eikonoskopionews.blogspot.com

''H EIKONA EINAI TO ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΜΑΤΙ ΕΝΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΕΝΟΥ AΝΘΡΩΠΟΥ''


E-MAIL:eikonoskopionews@gmail.com



Κυριακή 30 Απριλίου 2017

Aπάντηση του Περιφερειακού Συμβούλου Τάσου Τζανή



 
Aπάντηση του Περιφερειακού Συμβούλου Τάσου Τζανή στην αντιπολίτευση ,στο Περιφερειακό Συμβούλιο της 26ης Απριλίου 2017,για τα θέματα 6,11,20 & 21 που αφορούν  τις εγκρίσεις της σύναψης προγραμματικών συμβάσεων  μεταξύ της Περιφέρειας Πελ/σου &  της Αναπτυξιακής Εταιρείας ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ ΑΕ.


Κύριε Περιφερειάρχη, κύριε Πρόεδρε, κυρίες & κύριοι συνάδελφοι,
Για πολλοστή φορά βλέπουμε το φαινόμενο να βάλλεται ο θεσμός των αναπτυξιακών εταιρειών &  συνειδητά να απαξιώνεται & να κατασυκοφαντείται, ένας προοδευτικός θεσμός,που δημιουργήθηκε ενάντια στην ασυδοσία της ελεύθερης αγοράς.
Είναι πράγματι πολιτικά απαράδεκτο να βάλεται ένας προοδευτικός θεσμός από ανθρώπους αριστερής ή καλύτερα αριστερόστροφης ιδεολογίας,δηλαδή ένα πολυμετοχικό σχήμα, με μετόχους θεσμούς όπως π.χ. Περιφέρειες, Δήμους, Επιμελητήρια, Ενώσεις Συν/σμών κ.α. και όχι   καπιταλιστές & το μεγάλο  κεφάλαιο,και μάλιστα όταν ο θεσμός αυτός σαν σκοπό έχει την μελέτη, τον συντονισμό, την προώθηση και την τεχνική υποστήριξη όλων των  α ν α π τ υ ξ ι α κ ώ ν       π ρ ω τ ο β ο υ λ ι ώ ν   από δημόσιους & ιδιωτικούς φορείς.

΄Ενας  θεσμός που δεν είναι Ελληνική ανακάλυψη ,αλλά ισχύει παντού στην Ευρώπη.
Εξ άλλου υπάρχει στην Ευρώπη η Ενωση Αναπτυξιακών Εταιρειών Ευρώπης ( EYRADA).
΄Ενας θεσμός που λειτουργεί κάτω από το καθεστώς του Ν.2738/99 όσον αφορά την συμβασιακή του πολιτική & του Ν.2190/20 όσον αφορά τον τρόπο οικονομικής διαχείρισης για την υποχρεωτική δημοσίευση όλων των οικονομικών δεδομένων του.
Σταματήστε λοιπόν να εκτίθεστε πολιτικά ανεπανόρθωτα,ειδικά όσοι απλόχερα και αβασάνιστα μας κατηγορείτε για αβανταδόρους και υπηρέτες του κεφαλαίου.
   Κύριε Περιφερειάρχη, κύριε Πρόεδρε , κυρίες και κύριοι συνάδελφοι,
Εφ΄όσον έρθει θέμα στο Περιφερειακό Συμβούλιο για  αντιπροσώπευση της αντιπολίτευσης και συμμετοχή της στο Δ.Σ. της ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ ΑΕ. εγώ δηλώνω ευθαρσώς ότι θα  υπερψηφίσω, με μία μόνο προϋπόθεση .΄Αν διαπιστωθεί με το χρόνο ότι ο συγκεκριμένος εκπρόσωπος λειτουργεί εις βάρος της εύρυθμης λειτουργίας της Εταιρείας,με μικροκομματικά κριτήρια,δηλαδή καθυστερήσεις,τρικλοποδιές,παρακωλύσεις,παραπληροφόρηση κ.α. τότε δηλώνω ότι  θα πρωτοστατήσω για την ανάκληση της απόφασης από το Περιφερειακό Συμβούλιο και βεβαίως για την νόμιμη έκπτωσή του μέσω της διαδικασίας της συνέλευσης των μετόχων της Εταιρείας.
Κλείνοντας θέλω να παρακαλέσω να μην συνεχιστεί στο Περιφερειακό Συμβούλιο από κάποιους συναδέλφους της αντιπολίτευσης τα φαινόμενο των υπονοούμενων περί  κακοδιαχείρισης και αδιαφάνειας, έτσι αυθαίρετα και αβασάνιστα  ΚΑΙ  για να μην φτάσει η απαξίωση της Εταιρείας στα μη περαιτέρω αλλά και για να  παραμείνετε αξιοπρεπείς.

