eikonoskopionews.blogspot.com

''H EIKONA EINAI TO ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΜΑΤΙ ΕΝΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΕΝΟΥ AΝΘΡΩΠΟΥ''


E-MAIL:eikonoskopionews@gmail.com



Πέμπτη 25 Ιανουαρίου 2018

ΤΑΣΟΣ ΤΟΚΑΣ: ''ΕΚΘΕΤΗ Η ΔΕΥΑΕΡ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΙΠΗ ΥΔΡΟΔΟΤΗΣΗ ΤΗΣ ΚΟΙΛΑΔΑΣ''

Τετάρτη 24  Ιανουαρίου  2018

Επιστολή στον Πρόεδρο της ΔΕΥΑΕΡ  για ενημέρωση, με παράλληλη κοινοποίηση στον Δήμαρχο Ερμιονίδας, απέστειλε η παράταξή μας, μετά τα έντονα προβλήματα στην ομαλή υδροδότηση της Κοιλάδας και τα έντονα παράπονα των κατοίκων της.


ΘΕΜΑ: Προβλήματα ελλιπούς υδροδότησης  στην Κοιλάδα

κ. Πρόεδρε,

Στα 3,5 χρόνια της θητείας του νέου ΔΣ της ΔΕΥΑΕΡ (2015-2018)  το πρόβλημα της   ελλιπούς υδροδότησης  σε ορισμένα τμήματα της Κοινότητας της Κοιλάδας παραμένει άλυτο και η διοίκηση σας  είναι έκθετη μπροστά στις συνέπειες αυτής της κατάστασης.

Το τελευταίο διάστημα έντονα είναι τα παράπονα των καταναλωτών για την μη επαρκή ποσότητα νερού στις οικίες τους, ενώ σε πολλές περιπτώσεις το νερό δεν φτάνει καθόλου ιδιαίτερα στα ψηλότερα σημεία του χωριού.

Η λειτουργική κατάσταση του δικτύου είναι  κακή ενώ οι βλάβες είναι αρκετές και οφείλονται, στην παλαιότητα των αγωγών, στις μεγάλες πιέσεις που αναπτύσσονται στις περιοχές με χαμηλό υψόμετρο και στην κακή κατασκευή.

Σήμερα οι ανάγκες σε νερό της Κοιλάδας καλύπτονται από την κεντρική δεξαμενή του Κρανιδίου στο λόφο της Αγίας Άννας όπου  με την βαρύτητα και τη χρήση άλλων τεχνικών  μέσων καταλήγει κατευθείαν στις οικίες των καταναλωτών.

Στη σημερινή εποχή που η τεχνολογία δίνει λύσεις σε δυσκολότερες περιπτώσεις, είναι ακατανόητο  η ΔΕΥΑΕΡ να μην μπορεί  να δώσει νερό σε 600-700 παροχές χρησιμοποιώντας διαφορετικές πιέσεις στο πάνω και στο κάτω μέρος της Κοιλάδας.

Μετά τα παραπάνω και προς ενημέρωση των κατοίκων της Κοιλάδας παρακαλώ να μας απαντήσετε στα παρακάτω ερωτήματα:

1) Γιατί δεν έχει επιλυθεί το έντονο πρόβλημα της μη επαρκούς υδροδότησης της Κοιλάδας  το οποίο στερεί  το δικαίωμα των πολιτών να έχουν πρόσβαση στο απαραίτητο αυτό αγαθό;

2) Ποιες είναι οι προγραμματισμένες κινήσεις σας ώστε να δοθεί οριστική λύση σε ένα χρονίζων πρόβλημα και να μην παρουσιάζεται το φαινόμενο ενώ έχουμε επάρκεια υδατικού δυναμικού, την ίδια στιγμή να αντιμετωπίζουμε προβλήματα λειψυδρίας;

Τάσος Τόκας.

Δημοτικός Σύμβουλος του Δήμου Ερμιονίδας

Επικεφαλής της   ΝΕΔΥΠΕΡ