eikonoskopionews.blogspot.com

''H EIKONA EINAI TO ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΜΑΤΙ ΕΝΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΕΝΟΥ AΝΘΡΩΠΟΥ''


E-MAIL:eikonoskopionews@gmail.com



Τετάρτη 20 Μαΐου 2015

Ο Γ. Ανδριανός επανέρχεται με Ερώτηση στη Βουλή για την συμπερίληψη του Αραχναίου, των Λιμνών, της Μιδέας και της Ανδρίτσας Αργολίδας στον κατάλογο μαρτυρικών χωριών και πόλεων της Ελλάδας.





Ο Βουλευτής Αργολίδας της Νέας Δημοκρατίας κ. Γιάννης Ανδριανός κατέθεσε στη Βουλή Ερώτηση προς τον Υπουργό Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης κ. Ν. Βούτση με θέμα την συμπερίληψη του Αραχναίου, των Λιμνών, της Μιδέας και της Ανδρίτσας Αργολίδας στον κατάλογο μαρτυρικών χωριών και πόλεων της Ελλάδας. Επισημαίνεται ότι ο κ. Ανδριανός είχε αναδείξει το ζήτημα και στην προηγούμενη πολιτική ηγεσία του Υπουργείου ενώ, έπειτα από σχετική του επιστολή, οι Δήμαρχοι Άργους-Μυκηνών και Ναυπλιέων
απέστειλαν στο Υπουργείο Εσωτερικών σχετικές αποφάσεις των οικείων Δημοτικών Συμβουλίων, στις οποίες επισυνάπτονται προς τεκμηρίωση ιστορικά στοιχεία.
Το κείμενο της Ερώτησης έχει ως εξής:

«Με σειρά εγγράφων μου προς την προηγούμενη πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Εσωτερικών έχω προτείνει την συμπερίληψη του Αραχναίου, των Λιμνών, της Μιδέας και της Ανδρίτσας Αργολίδας στον κατάλογο μαρτυρικών χωριών και πόλεων της Ελλάδας, ως ελάχιστη απόδοση τιμής και μνήμης στους εκεί σφαγιασθέντες Έλληνες πατριώτες, ανάμεσα στους οποίους παιδιά και γέροντες, από τις γερμανικές δυνάμεις κατοχής.
Επίσης, έπειτα από σχετική μου επιστολή, οι Δήμαρχοι Άργους-Μυκηνών και Ναυπλιέων απέστειλαν στο Υπουργείο Εσωτερικών σχετικές αποφάσεις των οικείων Δημοτικών Συμβουλίων, στις οποίες επισυνάπτονται προς τεκμηρίωση ιστορικά στοιχεία.
Κατόπιν αυτών,

ΕΡΩΤΑΤΑΙ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ:
Ποιες ενέργειες θα αναληφθούν για την συμπερίληψη του Αραχναίου, των Λιμνών της Μιδέας και της Ανδρίτσας Αργολίδας στον κατάλογο μαρτυρικών χωριών και πόλεων της Ελλάδας, ως ελάχιστη απόδοση τιμής και μνήμης στους εκεί σφαγιασθέντες Έλληνες πατριώτες από τις γερμανικές δυνάμεις κατοχής».