eikonoskopionews.blogspot.com

''H EIKONA EINAI TO ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΜΑΤΙ ΕΝΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΕΝΟΥ AΝΘΡΩΠΟΥ''


E-MAIL:eikonoskopionews@gmail.com



Δευτέρα 2 Απριλίου 2018

ΕΠΕΤΕΙΑΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΜΟΥΣΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΡΜΙΟΝΗΣ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΗ 30 ΧΡΟΝΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΔΡΥΣΗ ΤΟΥ



Το 2018, αποτελεί για τον Μουσικό Σύλλογο Ερμιόνης (ΜΣΕ), μια πολύ σημαντική χρονιά. Είναι μια χρονιά ορόσημο, καθώς συμπληρώνονται 30 ολόκληρα χρόνια αδιάλειπτης λειτουργίας του Συλλόγου, από την ίδρυσή του το έτος 1988 μέχρι σήμερα. Τη φετινή χρονιά, ο Μουσικός Σύλλογος Ερμιόνης, τιμά την ιστορική του διαδρομή αλλά θέτει τις βάσεις για τη συνέχεια και το μέλλον.

Από την ίδρυσή του και στη συνέχεια ο Μουσικός Σύλλογος κινήθηκε σε  4 βασικούς άξονες.
1.   Δημιουργία τμημάτων εκμάθησης μουσικής σε μικρής ηλικίας μαθητές με χρήση οργάνων. Επίσης ίδρυση και στελέχωση χορωδιακών τμημάτων καθώς και δημιουργία ορχήστρας.
2.   Προσφορά στον τοπικό πολιτισμό, με τη λειτουργία τμημάτων, κυρίως παραγωγής της μουσικής τέχνης και πραγματοποίηση πλήθους εκδηλώσεων μουσικού περιεχομένου. Επίσης  με την πρόθυμη συμμετοχή του σε εκδηλώσεις άλλων τοπικών φορέων.
3.   Εξωστρέφεια. Από τις πρώτες προτεραιότητες κατά το ξεκίνημα και τη διαδρομή του Μουσικού Συλλόγου ήταν και παραμένει, η εξωστρέφεια. Αυτό ο ΜΣΕ το πέτυχε με δύο τρόπους. Αφ‘ ενός με τη συμμετοχή των μουσικών τμημάτων στα μεγαλύτερα φεστιβάλ ανά την Ελλάδα και την Ευρώπη όπου ταξίδεψε ως πρεσβευτής της επαρχίας μας πολλές φορές στις χώρες Ιταλία, Γερμανία, Τσεχία, Ρουμανία, Βουλγαρία, Κύπρο και Ουκρανία και αφ’ ετέρου δημιουργώντας ένα από τα πλέον αναγνωρισμένα, πανελληνίως, Χορωδιακά - Μουσικά Φεστιβάλ στην Ερμιονίδα, όπου συμμετείχαν και συμμετέχουν μεγάλες μουσικές προσωπικότητες και μουσικά σύνολα από την Ελλάδα και το εξωτερικό.  Η προσφορά μέσα από τη γνώση της μουσικής και την πολιτιστική καλλιέργεια τόσο στα μέλη των τμημάτων του Συλλόγου όσο και στους πολυάριθμους θεατές των εκδηλώσεων, παρέχεται μέχρι σήμερα παρ’ όλες τις δυσκολίες και τις δυσμενείς συγκυρίες.
4.   Σημαντικό γεγονός στην ιστορία του Μουσικού Συλλόγου υπήρξε  η ίδρυση και λειτουργία “τράπεζας αίματος”. Οι “πρωτοβουλίες αλληλεγγύης” τόσο για τους ευρισκόμενους σε ανάγκη συνδημότες μας, όσο και για συνανθρώπους μας σε άλλες πόλεις ή κράτη, ήταν και συνεχίζει να είναι στις προτεραιότητες των Δ.Σ. του Μουσικού Συλλόγου. Κοινωνική προσφορά με επίκεντρο τον άνθρωπο.

Για  τις παραπάνω δραστηριότητες στα 30 χρόνια της διαδρομής του, ο ΜΣΕ τιμήθηκε και βραβεύτηκε

α) για την προσφορά του στον άνθρωπο και την τράπεζα αίματος από το Υπουργείο Υγείας,
β) για την προσφορά του στο χορωδιακό κίνημα της χώρας από την Ένωση Χορωδιών Ελλάδος και
γ)  για την προσφορά του στον Πολιτισμό και την καλλιτεχνική του διαδρομή από τη Νομαρχία Αργολίδας. 

Κατά τη φετινή χρονιά που συμπληρώνονται 30 χρόνια από την ίδρυσή του, ο ΜΣΕ σχεδιάζει σειρά επετειακών εκδηλώσεων:
1.      Ανάδειξη ψηφιακού αρχείου και παρουσίαση της ιστορικής διαδρομής του Συλλόγου.
2.      Σειρά μουσικών εκδηλώσεων που θα κορυφωθούν τον Ιούλιο και τον Αύγουστο στο πλαίσιο του 12ου Διεθνούς Φεστιβάλ Ερμιονίδας με την καλλιτεχνική ευθύνη του ΜΣΕ. Για το σκοπό αυτό έχουν προσκληθεί και θα συμμετάσχουν αξιόλογα μουσικά σύνολα,από την Ελλάδα και το εξωτερικό, τα οποία θα δώσουν παραστάσεις στην Ερμιόνη και σε άλλες κωμοπόλεις του Δήμου Ερμιονίδας.
3.      Δημιουργία επετειακού λογότυπου, όπως αυτό είναι τοποθετημένο στην αρχή της 1ης σελίδας.
4.      Απόδοση τιμής σε όσους συνέβαλαν από την ίδρυση του ΜΣΕ μέχρι σήμερα στην ανέλιξη και καθιέρωσή του. Συγκεκριμένα στα μέλη του Μουσικού Συλλόγου, τους ιδρυτές και τους συνεχιστές,τους προέδρουςκαι τα μέλη των εκάστοτε Διοικητικών Συμβουλίων,  τοκαλλιτεχνικό προσωπικό και τα μέλη των χορωδιών και των ορχηστρών. Επίσης στους τοπικούς άρχοντες, τους κοινωνικούς παράγοντες, τους φορείς και τις συλλογικότητες, την τοπική εκκλησία,τους αιμοδότες, τους εθελοντές, τους χορηγούς και υποστηρικτές. Εν κατακλείδι σε όλους όσοι συνέβαλαν στα 30 χρόνια της δημιουργικής πορείαςτου ΜΣΕ.  

Σήμερα  πολλά μέλη εργάζονται για την πραγματοποίηση του επετειακού εορτασμού, ούτως ώστε αυτός να είναι αντάξιος της ιστορίας του Συλλόγου και των ανθρώπωνπου τον πλαισίωσαν.  Παράλληλα ο Σύλλογός μας προσδοκά με την παρουσίαση του τριακονταετούς έργου του να προσελκύσει περισσότερους νέους και φίλους για διεύρυνση των μουσικών του τμημάτων και της Χορωδίας

Γι’ αυτό τον λόγο απευθύνουμε πρόσκληση σε όσους έχουν τη διάθεση και τη δυνατότητα να συνδράμουν με όποιον τρόπο επιθυμούν στη διοργάνωση του εορτασμού των 30 χρόνων από την ίδρυσή του Μουσικού Συλλόγου Ερμιόνης.

Ο Πρόεδρος και τα Μέλη του ΔΣ του ΜΣΕ