eikonoskopionews.blogspot.com

''H EIKONA EINAI TO ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΜΑΤΙ ΕΝΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΕΝΟΥ AΝΘΡΩΠΟΥ''


E-MAIL:eikonoskopionews@gmail.com



Δευτέρα 15 Μαΐου 2017

Rebel : Το μαγαζί – θρύλος στο Πόρτο Χέλι

Rebel : Το μαγαζί – θρύλος στο Πόρτο Χέλι

Γράφει η Δέσποινα Δημότση
Μία λέξη αλλά χιλιάδες αναμνήσεις.
Το καφέ – μπαρ «Rebel» στο Πόρτο Χέλι σίγουρα είναι θρύλος για την Ερμιονίδα και για τους πάρα πολλούς επισκέπτες της. Για τους ντόπιους δε, είναι η ανάμνηση μιας ολόκληρης εποχής – όλοι μεγαλώσαμε διασκεδάζοντας εκεί.
Βρήκαμε μέσω φβ δύο φωτογραφίες που χρονολογούνται περίπου στο 1970 όπου εκεί βρισκόταν το κτίριο –  «πρόγονος» του Rebel. (αρχείο Γ. Κυριαζή)

Το συμπαθητικό κτίριο θα μετατραπεί σε περίπου 2 δεκαετίες στο απόλυτο τοπ-μπαρ της Ερμιονίδας που ήταν πρωτοπόρα στον τουρισμό! Το 1992 ανοίγει το Rebel – εγώ προσωπικά το θυμάμαι από το 1996 – που θα προσελκύσει όλη την νεολαία της περιοχής. Ατελείωτα ξενύχτια με την παρέα, διασκέδαση και συζητήσεις. Πηγαίναμε το πρωί και φεύγαμε το βράδυ, αν και τις περισσότερες φορές φεύγαμε το άλλο πρωί και κλείναμε 24ωρο. Πάντα ξεκινούσε η σεζόν το τριήμερο του καρναβαλιού, όπου παρακολουθούσαμε την παρέλαση από το μαγαζί, συνεχίζαμε το τριήμερο του Πάσχα και έπειτα συνεχίζαμε σερί όλο το καλοκαίρι. Καθημερινές , Σάββατα, αργίες την εποχή που όλο το καλοκαίρι στην Ερμιονίδα ήταν ένα ατελείωτο πάρτυ. Ή θα ξεκινούσες την νύχτα σου με το πρώτο ποτό στο Rebel ή θα την έβγαζες όλο το βράδυ εκεί μέχρι το ξημέρωμα!!!

Μέχρι και σήμερα…. Οι φωτός μιλούν από μόνες τους
Κάποιες μικροαλλαγές στην θέση του μπαρ και στην διακόσμηση γενικότερα με την προσθήκη καθισμάτων στον απέναντι χώρο του μαγαζιού έγιναν τα τελευταία χρόνια, αλλά η διαχρονική αξία έμεινε η ίδια!