eikonoskopionews.blogspot.com

''H EIKONA EINAI TO ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΜΑΤΙ ΕΝΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΕΝΟΥ AΝΘΡΩΠΟΥ''


E-MAIL:eikonoskopionews@gmail.com



Παρασκευή 26 Ιουνίου 2015

Τάσος Λάμπρου προς Ιωάννη Ρούσση: «Είναι νωρίς να καβαλήσετε το καλάμι …»

Μετά την απάντηση του Προέδρου του Δ.Σ του Λιμενικού Ταμείου κ. Ι. Ρούσση, επί του θέματος που προσωπικά ανέδειξα για την λειτουργία της προβλήτας στην Κόστα Πορτοχελίου, είμαι υποχρεωμένος να απαντήσω  και να κοινοποιήσω στους δημότες μου τα εξής:

-Ο ρόλος κάθε δημοτικής παράταξης που ασκεί το θεσμικό ρόλο της αντιπολίτευσης είναι να αναδεικνύει θέματα που απασχολούν τόσο τους δημότες του Δήμου μας όσο και τις δημόσιες υπηρεσίες που εντοπίζουν προβλήματα και δυσλειτουργίες, και εσείς ως διοίκησης απαιτείται να δίνεται απαντήσεις επί των συγκεκριμένων θεμάτων-ζητημάτων και να λαμβάνετε όλες εκείνες τις πρωτοβουλίες για την αντιμετώπιση και την  επίλυση τους και φυσικά πρέπει να είστε συγκεκριμένοι και υπεύθυνοι στις επίκαιρες ερωτήσεις που καταθέτουν οι δημοτικοί σύμβουλοι της αντιπολίτευσης.
-Προχωρήσατε άστοχα σε γενικότητες και πολιτικούς σχολιασμούς που δεν είναι «στις αρμοδιότητες σας» δεν σχετίζονται με τις ευθύνες σας εκτός αν θέλετε στο μέλλον να αναλάβετε άλλους πολιτικούς ρόλους και αξιώματα, και ανοίγετε θέματα που δεν τα γνωρίζετε που δεν τα κατέχετε. Πετάτε την μπάλα στην εξέδρα και δεν απαντάτε στα εξής θέματα:
α) Για την κυκλοφοριακή ρύθμιση των οχημάτων στην προβλήτα της Κόστας και στην ευρύτερη περιοχή.
β) Για την λήψη των απαραίτητων μέτρων για την προστασία των επιβατών.
γ) Για την ολοκλήρωση της μελέτης και τον προσδιορισμό των απαραίτητων έργων που απαιτούνται για την λιμενική εγκατάσταση της Κόστας.
Το ύφος και το ήθος της επιστολής του προέδρου δεν ταιριάζει ούτε στον   χαρακτήρα του ούτε στην εποχή μας, οι μυστικοσύμβουλοι που χρησιμοποίησε για την σύνταξη της επιστολής έχουν μείνει στην δεκαετία του 1980 «το δεν δικαιούσαστε να ομιλείτε έχει περάσει στο πάνθεον της ιστορίας» ανεπίκαιρο στην σύγχρονη εποχή μας, για  το σύγχρονο ρόλο της τοπικής αυτοδιοίκησης. Προσωπικά θα ασκήσω τον θεσμικό μου ρόλο, του δημο`τικού συμβούλου – επικεφαλή δημοτικής παράταξης και είσαστε υποχρεωμένοι ως δημοτική αρχή να ενημερώνετε τόσο τους δημοτικούς συμβούλους όσο και τους δημότες του δήμου  μας. Ζητούμε από εσάς να μην ανατρέχετε στο παρελθόν αλλά να αντιμετωπίζετε το παρόν και να διαμορφώσουμε όλοι  το μέλλον του τόπου μας.
-Την δημοτική περίοδο 2011-2014 η διοίκηση του Λιμενικού Ταμείου του Δήμου Ερμιονίδος με ομόφωνες αποφάσεις του Διοικητικού Συμβουλίου αλλά και του Δημοτικού Συμβουλίου υλοποίησε με επιτυχία ένα σημαντικό έργο στις Λιμενικές εγκαταστάσεις του Δήμου μας, στο Πορτοχέλι, στην Ερμιόνη , στην Κοιλάδα. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι λύθηκαν όλα τα προβλήματα, ότι δεν υπάρχουν ελλείψεις στις Λιμενικές εγκαταστάσεις του Δήμου μας. Από την  νέα Διοίκηση του Λιμενικού Ταμείου ζητάμε προτεραιότητες, αξιολογήσεις, επίσημη ενημέρωση  και φυσικά υπεύθυνη  στάση και αρμόζουσα συμπεριφορά.
Σας καταθέτω το έγγραφο που μας κοινοποιήσατε αρχές του 2015 στα πλαίσια ψήφισης του προϋπολογισμού και το χρηματικό υπόλοιπο ήταν 200.368,14 € από τότε δεν είχαμε καμία ενημέρωση για την υλοποίηση του προϋπολογισμού και του τεχνικού προγράμματος 2015.
Το καταθέτω συνημμένα.
Χρειάζεται να δείξετε υπευθυνότητα και σύνεση κ. Ρούσση.  Η «στείρα αντιπολίτευση», όπως άστοχα μας χαρακτηρίσατε, ομοφώνα σας ανέδειξε τόσο ως πρόεδρο του Λιμενικού ταμείου όσο και ψήφισε τον προϋπολογισμό του 2015. Αυτό δεν σημαίνει ότι θα μας φιμώσετε να ασκούμε έλεγχο τόσο για τις πράξεις όσο για τις παραλείψεις σας
Εμείς θα ανταποκριθούμε στα καθήκοντα μας τα υπηρετούμε τους διακριτούς ρόλους μας για να υπηρετήσουμε όλοι μαζί τον τόπο μας και τους δημότες μας. Όσο για σας, κ. Πρόεδρε του Λιμενικού Ταμείου… «είναι νωρίς να καβαλήσετε το καλάμι της δημοτικής  εξουσίας»

Για τη Δημοτική Παράταξη
                Προοδευτική Συμμαχία Ερμιονίδας
                Ο επικεφαλής
                Τάσος Λάμπρου
                Δημοτικός Σύμβουλος Δήμου Ερμιονίδας