                                                                                    Τάσος  Τζανής






Εισήγηση (περίληψη) του Περιφερειακού Συμβούλου Τάσου Τζανή για το θέμα * Προγραμματική σύμβαση για την πράξη ΑΡΓΟΣ- ΜΥΚΗΝΕΣ  Διεθνής Τόπος *


Χαίρομαι ιδιαίτερα γιατί η Αργολίδα,στο κομμάτι εκείνο του στρατηγικού μας σχεδιασμού που αναφέρεται στην σύνδεση των τριών τομέων παραγωγής μεταξύ τους,  π ρ ω τ ο σ τ α τ ε ί.
Ο αναβαθμισμένος πλέον Αγροτοτουρισμός κάθε Ιούλιο στην Παλαιά Επίδαυρο, οι *Γεύσεις & όψεις * κάθε Αύγουστο στο Πόρτο Χέλι , η έκθεση τοπικών - αγροτικών κυρίως προϊόντων στο Φουγάρο Ναυπλίου και για πρώτη φορά η σωστά σχεδιασμένη και συνδυασμένη συνεργασία  της Περιφερειακής Ενότητας Αργολίδας με όλους τους  πολιτιστικούς φορείς, για το συνολικό ποιοτικό πολιτιστικό γίγνεσθαι της Αργολίδας.
Και εδώ τώρα , μέσα από αυτές τις δράσεις, των οποίων την προγραμματική σύμβαση ψηφίζουμε, θέλουμε να συνθέσουμε και να συνδέσουμε κάτι πιο εξειδικευμένο, τον  π ο λ ι τ ι σ μ ό   και την  ι σ τ ο ρ ί α  μας με τους   σ η μ ε ρ ι ν ο ύ ς     ΄Ε λ λ η ν ε ς  και να αναδείξουμε όλα αυτά και  να  τα συνδέσουμε με τον  Τ ο υ ρ ι σ μ ό.
Σ κ ο π ό ς   της εν λόγω σύμβασης είναι η ορθή, εμπρόθεσμη & άρτια υλοποίηση των τεσσάρων υποέργων του συγκεκριμένου έργου .
1)    Αφιέρωμα στον ΄Ελληνα συνθέτη Ιάνη Ξενάκη (Στο θέατρο Αργους & στις Μυκήνες)
2)    Μουσικοθεατρική παραγωγή ( Στο θέατρο Αργους )
3)    Εργαστήρια συλλογικής πρακτικής       &
4)    ΄Εκθεση Ελλήνων  & ξένων εικαστικών, που έχει σχέση με την αρχαιολογία,στα εγκαταλελειμμένα και ιστορικά κτίρια * ΠΕΛΑΡΓΟΣ & ΡΕΑ* όπου ξεκινάει ταυτόχρονα  η αναβάθμιση των εν λόγω χώρων,που είναι κάτι πολύ σημαντικό και ζητούμενο για όλους τους κατοίκους  της Αργοναυπλίας,γιαυτό είναι πολύ σημαντικό.
Συνεπώς μιλάμε για μια καλά μελετημένη δράση,σε ετήσια βάση που θεωρούμε ότι θα βοηθήσει ακόμα περισσότερο στο ανέβασμα του πήχη της πολιτιστικής προσφοράς της Αργολίδας.


Τάσος Τζανής