eikonoskopionews.blogspot.com

''H EIKONA EINAI TO ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΜΑΤΙ ΕΝΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΕΝΟΥ AΝΘΡΩΠΟΥ''


E-MAIL:eikonoskopionews@gmail.com



Πέμπτη 8 Οκτωβρίου 2020

Δήλωση στο "Εικονοσκόπιο", της πρώην προέδρου του Αγροτικού Συνεταιρισμού Ερμιόνης "Οι Άγιοι Ανάργυροι":

Λιάνα Οικονόμου : "Ερμιονίτικο Ρόδι, καλοτάξιδο στις αγορές του κόσμου!"

 

"Ως Αγροτικός Συνεταιρισμός Ερμιόνης, το 2016, κάναμε δυναμική επανεκκίνηση με νέο φάκελο, (ώστε το Ρόδι της Ερμιόνης να αποκτήσει ονομασία προέλευσης), σε συνεργασία με το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και τον μελετητή κ. Ηλία Ρούμπο.

Ο αρμόδιος Υπουργός κ. Ευάγγελος Αποστόλου, μας βοήθησε πολύ καθώς επίσης και η εισηγήτρια κ. Μπακουλοπούλου με τις συνεχείς υποδείξεις διόρθωσης για την τελική μορφή του φακέλου.
Έπειτα απο την (αρχική) έγκριση απο τις αρμόδιες Ελληνικές Υπηρεσίες, το αίτημα του φακέλου "ΠΟΠ Ροδιού Ερμιόνης", απεστάλη στην σχετική επιτροπή της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Εκεί, δόθηκε και ο απαιτούμενος χρόνος ενστάσεων γι' άλλες χώρες παραγωγής ροδιού.
Στο συγκεκριμένο χρονικό διάστημα, δεν κατατέθηκε καμία ένσταση, μιας και ΤΟ ΡΟΔΙ ΕΡΜΙΟΝΗΣ ΕΙΝΑΙ ΜΗ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΙΜΟ, για την γλυκύτητα του καρπού του, το μαλακό κουκούτσι του, το υπέροχο χρώμα του και την απίστευτη γεύση του!!!
Έτσι, σήμερα 08/10/2020, δημοσιεύεται στο Φ. Ε. Κ. η σχετική απόφαση της Ευρωπαϊκής Ένωσης και το Ρόδι της Ερμιόνης, αναγνωρίζεται ΔΙΕΘΝΩΣ, ως προϊόν με Προστατεύομενη Ονομασία Προέλευσης (ΠΟΠ), όπως δηλαδή αξίζει στη φήμη του και την (ασύγκριτη) ποιότητα του.
Έπειτα απο αυτή την εξέλιξη, εύχομαι, οι αρμόδιοι φορείς, να κατανοήσουν την σπουδαιότητα και την αξία της γης της Ερμιόνης αλλά και όλης της Ερμιονίδας.
Εύχομαι, οι αρμόδιοι φορείς, να κατανοήσουν πόσο αναγκαία είναι η σύνδεση της περιοχής μας με το δίκτυο των πηγών του αναβάλου ώστε να διασφαλίσουμε την κορυφαία ποιότητα των προϊόντων μας.
Τέλος, εύχομαι, καλό κουράγιο στους ακάματους ροδοπαραγωγούς αυτού του πολύτιμου αγαθού της γης της Ερμιόνης :
Του ΠΟΠ Ροδιού Ερμιόνης!
Ρόδι Ερμιόνης,
Καλοτάξιδο στις αγορές του κόσμου!!!! ".