eikonoskopionews.blogspot.com

''H EIKONA EINAI TO ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΜΑΤΙ ΕΝΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΕΝΟΥ AΝΘΡΩΠΟΥ''


E-MAIL:eikonoskopionews@gmail.com



Πέμπτη 27 Μαρτίου 2014

''«ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑΣ»: ΤΑ ΤΡΙΑ ΚΡΙΣΙΜΑ ΔΙΛΗΜΜΑΤΑ ΤΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ ΤΟΥ ΜΑΙΟΥ 2014 ''


Βρισκόμαστε περίπου 50 ημέρες πριν τις αυτοδιοικητικές εκλογές του Μαΐου του 2014 και στο Δήμο Ερμιονίδας  οι δημότες παρακολουθούν δελτία τύπου των παρατάξεων που ανακοινώνονται θέσεις – προτάσεις –απολογισμοί και ονόματα  υποψηφίων.
Από τη δική μας πλευρά ,η δημοτική  μας παράταξη «ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑΣ»
  έχει ήδη ανακοινώσει τις θέσεις της για τον τουρισμό, για την κοινωνική πρόνοια – αλληλεγγύη, για την τροποποίηση του Ν. 3852/10 «ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ»  για την αναγκαιότητα ύπαρξης μιας νέας κοινωνικής συμφωνίας ,νέας συμμαχίας για την Ερμιονίδα ,για την αξία συμμετοχής στο «στίβο των δημοτικών εκλογών», για την απήχηση της πρότασης σχετικά με συνδιαμόρφωση μιας νέας κοινωνικής συμφωνίας που θα εκφράζει μια πλατιά κοινωνική πλειοψηφία,   επίσης όπως γνωρίζετε έχουμε ανακοινώσει ήδη 28 υποψηφίους συμβούλους  μας, στελέχη που θα συγκροτήσουν το ψηφοδέλτιο νίκης της παράταξης μας.
Σήμερα στα πλαίσια του δημόσιου διάλογου που έχουμε ξεκινήσει με τα ΜΜΕ (έντυπα και ηλεκτρονικά) σας καταθέτουμε τις απόψεις μας ,τις θέσεις  μας σχετικά με τα τρία κρίσιμα διλήμματα  που έχουν να απαντήσουν οι δημότες μας ,οι ψηφοφόροι  του Δήμου Ερμιονίδας  στις δημοτικές εκλογές του Μαΐου 2014



ΠΡΩΤΟ ΔΙΛΗΜΜΑ :Εάν θα συνεχιστεί η αναπτυξιακή προοπτική στον Δήμο Ερμιονίδας  



Α) Απαιτείται να συνεχιστούν ομαλά τα μεγάλα έργα που έχουν  δρομολογηθεί  από τον Δήμο Ερμιονίδας  στον τομέα της αποχέτευσης ,στον τομέα  της ύδρευσης ,στον τομέα των τουριστικών υποδομών.

Το έργο της αποχέτευσης  της Δ. Κ. Κρανιδίου ,της Δ. Κ Πορτοχελίου και οι αγωγοί μεταφοράς λυμάτων της Τ. Κ. Κοιλάδας προϋπολογισμού 11.000.000 ευρώ είναι ένα τεράστιο ,σημαντικό έργο  που θα πρέπει  να δημοπρατηθεί ,να εκτελεστεί  και να ολοκληρωθεί  άμεσα και αποτελεσματικά προς όφελος των δημοτών μας. Η αλλαγή δικτύου ύδρευσης στο Κρανίδι προϋπολογισμού 3.300.000 ευρώ στο οποίο έχει ήδη δημοπρατηθεί και αναμένεται ο εργολάβος άμεσα να ξεκινήσει τις εργασίες αποτελεί ένα κρίσιμο έργο για την ποιότητα ζωής των κατοίκων της πόλεως του Κρανιδίου .

Τα σημαντικά έργα στις τουριστικές υποδομές (τουριστική μαρίνα στην Ερμιόνη, τουριστικό καταφύγιο  στο Πορτοχέλι ) διαμορφώνουν τους όρους για  μια ουσιαστική αλλαγή του τουριστικού  προϊόντος στο Δήμο Ερμιονίδας

Β) Αξίζει να επισημανθεί ότι η αναπτυξιακή   προοπτική για την Ερμιονίδα μας  θα επιτευχθεί μέσω αξιοποίησης της νέας προγραμματικής περιόδου 2014-2019  στην Περιφέρεια Πελοποννήσου ,της ένταξης του Δήμου μας σε χρηματοδοτικά προγράμματα τόσο του ΕΣΠΑ όσο και πιλοτικών προγραμμάτων του Ελληνικού Δημοσίου και της Ευρωπαϊκής Ένωσης  π. χ «πρόγραμμα ψηφιακή σύγκλιση» .

Αυτή η διαδικασία απαιτεί σύνταξη μελετών ,πληρότητα φακέλων ,διεκδίκηση ένταξης , χρηματοδότησης και αντικειμενική τεκμηρίωση για την ένταξη

 μας και την ομαλή ολοκλήρωση αυτών των έργων.

Τα στελέχη της παράταξης μας  και προσωπικά εγώ δεσμευόμαστε ότι θα ανταποκριθούμε στα καθήκοντά μας ,έχουμε την γνώση, έχουμε την εμπειρία ,έχουμε την βούληση να εγγυηθούμε την αναπτυξιακή πορεία του Δήμου μας ,να υλοποιήσουμε  σημαντικά έργα υποδομής που έχει ανάγκη ο τόπος μας και τα οποία θα βελτιώσουν την ποιότητα ζωής των κατοίκων του Δήμου μας.



