eikonoskopionews.blogspot.com

''H EIKONA EINAI TO ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΜΑΤΙ ΕΝΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΕΝΟΥ AΝΘΡΩΠΟΥ''


E-MAIL:eikonoskopionews@gmail.com



Δευτέρα 24 Απριλίου 2017

* Κατάμεστο το "Γεώργιος&Ευαγγελία Μπουρνάκη" για να υποστηριχθεί ένα νέο παιδί από την επαρχία μας!

Αγώνας....με τα όλα του!

* Έπαιξαν-αποθεώθηκαν και χαμογέλασαν για τον Γιώργο!

* Μπασκετικό...ρεσιτάλ από τους παλαίμαχους αστέρες της Ερμιονίδας και της Εθνικής Ελλάδας!


Φωτορεπορτάζ: Μίλτος Ιωαννίδης, Κοσμάς Γεωργίου, Θωμάς Σκούρτης.

<< Η ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΑΝΘΡΩΠΙΑΣ ΠΟΥ ΕΛΑΒΕ ΧΩΡΑ ΣΤΟ ΚΛΕΙΣΤΟ ΤΗΣ ΕΡΜΙΟΝΗΣ ΠΡΟΒΛΗΘΗΚΕ ΣΤΗΝ ΔΗΜΟΣΙΑ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ/ΕΡΤ & ΣΤΗΝ ΜΑΚΡΟΒΙΟΤΕΡΗ ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΚΠΟΜΠΗ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ ΣΤΗΝ ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΚΥΡΙΑΚΗ ΚΑΙ ΣΤΑ ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΤΩΝ ΔΕΛΤΙΩΝ ΕΙΔΗΣΕΙΩΝ- ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ>>
Το δικό τους μήνυμα ανθρωπιάς έστειλαν χθες το απόγευμα από το (κατάμεστο) κλειστό της Ερμιόνης "Γεώργιος&Ευαγγελία Μπουρνάκη ", οι παλαίμαχοι καλαθοσφαιριστές της Ερμιονίδας και της Εθνικής Ελλάδας που αγωνίστηκαν για να υποστηριχθεί ένα νέο παιδί από την επαρχία μας.
Ήταν ένας αγώνας που, (εκτός από τον Γιώργο που είχε, έχει και θα συνεχίσει να έχει την στήριξη όλων στον αγώνα που δίνει για την αποκατάσταση της υγείας του), ήταν γεμάτος....συμβολισμούς!
Κυρίως για το...πως πρέπει να είναι ο αθλητισμός και δευτερευόντως για....σημειολογικούς λόγους!
Όπως για παράδειγμα για να θυμηθούν οι παλαιότεροι και για να μάθουν οι νεότεροι για μερικούς από τους παίχτες που -χθες φόρεσαν ως παλαίμαχοι πια τη φανέλα της "επίσημης αγαπημένης" Εθνικής Ομάδας- όμως ήταν...φανερό πως η τέχνη....δεν ξεχνιέται κι΄ας έχουν περάσει τα χρόνια. Παίχτες όπως αυτοί έκαναν το Ελληνικό μπάσκετ.....υπερδύναμη!
Όπως για παράδειγμα για να θυμηθούν οι παλαιότεροι και για να μάθουν οι νεότεροι για μερικούς από τους παίχτες που τίμησαν το μπάσκετ της Ερμιονίδας και μολονότι πριν από μερικά χρόνια δεν υπήρχε αυτό το "κόσμημα" που λέγεται "Γεώργιος&Ευαγγελία Μπουρνάκη"έγιναν μια...παρέα, ξεκίνησαν από τα τμήματα υποδομής των συλλόγων της επαρχίας μας και έφτασαν στο σημείο μερικά χρόνια αργότερα, να κατακτούν πρωταθλήματα και να αγωνιστούν στα "σαλόνια" των Εθνικών κατηγοριών!
Γιατί όπως λέει και το ρητό: "Οι παρέες γράφουν ιστορία"!
ΣΤΙΓΜΕΣ ΝΟΣΤΑΛΓΙΑΣ - ΣΥΓΚΙΝΗΣΗΣ ΚΑΙ ΕΝΘΟΥΣΙΑΣΜΟΥ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΑΛΑΙΜΑΧΟΥΣ ΤΩΝ ΔΥΟ ΟΜΑΔΩΝ


Σόου από τον "Ξανθό"!

