eikonoskopionews.blogspot.com

''H EIKONA EINAI TO ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΜΑΤΙ ΕΝΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΕΝΟΥ AΝΘΡΩΠΟΥ''


E-MAIL:eikonoskopionews@gmail.com



Παρασκευή 19 Αυγούστου 2011

''Μουσική βραδιά το βράδυ της Τετάρτης στα Λαμπαγιαννά από την ορχήστρα «Ερμιονίδα» ''

''Το «ταξίδι» στις νότες και στα λαϊκά μας τραγούδια συνεχίζεται..''

Ρεπορτάζ για το eikonoskopio: Μίλτος Ιωαννίδης
 
Οι κάτοικοι των Φούρνων (και της ευρύτερης περιοχής), καθώς  και οι επισκέπτες της Ερμιονίδας, απόλαυσαν χθες βράδυ, στον Λαμπαγιαννά, μια μουσική βραδιά, που τους «προσέφεραν» η ορχήστρα «Ερμιονίδα» και ο μαέστρος Τάκης Μανιάτης.......

..........


Τα πολύ ωραία τραγούδια, που είχαν επιλεγεί, και ερμήνευσαν με επιτυχία, η Αγγελική Πετρά (εκπληκτική η ερμηνεία της στην «Ταχεία» της Ελένης Βιτάλη, και δίκια αποθεώθηκε από τον κόσμο), ο Ευτύχιος Χατζητοφής, και ο Νίκος Φρυδάς, «ζέσταναν» τους θεατές, εν όψει της (Ρεμπέτικης) συνέχειας. Άλλωστε κομμάτια όπως το «Μη τον ρωτάς τον Ουρανό» του Μάνου Χατζιδάκι,  (το τραγούδησε ο Νίκος Φρυδάς), το «Τσιγάρο ατέλειωτο» του Σωκράτη Μάλαμα (το τραγούδησε ο Ευτύχιος Χατζητοφής), και το «ίχνος» των Γιώργου Κρητικού και Στέλιου Νικολάου, (Το τραγούδησε η Αγγελικη Πετρά), θεωρούνται (και όχι άδικα.), κοσμήματα του Ελληνικού πενταγράμμου, που ακούγονταν, ακούγονται και θα ακούγονται, όσα χρόνια και αν περάσουν, μια και η μουσική δεν χάνει ποτέ την μαγεία της.
 
Να τονισθεί ότι Η Αγγελική Πετρά και Ο Ευτύχιος Χατζητοφής, τραγούδησαν πάλι ως ντουέτο, αυτή τη φορά με το κομμάτι «Λόγια κλειδωμένα», κερδίζοντας  εκ νέου τις  επευφημίες του κοινού. Στη συνέχεια, ανέβηκε στην εξέδρα, ο Τάκης Μανιάτης, ο οποίος, (αφού αναφέρθηκε στην δύσκολη μέρα που προηγήθηκε με την πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στη θέση «ΣΤΑΥΡΟΣ» της τοπικής κοινότητας Διδύμων), παρουσίασε την ορχήστρα και τους τραγουδιστές, προαναγγέλλοντας, την συνέχεια του προγράμματος, με τα «Με μνήμες από Μικρά Ασία» ρεμπέτικα τραγούδια. Αμέσως μετά οι θρυλικές και αθάνατες δημιουργίες των Μάρκου Βαμβακάρη, Βασίλη Τσιτσάνη, και άλλων σπουδαίων Ρεμπετών, που σφράγισαν με την παρουσία τους, το Ελληνικό τραγούδι,  ερμηνεύτηκαν με επιτυχία από την ορχήστρα «Ερμιονίδα», και ο κόσμος έδειχνε να το απολαμβάνει, επιβραβεύοντας στο κλείσιμο του προγράμματος (με το τραγούδι της «Αμύνης τα παιδιά»), με θερμό χειροκρότημα τους πρωταγωνιστές της βραδιάς. Επόμενο ραντεβού με τις νότες, αύριο Παρασκευή 19/08 στις 21.30 στην πλατεία Κύπρου στο Κρανίδι. Και όπως ενημερωθήκαμε, θα υπάρχει και μια έκπληξη από τους διοργανωτές, γι αυτό ας μη λείψει κανείς!

ΟΙ ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΕΣ...
Πλήκτρα: Μαρίνος Λούμης
Κιθάρα: Δημήτρης Κοντός
Ντραμς: Γρηγόρης Καμπούρης
Στο μπουζούκι οι: Γιάννης Κοροντίνης, Γιώργος Μπίας, Γιώργος Στρίγκος
Στο τραγούδι Η Αγγελική Πετρά, ο Ευτύχιος Χατζητοφής και ο Νίκος Φρυδάς.
Στην καλλιτεχνική επιμέλεια ο Τάκης Μανιάτης