ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ ΣΤΙΦΑΔΟ
Υλικά:
700-800 γρ μανιτάρια φρέσκα
3/4 του φλυτζανιού ελαιόλαδο
500 γρ κρεμμυδάκια (για στιφάδο)
1 ποτήρι λευκό ξηρό κρασί
1-2 φύλλα δάφνης
1/2 ματσάκι μα'ι'ντανό (ψιλοκομμένο)
1-2 σκελίδες σκόρδο (ψιλοκομμένες)
Αλάτι
Πιπέρι
Εκτέλεση:
Καθαρίζουμε καλά τα μανιτάρια, αφαιρούμε το ποδαράκι τους και
εάν είναι μεγάλα τα κόβουμε σε μικρότερα κομμάτια.
Καθαρίζουμε τα κρεμμύδια και τα αφήνουμε ολόκληρα. Ζεσταίνουμε
το λάδι στην κατσαρόλα και τσιγαρίζουμε τα κρεμμυδάκια του
στιφάδου, φροντίζοντας να πάρουν χρώμα από όλες τις πλευρές. Προσθέτουμε
το σκόρδο, ανακατεύουμε για 1 λεπτό ακόμη και σβήνουμε με το κρασί.
Προσθέτουμε τις ψιλοκομμένες ντομάτες, 1 φλυτζάνι ζεστό νερό, τηα φύλλα δάφνης, το
αλατοπίπερο, σκεπάζουμε την κατσαρόλα και αφήνουμε τα κρεμμυδάκια να σιγοβράσουν
για 25-30 λεπτά περίπου, μέχρι να μαλακώσουν.
Στη συνέχεια, ρίχνουμε τα μανιτάρια και το μα'ι'ντανό στην κατσαρόλα και τα βράζουμε όλα μαζί
για 15 λεπτά περίπου, μέχρι να μαλακώσουν και τα μανιτάρια και το φαγητό να μείνει
με τη σάλτσα του.
Τέλος, αφαιρούμε τα φύλλα δάφνης και σερβίρουμε.