ΔΕΥΤΕΡΟ ΔΙΛΗΜΜΑ: Εάν θα υπερβούμε το «εγώ» και θα στρατευτούμε στο «εμείς» ,εάν θα υπηρετήσουμε την αναγκαιότητα συνδιαμόρφωσης μιας νέας κοινωνικής συμφωνίας .



Η πρότασή μας  είναι ξεκάθαρη , μια πλατιά κοινωνική προοδευτική συμμαχία – συμφωνία για την Ερμιονίδα. Θεμιτές οι προσωπικές φιλοδοξίες όμως ο τόπος μας έχει ανάγκη από πάρα πολλούς που θα συμβάλλουν  με τις θέσεις τους ,με τις απόψεις τους , με τις ιδέες τους στη συνδιαμόρφωση μιας νέας κοινωνικής συμφωνίας ,για την πρόοδο του τόπου μας και την βελτίωση της ζωής όλων μας.

Ήδη η πρόταση μας για την συνδιαμόρφωση  μιας νέας κοινωνικής συμφωνίας έχει κερδίσει την πλειοψηφία των δημοτών.  Οι δημότες μας καλούν να υπηρετήσουμε αυτήν την ιδέα ,αυτήν την πρόταση ,να ενώσουμε  δυνάμεις , να πολλαπλασιάσουμε την δύναμη μας και με αντικείμενο πολιτικό τρόπο  να αναδείξουμε τα στελέχη της αυτοδιοίκησης που θα πρωταγωνιστήσουν την επόμενη δημοτική περίοδο 2014-2019.

Σε όλους εμάς επαφίεται  ο νέος ρόλος να υλοποιήσουμε την πρόταση αυτή  και ταυτόχρονα οι δημότες μας τόσο στην προεκλογική περίοδο που διανύουμε όσο και μετά τις εκλογές με τη συμμετοχή τους να επιβάλλουν τη βούληση τους ,να υπερασπιστούν τη υλοποίηση της νέας αυτής κοινωνικής συμφωνίας.



ΤΡΙΤΟ ΔΙΛΗΜΜΑ: Εάν οι δημότες μας επιθυμούν να περάσουμε στη νέα εποχή ,σε μια νέα συλλογικότητα



Μια από τις δεσμεύσεις της παράταξης  μας είναι η αρχή της συλλογικότητας και την αρχή αυτή θα υπηρετήσουμε ,είναι μια αναγκαιότητα  της σύγχρονης εποχής.

Ας ξεπεράσουμε τις άγονες αντιπαραθέσεις του παρελθόντος ,ας αναζητήσουμε μια νέα αρχή.

Πρέπει να ενώσουμε την κοινωνία μας και να υπηρετήσουμε τον άνθρωπο και τις ανάγκες τους

Ζητώ από τους δημότες μας να έχουν θετική πρόταση, να στηρίξουν  την παράταξη μας  για τα στελέχη που διαθέτει ,  για όλους εμάς που πρωταγωνιστούμε σε αυτήν εκλογική μάχη .

Κάποιοι έχουν μείνει  στο παρελθόν και παρουσιάζουν «απολογισμούς έργων»  χωρίς κανένα πολιτικό περιεχόμενο και ξεχνούν να ασκήσουν την αυτοκριτική  τους για τις χρηματοδοτήσεις και τα έργα που έχασαν γιατί οι δημότες  τους  καταψήφισαν στις προηγούμενες εκλογές ,επίσης κάποιοι άλλοι δημοτικοί συνδυασμοί ακόμα να εκφράσουν τις απόψεις τους τις θέσεις τους για τα κρίσιμα ζητήματα του τόπου μας· πίστευαν στην θεωρία του «ώριμου φρούτου» το οποίο σίγουρα θα το γευτούν ,όμως αυτή η πολιτική επιλογή είναι μια παλαιοκομματική αντίληψη και επιλογή που δεν ταιριάζει  στην νέα εποχή .



Εμείς έχουμε την δύναμη ,έχουμε την βούληση να εκφράζουμε την νέα εποχή .

Μία εποχή συλλογικότητας και αποτελεσματικότητας  

Διεκδικούμε μια πλατιά δυνατή  κοινωνική πλειοψηφία για να υπηρετήσουμε το Δήμο  και τους δημότες τους

Ας αναλογιστούμε όλοι την ευθύνη των επιλογών μας· ο τόπος μας ,μας χρειάζεται όλους,  τολμάμε όμως να προτείνουμε σε όλους εσάς  να υπερβείτε τις ψεύτικες- άγονες αντιπαραθέσεις ,να αξιολογήσετε προτάσεις και υποψηφίους και να συμμετέχετε  ενεργά  στην νέα συλλογικότητα  που διαμορφώνουμε .



«Ο Δήμος Ερμιονίδας είναι υπόθεση όλων μας»
                                                    
                                                  Για την   
                            
                    ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ  ΣΥΜΜΑΧΙΑ  Ε Ρ Μ Ι Ο Ν Ι Δ ΑΣ
                                                         
                                       Ο υποψήφιος  Δήμαρχος    
      
                                           ΤΑΣΟΣ  ΛΑΜΠΡΟΥ