Όσοι βίωσαν την αναγέννηση και....εκτόξευση του Ελληνικού Μπάσκετ, εκεί στα τέλη της δεκαετίας του ' 80, είχαν έρθει στο "κλειστό" της Ερμιόνης....τουλάχιστον....υποψιασμένοι!
Ο λόγος; μα φυσικά ο άνθρωπος που θα καθοδηγούσε από τον πάγκο τους παλαίμαχους καλαθοσφαιριστές της Εθνικής Ελλάδας!
Ο πολυνίκης Έλληνας προπονητής ο οποίος συνέδεσε το όνομα του με την "αυτοκρατορία" του Άρη και την αναγέννηση του Ολυμπιακού, έχει στο παλαμαρέ του 12 πρωταθλήματα και 6 κύπελλα Ελλάδας ενώ κατέχει ένα μοναδικό-αλλά αρνητικό ρεκόρ: Συμμετείχε σε 6 Final Four με τρεις διαφορετικές ομάδες, (Άρη, Ολυμπιακό και ΑΕΚ), έφτασε τις τρεις σε τελικό αλλά δεν κατάφερε να πανηγυρίσει την κατάκτηση του "Ιερού δισκοπότηρου" του Ευρωπαϊκού μπάσκετ.
Ο Γιάννης Ιωαννίδης, περί ου ο λόγος, εκτός από εξαιρετικός προπονητής έχει και έναν εξαιρετικά..."εκρηκτικό" χαρακτήρα!
Όπως προαναφέραμε οι καλά γνωρίζοντες που ήταν χθες στο κλειστό της Ερμιόνης, ήταν....υποψιασμένοι!
Και τελικά.....δικαιώθηκαν!
Στο τέλος του ημιχρόνου αλλά και στο 3ο και στο 4ο δεκάλεπτο, οι γνωστές...."εκρήξεις" του "ξανθού" λόγω κάποιων διαιτητικών αποφάσεων αποτέλεσαν το...κλου της αναμέτρησης και δίχως υπερβολή για μια ακόμη φορά στην επιτυχημένη και πολύχρονη καριέρα του στο...παρκέ o πολυνίκης κόουτς μετέτρεψε την αναμέτρηση σε....One Man Show!


Η "φωνή" του Ελληνικού Μπάσκετ
ΓΙΑΝΝΗΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ - ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΙΩΑΝΝΟΥ - ΘΩΜΑΣ ΣΚΟΥΡΤΗΣ
Με τις....επικές περιγραφές του στα μεγάλα ματς έχουμε χαρεί και πανηγυρίσει τις νίκες των Ελληνικών ομάδων στην Ευρωλίγκα.
Αλησμόνητες θα μείνουν οι ατάκες του Βαγγέλη Ιωάννου στους δυο συνεχόμενους νικηφόρους ευρώ-τελικούς του μπασκετικού Ολυμπιακού το 2012 και 2013 απέναντι σε ΤΣΣΚΑ και Ρεάλ Μαδρίτης αντίστοιχα. 
Αλησμόνητα θα μείνουν και τα παρατσούκλια που πλέον συνοδεύουν τους παίχτες και έχουν γίνει...σύνθημα στα χείλη των φιλάθλων!
Kill Bill ο Σπανούλης, "βελούδινο σφυρί" ο Ματ Λοτζέσκι, "Σλούκι Λουκ" ο Σλούκας ενώ μετά το τρίποντο του Πρίντεζη σε...νεκρό χρόνο για τα Play Off  της Ευρωλίγκα που έστειλε τον Ολυμπιακό στο Final Four ανήμερα του Αγίου Γεωργίου αναφώνησε: "Άγιος Γεώργιος Πρίντεζης!".
Ο γνωστός δημοσιογράφος Βαγγέλης Ιωάννου, η "φωνή" του Ελληνικού μπάσκετ, ανταποκρίθηκε στην πρόσκληση του Α.Ο. ΕΡΜΙΟΝΙΔΑΣ και του συναδελφου του Θωμά Ι. Σκούρτη, έδωσε το παρόν και παρουσίασε τόσο την χθεσινοβραδινή εκδήλωση όσο και τον αγώνα ενώ μετά το τέλος του ματς δεν δίστασε να φωτογραφηθεί από μικρούς και μεγάλους θαυμαστές των ανεπανάληπτων μεταδόσεων του.
Ο ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΙΩΑΝΝΟΥ ΜΕ ΤΟΝ ΠΑΙΧΤΗ ΤΩΝ ΠΑΛΑΙΜΑΧΩΝ ΤΗΣ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟ ΓΑΝΩΣΗ

Οι βραβεύσεις

Πριν από την έναρξη του αγώνα  βραβεύτηκαν οι ομάδες των νεανίδων και β γυναικών του ΑΟ Ερμιονίδας για την κατάκτηση της κορυφής των πρωταθλημάτων της ΕΣΚΑΚ αλλά και η ομάδα παίδων του συλλόγου που πλασαρίστηκε στην 2η θέση της κατηγορίας που αγωνίστηκε.

