eikonoskopionews.blogspot.com

''H EIKONA EINAI TO ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΜΑΤΙ ΕΝΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΕΝΟΥ AΝΘΡΩΠΟΥ''


E-MAIL:eikonoskopionews@gmail.com



Παρασκευή 2 Οκτωβρίου 2020

Επιτροπή του Δήμου Ερμιονίδας για τα 200 χρόνια μετά την επανάσταση

 

*Την Δευτέρα η πρώτη συνάντηση!

**Δυο νέα ονόματα στην επιτροπή!

*** Μεγάλο ενδιαφέρον των Ερμιονιδέων που συνεισφέρουν στη συλλογική αυτή προσπάθεια με ντοκουμέντα και κειμήλια του αγώνα και των ηρωικών μας προγόνων!




Επιμέλεια κειμένου - Ρεπορτάζ : ΕΙΚΟΝΟΣΚΟΠΙΟ
 
Αντίστροφα μετράει πια ο χρόνος, ώστε ο μεγάλος στόχος της ανάδειξης της ιστορίας, της κληρονομιάς, του πολιτισμού και των άξιων και ηρωικών τέκνων της Ερμιονίδας, (που συνέβαλλαν τα μέγιστα στην λευτεριά της Πατρίδας), να υλοποιηθεί!
Την προσεχή Δευτέρα 5 Οκτωβρίου, (στις 18. 30 και στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημαρχείου Ερμιονίδας), αναμένεται να πραγματοποιηθεί η πρώτη (αναγνωριστική) συνεδρίαση των μελών που στελεχώνουν την Επιτροπή του Δήμου Ερμιονίδας στα πλαίσια των εκδηλώσεων που έχουν ανακοινωθεί-- εκ μέρους της Ελληνικής Πολιτείας - - για την συμπλήρωση 200 χρόνων απο το αθάνατο 1821.
Αξίζει να σημειώσουμε, ότι η επιτροπή "εμπλουτίζεται" με δύο νέα ονόματα και συγκεκριμένα με την προϊσταμένη του 2ου Νηπιαγωγείου Ερμιόνης κ. Ελένη Βλάσση - Δημαράκη και την Εκπαιδευτικό κ. Ευαγγελία Ηλιού.
 
  • ΜΕΓΑΛΟ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΡΜΙΟΝΙΔΕΙΣ!

 
Η σχετική ενημερωτική ανακοίνωση του Δημάρχου Ερμιονίδας κ. Γιάννη Γεωργόπουλου, (σχετικά με την Επιτροπή του Δήμου Ερμιονίδας, για τα 200 χρόνια μετά την επανάσταση) και το κάλεσμα του προς τους δημότες να συνδράμουν στο (δύσκολο και ασφαλώς υπεύθυνο) έργο που έχει να φέρει εις πέρας, προκάλεσε την θετική απόκριση των Ερμιονιδέων οι οποίοι και εξέφρασαν την πρόθεση τους να δράσουν εθελοντικά και υποστηρικτικά με την παροχή ντοκουμέντων απο εκείνη την εποχή και κειμηλίων απο τους προγόνους τους που πάλεψαν για τη λευτεριά της Ελλάδας!
 
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΜΕ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥ ΠΛΟΥΤΟΥ ΤΗΣ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑΣ

 
Εκτός απο τους Ερμιονιδείς που ήδη έχουν εκφράσει την πρόθεση τους να συνεισφέρουν με εθελοντικό μεράκι και αγάπη για τον τόπο για την επιτεύξη του μεγάλου και ιστορικού αυτού στόχου, πληροφορούμαστε ότι προγραμματίζονται μια σειρά απο εκδηλώσεις, (πάντα με σεβασμό στο πρωτόκολλο που προβλέπεται για τον COVID-19), με τη συνεργασία και τη συμμετοχή όλων των πολιτιστικών φορέων της Ερμιονίδας ενω συνεργασίες αναμένεται να υπάρξουν και με τους "γειτονικούς" Δήμους, έτσι ώστε η ευρύτερη περιοχή να έχει ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΡΟΛΟ στους επετειακούς εορτασμούς που θα προβληθούν σε πανελλήνιο επίπεδο και όχι μόνο!
Παράλληλα, λόγω και της καταγωγής αρκετών συμπατριωτών μας, πρέπει να θεωρείται σίγουρη και η συνεργασία με το ιστορικό Βαλτέτσι με το ενδεχόμενο δρωμένων και στις δυο περιοχές να είναι ανοιχτό!
 
  • ΕΞΩΣΤΡΕΦΕΙΑ, ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΕΣ ΚΑΙ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ!
 
Απ'ολα τα παραπάνω, γίνεται σαφές, ότι ως Ερμιονίδα, καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε μια πρόκληση η οποία θα μπορούσε να χαρακτηριστεί και ως ιστορική και αυτό διότι :
-Είναι μοναδική ευκαιρία για την συνένωση όλων των δυνάμεων της Ερμιονίδας με σκοπό την εκπλήρωση ενός μοναδικού στόχου :Την ανάδειξη της ιστορίας μας, του πολιτισμού μας, της κληρονομιάς μας και των ηρώων μας.
Διαχωριστικές γραμμές δεν υπάρχουν. Είμαστε όλες και όλοι μαζί!
-Με τις (σχεδιαζόμενες) συνεργασίες με τους "γείτονες μας", είναι αυτονόητο ότι αποκομίζουμε όλοι, αμοιβαία συμφέροντα :Ενδυναμώνει η φιλία μας, συσφίγγονται οι σχέσεις στο επίπεδο των Δημοτικών επαφών, διαφημίζεται (ανέξοδα) η ευρύτερη περιοχή και αποκτά μια εξωστρέφεια ανάλογη με το (πανίσχυρο) brand-name της!
Το σίγουρο πάντως είναι, ότι το προσεχές διάστημα, αναμένεται με μεγάλο ενδιαφέρον και είναι λογικό :
Η Ερμιονίδα θα είναι στο επίκεντρο.
Για την ιστορία της, την κληρονομιά της, τον πολιτισμό της, τους ήρωες της, τα έθιμα της και τις πλούσιες ομορφιές της.
Για όλους εμάς που ζούμε εδώ. Που δημιουργούμε εδώ και που θέλουμε να κάνουμε ακόμα καλύτερο τον τόπο μας για τα παιδιά μας και για την ευθύνη μας απέναντι στην ιστορία.
Την πρόκληση αυτή, ενωμένοι, θα την φέρουμε εις πέρας!