eikonoskopionews.blogspot.com

''H EIKONA EINAI TO ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΜΑΤΙ ΕΝΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΕΝΟΥ AΝΘΡΩΠΟΥ''


E-MAIL:eikonoskopionews@gmail.com



Πέμπτη 18 Μαΐου 2017

Ανακοίνωση Αντιπροέδρου του ΔΣ της ΔΕΥΑΕΡ Πάνου Αποστόλου




Αγαπητοί συνδημότες και συνδημότισσες,
Ως Αντιπρόεδρος του παρόντος Διοικητικού Συμβουλίου της Δ.Ε.Υ.Α.ΕΡ. αλλά και μέλος του πρώην Δ.Σ. με Πρόεδρο την κα Αγγελική Αλεβίζου θα ήθελα να σας ενημερώσω για τα εξής:
Μετά από ομόφωνη απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Δ.Ε.Υ.Α. Ερμιονίδας τον Ιούλιο του 2016 (132/2016) κατατέθηκε μήνυση κατά παντός υπευθύνου στον αρμόδιο εισαγγελέα Ναυπλίου, ώστε να αποδοθούν ευθύνες για τη μη έκδοση των λογαριασμών της Δημοτικής Ενότητας Ερμιόνης για τα έτη 2012-2013-2014.
Μετά από κλήση μου ως μέλος της πρώην διοίκησης και ενώπιων των αρμοδίων κατέθεσα ενόρκως τα εξής:

«Μετά την απόφαση του Γεν. Γραμ. της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου με αριθμ. πρωτ. 8838/1351/5-7-11 περί επέκτασης της περιοχής αρμοδιότητας της Δ.Ε.Υ.Α.ΕΡ. σε όλη την διοικητική περιφέρεια του Δήμου Ερμιονίδας, συντάχθηκε μελέτη «Πρόγραμμα ανάκτησης κόστους – Τιμολογιακή Πολιτική Δ.Ε.Υ.Α. Ερμιονίδας» και ελήφθη ομόφωνα με εμένα παρών, η απόφαση του Δ.Σ. της Δ.Ε.Υ.Α.ΕΡ. υπ’ αριθμ. 233/2012 την 29-10-2012 περί έγκρισης της «Τιμολογιακής Πολιτικής της Δ.Ε.Υ.Α. Ερμιονίδας» (επισυνάπτεται).
Η απόφαση αυτή διαβιβάστηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Ερμιονίδας προς έγκριση. Στη συνεδρίαση αυτή ήμουν παρών ως δημοτικός σύμβουλος του Δήμου Ερμιονίδας. Ο τότε Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κύριος Αναστάσιος Λάμπρου πρότεινε στο σώμα να δοθεί αναβολή του θέματος, επειδή αποτελούσε ένα θέμα που απαιτούσε πολύ χρόνο και θα έπρεπε να εξεταστεί μόνο του σε επόμενη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, κάτι όμως που δεν έγινε ποτέ.
Μετά από καιρό σε συνεδρίαση του Δ.Σ. της Δ.Ε.Υ.Α.ΕΡ. και εκτός ημερησίας διάταξης ρώτησα την τότε Πρόεδρο του Δ.Σ. της Δ.Ε.Υ.Α.ΕΡ. κυρία Αγγελική Αλεβίζου, γιατί δεν επανήλθε το θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο προς συζήτηση και ψήφιση και μου απάντησε επακριβώς: «Πήγα στο προσυμβούλιο στο Δημαρχείο για να δούμε τι θα κάνουμε, γιατί πρέπει να εκδώσω λογαριασμούς και μόνο που δεν με πέταξαν έξω, μόλις με είδαν».
Από όσα γνωρίζω, επί τη απουσία μου ελήφθη εκ νέου απόφαση του Δ.Σ. της Δ.Ε.Υ.Α.ΕΡ. τον Απρίλιο του 2014 (Α.Δ.Σ. 44/20145 που επισυνάπτεται) , η οποία διαβιβάστηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Ερμιονίδας προς έγκριση, αλλά εκ νέου αναβλήθηκε η συζήτηση.»
Η διαδικασία εξέτασης της μήνυσης και των καταθέσεων των μαρτύρων είναι σε εξέλιξη και αναμένεται το πόρισμα του αρμόδιου Εισαγγελέα. Για το λόγο αυτό είναι περιττή η πρόωρη επίρριψη ευθυνών σε οποιονδήποτε και εφόσον αρμόδιος και μοναδικός κριτής είναι ο Εισαγγελέας, ας περιμένουμε την όποια του απόφαση.
Μετά τιμής,
Παναγιώτης Αποστόλου
Δημοτικός Σύμβουλος – Αντιπρόεδρος Δ.Σ. της Δ.Ε.Υ.Α.ΕΡ.