eikonoskopionews.blogspot.com

''H EIKONA EINAI TO ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΜΑΤΙ ΕΝΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΕΝΟΥ AΝΘΡΩΠΟΥ''


E-MAIL:eikonoskopionews@gmail.com



Τετάρτη 21 Δεκεμβρίου 2011

''Χριστουγεννιάτικη γιορτή από το 1ο Νηπιαγωγείο Ερμιόνης...''


Ρεπορτάζ για το eikonoskopio news: Μίλτος Ιωαννίδης
 
Την Χριστουγεννιάτικη γιορτή του διοργάνωσε το απόγευμα της Τετάρτης το 1ο κλασσικό και ολοήμερο Νηπιαγωγείο Ερμιόνης με τα μικρά αλλά και τα…. «μεγάλα» παιδιά να διασκεδάζουν, και να χαμογελούν όπως άλλωστε επιτάσσουν οι άγιες μέρες των Χριστουγέννων.

Τα παιδιά του Νηπιαγωγείου και του παιδικού σταθμού με την καθοδήγηση των νηπιαγωγών τους και με την ενεργή συμπαράσταση του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων, έπαιξαν το μουσικό παραμύθι (δημιουργία των Χάρη και Πάνου Κατσιμίχα)«Η αγέλαστη πολιτεία και οι Καλικάντζαροι» με τους γονείς τους να απαθανατίζουν τις ερμηνείες των παιδιών τους και να χειροκροτούν τις προσπάθειες τους επιβραβεύοντας τα.
Το μουσικό παραμύθι «Η αγέλαστη πολιτεία και οι Καλικάντζαροι» αποτελείται από μια σειρά με όμορφα μουσικά ακούσματα που βοηθούν τα παιδιά να εξοικειωθούν αλλά και να αγαπήσουν την τέχνη της μουσικής περνώντας τους παράλληλα και το μήνυμα για τις αξίες και τα εφόδια που πρέπει να αποκτήσουν στην ζωή τους.

Συγκεκριμένα η υπόθεση του μουσικού παραμυθιού αφορά μια πολιτεία που την αποκαλούσαν «αγέλαστη»και οι κάτοικοι της έγιναν χαρούμενοι και γελαστοί χάρη στην βοήθεια μιας μεγάλης παρέας Καλικαντζάρων.
Μάλιστα τα παιδιά επισκέφτηκε και ο Αι Βασίλης προσφέροντάς τους δώρα προσφορά της Μαριάννας Βαρδινογιάννη ενώ το όμορφο σκηνικό κατασκεύασε ο ακούραστος τεχνίτης μαραγκός Δαμιανός Κουτούβαλης.
Στη συνέχεια ακολούθησε ένα χριστουγεννιάτικο αυτοσχέδιο μπαζαρ με πρωτότυπες κατασκευές που είχαν επιμεληθεί οι γονείς των παιδιών..
Κλείνοντας παραθέτουμε ένα απόσπασμα από το μουσικό παραμύθι:
“Την άλλη μέρα χιόνισε. Χιόνιζε πάνω απ’ το σιωπηλό κόσμο... χιόνιζε στις καρδιές των μοναχικών ανθρώπων.




eikonoskopio news