eikonoskopionews.blogspot.com

''H EIKONA EINAI TO ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΜΑΤΙ ΕΝΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΕΝΟΥ AΝΘΡΩΠΟΥ''


E-MAIL:eikonoskopionews@gmail.com



Πέμπτη 4 Αυγούστου 2011

'' Νέος δήμος με παλαιοκομματικές πρακτικές ''

Σκηνικά απείρου κάλλους στο δημοτικό συμβούλιο με θέμα τον βιολογικό καθαρισμό Ερμιόνης! «Άλλα ήθελαν να συζητήσουν, άλλα συζήτησαν και άλλα τελικά ψήφισαν» οι ευρισκόμενοι σε σύγχυση δημοτικοί σύμβουλοι της πλειοψηφίας που έφεραν και το θέμα στο Δ.Σ !

Για μια ακόμη φορά, οι τοπικοί μας άρχοντες, απεδείχθησαν κατώτεροι των περιστάσεων.


 Για ακόμη μια φορά, οι προσδοκίες των πολιτών της Ερμιονίδας, να επικρατήσουν νέα ήθη και έθιμα, στα δημοτικά μας δρώμενα, διαψεύστηκαν παταγωδώς. 


Αυτή τη φορά η πόλωση δεν είχε ως αντιπάλους, υπαρκτά πολιτικά πρόσωπα. Αλλά δύο κινηματογραφικές φιγούρες. Τον Ζήκο (από την ταινία «της κακομοίρας»), και την απόλυτη cult φυσιογνωμία της πολιτικής τον Μαυρογιαλλούρο (από την ταινία «Υπάρχει και φιλότιμο»). Αυτή ακριβώς είναι η πραγματικότητα. Μόνο που με την ξύλινη-λαϊκίστικη γλώσσα, και την παρελθοντολογία, ούτε είχε, ούτε έχει, ούτε και θα λυθεί το οποιοδήποτε πρόβλημα. Αυτό είναι δεδομένο. Το θέμα της επίλυσης σημαντικών προβλημάτων, που άπτονται ΑΜΕΣΑ της εύρυθμης καθημερινότητας όλων των πολιτών (όπως ο βιολογικός), ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΣ του τι ψηφίζουν, υπερβαίνει κατά πολύ, την προσωπική εμπάθεια που έχει ο ένας σύμβουλος για κάποιον άλλον. Κανείς δημοτικός σύμβουλος δεν εκλέχθηκε για να παριστάνει τον τιμητή, τον κατήγορο, η τον αδίστακτο τιμωρό. Εκλέχθηκε για να τιμήσει την εντολή που πήρε από τους πολίτες για να συμβάλλει ώστε να πάει μπροστά ο τόπος. Για να έχει το θάρρος της γνώμης του, και το «γερό στομάχι» που απαιτείται για να μετάσχει ενεργά σε πολιτικές διεργασίες. Η Χθεσινή εικόνα της συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου, δεν περιποιεί τιμή σε κανέναν. Ο ρεβανσισμός, η εκδικητικότητα, και η μικροπολιτική, δεν έχουν χώρο στην Ερμιονίδα των αξιών και του πολιτισμού. 


Η παρούσα δημοτική αρχή θα κριθεί στο «τέλος της ημέρας» από τους πολίτες. Δυστυχώς 8 μήνες τώρα, δεν έχει φέρει κάτι το «νέο» ώστε να μπορέσουμε να πούμε ότι κάτι αλλάζει επί τα βελτίω. Η πίστωση χρόνου που είχε εξαντλήθηκε. Και οι προεκλογικές της δεσμεύσεις, θα την ακολουθούν μέχρι να γίνουν πράξεις, όλα όσα εξήγγειλε. Αυτό είναι το χρέος της απέναντι στους πολίτες. 


Εκλέχθηκε για να πράξει!

 Και όχι για να φορτώσει σε άλλους την (μέχρι στιγμής) αποτυχία της.


eikonoskopio news