eikonoskopionews.blogspot.com

''H EIKONA EINAI TO ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΜΑΤΙ ΕΝΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΕΝΟΥ AΝΘΡΩΠΟΥ''


E-MAIL:eikonoskopionews@gmail.com



Πέμπτη 3 Οκτωβρίου 2024

Η 2η προσυνεδριακή συνάντηση της Κ.Ε.Δ.Ε. στο Ναύπλιο

 

Δελτίο Τύπου

Πραγματοποιήθηκε χθες, Τετάρτη 2 Οκτωβρίου 2024 στο Ναύπλιο,  η δεύτερη προσυνεδριακή συνάντηση διαλόγου ενόψει του ετήσιου τακτικού συνεδρίου της δημοτικής περιόδου 2024 – 2028 της Κ.Ε.Δ.Ε. (Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας), που θα λάβει χώρα στις 7 – 9 Νοεμβρίου στη Ρόδο με κεντρικό μήνυμα «Επανεκκίνηση: ισχυροί Δήμοι, δίπλα στον πολίτη».

Στη δεύτερη προσυνεδριακή συνάντηση συμμετείχαν Δήμαρχοι και εκπρόσωποι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης της Περιφέρειας Πελοποννήσου.

Χαιρετισμό στις εργασίες του προσυνεδρίου απηύθυναν ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου, κ. Δημήτρης Πτωχός, ο πρόεδρος της ΠΕΔ Πελοποννήσου, κ. Αθανάσιος Βασιλόπουλος,  ο Δήμαρχος Ναυπλιέων, κ. Δημήτριος Ορφανός, ο Γενικός Γραμματέας Κ.Ε.Δ.Ε., κ. Δημήτριος Καφαντάρης και ο Γενικός Γραμματέας του ΥΠ.ΕΣ., κ. Σάββας Χιονίδης.

Ακολούθησε η εισήγηση του Προέδρου της Κ.Ε.Δ.Ε., κ. Λάζαρου Κυρίζογλου και οι εισηγήσεις των Προέδρων των Επιτροπών Πολιτικής Κ.Ε.Δ.Ε., των επικεφαλής των Παρατάξεων Κ.Ε.Δ.Ε., καθώς και οι τοποθετήσεις των συμμετεχόντων.

Ο Δήμαρχος Ερμιονίδας, κ. Ιωάννης Γεωργόπουλος, ο οποίος διατελεί και μέλος της Οικονομικής Επιτροπής της Κ.Ε.Δ.Ε., στην παρέμβασή του, μεταξύ άλλων, τοποθετήθηκε για τα μείζονα ζητήματα που αφορούν:

  • Την υποστελέχωση των Δήμων και την έλλειψη προσωπικού όλων των ειδικοτήτων.
  • Τα προβλήματα που δημιουργούνται, λόγω της γραφειοκρατίας.
  • Τις σχέσεις που διέπουν τον Α’ και τον Β’ βαθμό Τοπικής Αυτοδιοίκησης.
  • Τη λειψυδρία και τη διαχείριση των υδάτινων πόρων.
  • Την αποτελεσματική συντήρηση των αγροτικών και δημοτικών οδικών δικτύων με χρηματοδοτήσεις από την κεντρική διοίκηση.
  • Τα οικονομικά των ΟΤΑ Α’ Βαθμού.

Η Τοπική Αυτοδιοίκηση έχει καθοριστικό ρόλο στη διαμόρφωση του μέλλοντος των πολιτών και η ανταλλαγή ιδεών και πρακτικών σε κλίμα ενότητας και διαλόγου, μέσω των προσυνεδρίων  και του ετήσιου Συνεδρίου, που θα πραγματοποιηθεί στη Ρόδο, παρουσία του Πρωθυπουργού, κ. Κυριάκου Μητσοτάκη, έχουν τη δυνατότητα να ενισχύσουν τους Δήμους, ώστε να αντιμετωπίσουν τις προκλήσεις, μέσω καινοτόμων πρωτοβουλιών.

Γραφείο Δημάρχου