eikonoskopionews.blogspot.com

''H EIKONA EINAI TO ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΜΑΤΙ ΕΝΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΕΝΟΥ AΝΘΡΩΠΟΥ''


E-MAIL:eikonoskopionews@gmail.com



Τρίτη 4 Απριλίου 2017

Ο ΑΝΔΡΙΑΝΟΣ ΓΙΑ ΤΑ ΕΛΤΑ ΕΠΙΔΑΥΡΟΥ



Ανδριανός στη Βουλή: Παρά τις αντίθετες διαβεβαιώσεις της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, κλείνει το κατάστημα ΕΛΤΑ Νέας Επιδαύρου αφού πρώτα αγοράστηκε ο εξοπλισμός για τις ηλεκτρονικές συναλλαγές.
Ο Βουλευτής Αργολίδας της Νέας Δημοκρατίας κ. Γιάννης Ανδριανός κατέθεσε στη Βουλή Ερώτηση προς τον Υπουργό Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης κ. Ν. Παππά με θέμα την αναστολή λειτουργίας του Ταχυδρομικού Καταστήματος Νέας Επιδαύρου Αργολίδας παρά τις διαβεβαιώσεις της Κυβέρνησης για τη συνέχιση λειτουργίας του.
Το κείμενο της Ερώτησης έχει ως εξής:

Με την 1.4.3/109/104/21-3-2017 απόφαση του Διευθύνοντος Συμβούλου των ΕΛΤΑ αναστέλλεται η συναλλακτική δραστηριότητα του Ταχυδρομικού Καταστήματος Νέας Επιδαύρου από τις 5-4-2017, εξέλιξη που θα δημιουργήσει σημαντικά προβλήματα στην εξυπηρέτηση των πολιτών και ιδιαίτερα των αγροτών, μικρομεσαίων επιχειρηματιών, ελεύθερων επαγγελματιών και ηλικιωμένων συνταξιούχων που πλέον θα είναι αναγκασμένοι να διανύουν μεγάλες χιλιομετρικές αποστάσεις.

Επισημαίνεται ότι στην γραπτή του απάντηση στην προηγούμενη σχετική 4811/14-4-2016 Ερώτηση που είχα καταθέσει, ο τότε αρμόδιος Υπουργός κ. Σπίρτζης ανέφερε μεταξύ άλλων τα εξής:

“Σε ό,τι αφορά τα Ταχυδρομικά Καταστήματα Παλαιάς Επιδαύρου και Νέας Επιδαύρου Αργολίδας, λειτουργούν πράγματι σήμερα ως χειρόγραφα Καταστήματα. Έχει διεξαχθεί όμως με επιτυχία διαγωνισμός προμήθειας μηχανογραφικού εξοπλισμού και αναμένεται σύντομα η υπογραφή της σχετικής σύμβασης με την Ανάδοχο εταιρία για τη μίσθωση αυτοματοποιημένων θυρίδων, ώστε όλα τα χειρόγραφα Καταστήματα άμεσα να αυτοματοποιηθούν”. Στην κατεύθυνση αυτή έχει έκτοτε αγοραστεί και τοποθετηθεί ο εξοπλισμός για ηλεκτρονικό σύστημα συναλλαγών στα Ταχυδρομικά Καταστήματα Λυγουριού, Παλαιάς Επιδαύρου και Νέας Επιδαύρου, που απλώς εκκρεμεί η σύνδεσή του με το κεντρικό σύστημα.

Σε σχετική ανακοίνωσή του μάλιστα ο Βουλευτής Αργολίδας του ΣΥΡΙΖΑ ανέφερε ότι: “Από το Ιδιαίτερο Γραφείο του Υπουργού Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων Χρήστου Σπίρτζη, στο οποίο είχα απευθυνθεί προκειμένου να εξασφαλιστεί χωρίς καθυστερήσεις η επαναλειτουργία του Ταχυδρομικού Γραφείου Νέας Επιδαύρου, μου γνωστοποιήθηκε πως βρέθηκε η προσωρινή λύση και εξετάζεται υπηρεσιακά η οριστική επίλυση του θέματος”. Δυστυχώς από την οριστική επίλυση του θέματος φτάσαμε στην αναστολή λειτουργίας του Ταχυδρομικού Καταστήματος της Νέας Επιδαύρου μέσα σε 15 ημέρες, αποψιλώνοντας εκτός των άλλων έναν ιστορικό τόπο από απαραίτητες υπηρεσίες.

Κατόπιν αυτών,

ΕΡΩΤΑΤΑΙ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ:

Ποιες είναι οι προθέσεις του Υπουργείου για τη συνέχιση της λειτουργίας του Ταχυδρομικού Καταστήματος Νέας Επιδαύρου, δεδομένου του ότι η αναστολή της θα προκαλέσει σημαντικά προβλήματα στην εξυπηρέτηση των πολιτών”.