όλοι μαζί επισκέφτηκαν τα δυο κοντέϊνερς μέσα στα οποία συναρμολογούνται οι μονάδες αφαλάτωσης. Ο πρόεδρος της ΤΕΜΑΚ ανέλυσε τα στάδια συναρμολόγησης των μονάδων και επεσήμανε ότι χρησιμοποιούνται υλικά (αντλίες, φίλτρα, κλπ.) υψηλής ποιότητας και αντοχής. Η εταιρία δεσμεύθηκε ότι τέλος Μαρτίου οι μονάδες θα είναι εντελώς έτοιμες και αφού λάβει την άδεια εγκατάστασης, εντός του Απριλίου αυτές θα έχουν εγκατασταθεί στην Ύδρα.

Ο Δήμαρχος αφού εξέφρασε την ικανοποίησή του για τη πρόοδο των εργασιών κατασκευής, αλλά και για την ποιότητα των χρησιμοποιούμενων υλικών, δήλωσε: «Ένα όνειρο ζωής για την Ύδρα, η μονάδα αφαλάτωσης, σήμερα βρίσκεται στη φάση της ολοκλήρωσης. Έχοντας αντιπαλέψει ένα βουνό από γραφειοκρατικά εμπόδια, έχοντας λάβει ήδη περισσότερες από 10 εγκρίσεις και γνωμοδοτήσεις, είμαστε έτοιμοι σε λίγο καιρό να υποδεχθούμε στην Ύδρα μια μονάδα αφαλάτωσης που θα διαθέτει τον πιο σύγχρονο εξοπλισμό και θα προσφέρει σε όλους μας, άφθονο και άριστης ποιότητας νερό».