Τα δύο κύπελλα στις ομάδες νεανίδων και β΄γυναικών παρέδωσε ο προπονητής των βετεράνων Γιάννης Ιωαννίδης ενώ τα μετάλλια στην ομάδα παίδων παρέδωσαν οι βετεράνοι αθλητές της Εθνικής Ελλάδας.
Στην συνέχεια ο πρόεδρος  του Α.Ο.Ερμιονίδας κ. Βαγγέλης Δημαράκης, τίμησε την ομάδα των βετεράνων για την παρουσία της στον αγώνα δίνοντας τιμητική πλακέτα στον αρχηγό της ομάδας Χρήστο  Κωνσταντινίδη . 
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΔΗΜΑΡΑΚΗΣ ΜΕ ΤΟΝ ΑΡΧΗΓΟ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΠΑΛΑΙΜΑΧΩΝ ΧΡΗΣΤΟ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗ
 
Ο αντιπρόεδρος του Α.Ο.Ερμιονίδας κ. Μάκης Πουλής τίμησε τον Δημήτρη Καζιάνη, ο οποίος πριν από δέκα χρόνια είχε φορέσει την φανέλα του Α.Ο. Κρανιδίου κατά την πρώτη παρουσία της ομάδας στο πρωτάθλημα της Γ΄Εθνικής . 
Ο ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ ΜΑΚΗΣ ΠΟΥΛΗΣ ΜΕ ΤΟΝ ΠΑΛΑΙΜΑΧΟ ΔΗΜΗΤΡΗ ΚΑΖΙΑΝΗ
 
Μία φανέλα με τις υπογραφές των παικτών ήταν το δώρο πού έδωσε ο αρχηγός της ομάδας των βετεράνων στον πρόεδρο της ομάδας του Α.Ο.Ερμιονίδας κ. Βαγγέλη Δημαράκη.
Τέλος ο Δήμαρχος Ερμιονίδας κ. Δημήτρης Σφυρής τίμησε τον προπονητή των  Βετεράνων Γιάννη Ιωαννίδη. 
Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΣΦΥΡΗΣ ΒΡΑΒΕΥΕΙ ΤΟΝ ΑΓΑΠΗΜΕΝΟ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΓΙΑΝΝΗ ΙΩΑΝΝΙΔΗ
 

Ο αγώνας
Οι μεγάλες δόξες τόσο του Ελληνικού μπάσκετ όσο και του μπάσκετ της Ερμιονίδας, κέρδισαν το χειροκρότημα των θεατών για το θέαμα που προσέφεραν.
Ξεχωριστή στιγμή που φόρεσαν φανέλα έπειτα από χρόνια οι Γιάννης Σκορδής και Μάκης Πουλής ενώ οι Καπόγιαννης, Κοντογιάννης απέδειξαν ως παλαίμαχοι πια την κλάση τους καθώς βρίσκονταν με..."κλειστά τα μάτια" μέσα στο παρκέ.
Για την ομάδα των παλαιμάχων της Ερμιονίδας, προπονητής ήταν ο Άκης Καλαϊτζάκης και αγωνίστηκαν οι: Ιωσήφ Μερτύρης, Μιχάλης Μερτύρης, Χρήστος Φασιλής, Λάζαρος Νικολέτος, Γιάννης Σκούρτης,Σούλης Γανώσης, Δημήτρης Παπαφράγκου, Γιάννης Σκορδής,  Αργύρης Γιδόπουλος, Μάκης Πουλής, Μάκης Καπόγιαννης, Γιάννης Κοντογιάννης, Τάκης Γκρίτσας και Ανδρέας Κρητικός. 

Για την ομάδα των παλαιμάχων της Εθνικής Ελλάδας, ξεχώρισαν οι Χρήστος Κωνσταντινίδης, Γιάννης Μολφέτας και Σταύρος Δανιήλ οι οποίοι και χάρισαν εντυπωσιακές φάσεις στους φίλους του μπάσκετ που γέμισαν το "Γεώργιος& Ευαγγελία Μπουρνάκη", προπονητής ήταν ο Γιάννης Ιωαννίδης και αγωνίστηκαν οι:  Δημήτρης Καζιάνης,  Γιώργος Τόλιας, Χρίστος Χριστοδούλου, Βασίλης Ντάκουλας, Σταύρος Δανιήλ, Γιάννης Μολφέτας, και Χρήστος Κωνσταντινίδης.

Τελικό σκορ : Παλαίμαχοι Ερμιονίδας- Παλαίμαχοι Εθνικής Ελλάδας: 59-72.

Τέλος αξίζει να σημειώσουμε ότι ο Σύλλογος Βετεράνων καλαθοσφαίρισης της Εθνικής Ελλάδας , ιδρύθηκε  πριν από μια δεκαετία  και έχει δώσει  πολλούς αγώνες ανά την Ελλάδα, με στόχο να συμβάλει  στην ανακούφιση και στήριξη ανθρώπων που αντιμετωπίζουν προβλήματα.
Μάλιστα όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο Γιάννης Ιωαννίδης εν μέσω θερμών χειροκροτημάτων:
 «Ανταποδίδουμε όσα έχουμε εισπράξει από το μπάσκετ τόσα χρόνια, τιμώντας τον κάθε συνάνθρωπο μας που αντιμετωπίζει προβλήματα. Είμαστε στο πλευρό του Γιώργου ...».

EIKONOSKOPIONEWS