eikonoskopionews.blogspot.com

''H EIKONA EINAI TO ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΜΑΤΙ ΕΝΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΕΝΟΥ AΝΘΡΩΠΟΥ''


E-MAIL:eikonoskopionews@gmail.com



Δευτέρα 14 Οκτωβρίου 2024

Ο εξευτελισμός του ΣΥΡΙΖΑ ...

 Τα...  «πολιτικά τζιβιτζιλίκια» , ο σεξισμός του ΔΗΘΕΝ , οι «Κουφοντινιές» και ο απόλυτος εξευτελισμός ενός κόμματος με βαριές πολιτικές ασθένειες που διαθέτει βέβαια και σοβαρά στελέχη στο δυναμικό του !

Ο εξευτελισμός της εσωτερικής δημοκρατίας στον ΣΥΡΙΖΑ – Η ανατροπή Κασσελάκη και ο ρόλος του Τσίπρα 


newpost


Η κατάρρευση της εσωτερικής δημοκρατίας στον ΣΥΡΙΖΑ αποκαλύπτει με ωμό τρόπο το χάσμα που χωρίζει τις διακηρύξεις από την πραγματικότητα. Ένα κόμμα που ευαγγελίζεται τη διαφάνεια και την εσωτερική δημοκρατία, παραπαίει, υιοθετώντας τακτικές που θυμίζουν περισσότερο τις κλειστές διαδικασίες της Σοβιετικής Ένωσης παρά τις αρχές μιας σύγχρονης αριστερής παράταξης. Η απόφαση της Κεντρικής Επιτροπής του 2022, που παραμένει αμετάβλητη, να ανατρέψει έναν εκλεγμένο ηγέτη μέσω μιας ελεγχόμενης και στενής κομματικής βάσης, αποτελεί μια ωμή παραβίαση των δημοκρατικών αξιών που το ίδιο το κόμμα υποτίθεται ότι υπηρετεί.
Η προσπάθεια υπονόμευσης του Στέφανου Κασσελάκη, του οποίου η εκλογή εξέφραζε την ελπίδα για ανανέωση, θυμίζει σκοτεινές εποχές εσωτερικών ρήξεων και εξουσιαστικών μαχών. Η μυστική ψηφοφορία, η οποία διεξήχθη με μεθόδους που εγείρουν σοβαρά ερωτήματα για τη διαφάνεια, καταδεικνύει την ύπαρξη θολών και αυταρχικών μηχανισμών ελέγχου. Η αμφισβητούμενη διαδικασία της τηλεφωνικής συλλογής ψήφων θέτει σε κίνδυνο τη μυστικότητα και δημιουργεί υποψίες για χειραγώγηση.

(VIDEO)Είστε σεξιστές - Μεγάλη ένταση έξω από την ΚΕ

Ο Αλέξης Τσίπρας, κινώντας τα νήματα στο παρασκήνιο, φαίνεται να σχεδιάζει μεθοδικά την ανατροπή του Κασσελάκη, μια κίνηση που περισσότερο εκφράζει προσωπικές φιλοδοξίες παρά την αγωνία για την ενότητα του κόμματος. Αυτό το γεγονός δεν είναι απλώς μια πολιτική σύγκρουση της στιγμής, αλλά ενδεχομένως να προδιαγράφει τη μοίρα του ΣΥΡΙΖΑ στο πολιτικό μέλλον της χώρας. Οι εσωτερικές ρήξεις, εάν δεν αντιμετωπιστούν εγκαίρως, μπορεί να οδηγήσουν στην πλήρη κατάρρευση του κόμματος.
Αυτή η πολιτική κίνηση στέλνει ένα ηχηρό μήνυμα: η εσωκομματική δημοκρατία στον ΣΥΡΙΖΑ είναι άνευ ουσίας όταν τίθεται υπό την απειλή της επιβίωσης των παλαιών μηχανισμών. Ο ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται σε ένα κρίσιμο σταυροδρόμι, όπου η προσκόλληση σε ξεπερασμένες πρακτικές τον οδηγεί σταδιακά στην πολιτική ανυπαρξία.