eikonoskopionews.blogspot.com

''H EIKONA EINAI TO ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΜΑΤΙ ΕΝΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΕΝΟΥ AΝΘΡΩΠΟΥ''


E-MAIL:eikonoskopionews@gmail.com



Τετάρτη 27 Ιανουαρίου 2021

«Τη δημιουργία επιπλέον εμβολιαστικών κέντρων σε περιοχές της Αργολίδας ζήτησε ο Ανδρέας Πουλάς»

 

Το θέμα της ταλαιπωρίας των κατοίκων του Ν. Αργολίδας και συγκεκριμένα των ηλικιωμένων 85 ετών και άνω που καλούνται να διανύσουν αποστάσεις πολλών χιλιομέτρων προκειμένου να εμβολιαστούν κατα του COVID-19 έθεσε ο Ανδρέας Πουλάς κατά την β’ ανάγνωση στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής της κύρωσης της σύμβασης δωρεάς, του κοινωφελούς ιδρύματος Ιωάννη Λάτση και της κύρωσης της σύμβασης δωρεάς της Αννας Μαρίας Λουίζας Λάτση και της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρίας. Ο κ. Πουλάς αναφέρθηκε σε σχετική επιστολή του Δημάρχου Ερμιονίδας προς τον Πρωθυπουργό στην οποία αναφέρει ότι δημιουργείται εμβολιαστικό κέντρο στο Περιφερειακό Ιατρείο Σπετσών με γιατρό που διοικητικά υπάγεται στο Κέντρο Υγείας Κρανιδίου τονίζοντας:

« Όπως αντιλαμβάνεστε έχουμε φτάσει στον απόλυτο παραλογισμό και στην τέλεια απαξίωση των κατοίκων του Δήμου Ερμιονίδας. Όρθά δημιουργήθηκε εμβολιαστικό κέντρο στο Δήμο Σπετσών των 4.000 μόνιμων κατοίκων αλλά την ίδια στιγμή είναι αδιανόητο να μην λειτουργεί εμβολιαστικό κέντρο στον Δήμο Ερμιονίδας των 13.500 μονίμων κατοίκων και να καλούνται οι άνθρωποι ηλικία 80 έως 84 ετών είτε να διανύσουν οδικώς 160 χλμ 2 φορές, είτε να επιβιβαστούν σε πλοίο προκειμένου να εμβολιαστούν στο Περιφερειακό Ιατρείο Σπετσών. Πόσο παράλογο είναι αυτό;»

Από την πλευρά του ο Αναπληρωτής Υπουργός Υγείας, κ. Κοντοζαμάνης στην τοποθέτησή του απάντησε τα εξής:

«Συγκεκριμένα, επειδή αναφέρθηκε ο κ. Πουλάς για την Αργολίδα και την ταλαιπωρία που υφίστανται κάποιοι συνάνθρωποί μας, υπάρχει ο σχεδιασμός για να ανοίξει στο Κέντρο Υγείας Κρανιδίου, στο Λυγουριό, στο Κέντρο Υγείας Άργους και Ναυπλίου, επιπλέον εμβολιαστικές γραμμές τις επόμενες ημέρες, έτσι ώστε αφού θα έχουμε περισσότερα εμβόλια θα αυξάνονται τα ραντεβού για τον κόσμο και να είμαστε σε θέση να εξυπηρετήσουμε καλύτερα τον πληθυσμό.»

 

Δείτε εδώ το βίντεο:

https://bit.ly/3a9Wpte