eikonoskopionews.blogspot.com

''H EIKONA EINAI TO ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΜΑΤΙ ΕΝΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΕΝΟΥ AΝΘΡΩΠΟΥ''


E-MAIL:eikonoskopionews@gmail.com



Κυριακή 24 Μαΐου 2015

''Χαιρετισμός Γ. Ανδριανού στην εκδήλωση μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου στο Ναύπλιο.''



Ο Βουλευτής Αργολίδας της Νέας Δημοκρατίας κ. Γιάννης Ανδριανός συμμετείχε στην εκδήλωση μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου στο Ναύπλιο, παρευρέθηκε στην δοξολογία που τελέστηκε στον Μητροπολιτικό Ιερό Αγίου Γεωργίου και κατέθεσε στεφάνι.
Στον χαιρετισμό που απηύθυνε, επεσήμανε μεταξύ άλλων τα εξής:

«Η γενοκτονία του Ποντιακού Ελληνισμού είναι μια από τις μεγαλύτερες τραγωδίες του Έθνους μας. Είναι μια μαύρη σελίδα στην παγκόσμια Ιστορία, μία ανοιχτή πληγή για ολόκληρο τον πολιτισμένο κόσμο.
Το χρέος μας είναι λοιπόν διπλό: Οφείλουμε τόσο απέναντι στους μάρτυρες του Ποντιακού Ελληνισμού, όσο και απέναντι σε ολόκληρη την ανθρωπότητα, να δώσουμε τον αγώνα μέχρι την τελική δικαίωση, μέχρι την διεθνή αμετάκλητη αναγνώριση της Γενοκτονίας. Μια αναγνώριση που θα επισφραγίζει με τον πλέον επίσημο τρόπο την ιστορική αλήθεια, και ταυτόχρονα θα λειτουργεί ως ένα ακόμη βήμα, μια ακόμη ηχηρή υπενθύμιση στην παγκόσμια κοινότητα να μην επιτρέπει την επανάληψη της φρίκης πουθενά στον πλανήτη.
Μια τελευταία κουβέντα: τιμούμε σήμερα τους πεσόντες Έλληνες του Πόντου. Ταυτόχρονα όμως τιμούμε και τους επιζήσαντες. Τις Ελληνίδες και τους Έλληνες που έφτασαν στις νέες πατρίδες, ρίζωσαν και πρόκοψαν με κόπο και εργατικότητα. Τις Πόντιες και τους Ποντίους που σήμερα, σ’ αυτή την δύσκολη συγκυρία για την πατρίδα και την κοινωνία μας, δίνουν με το παράδειγμά τους κουράγιο και αυτοπεποίθηση σε όλους τους Έλληνες ανεξάρτητα από την καταγωγή τους.
Αυτό το παράδειγμα του πατριωτισμού, της μαχητικότητας, του ακαταπόνητου πείσματος μπροστά στις τεράστιες δυσκολίες, πρέπει να είναι πηγή έμπνευσης για όλους μας. Γιατί, εντέλει, κάθε προσπάθεια που κάνουμε εμείς για την πατρίδα και την κοινωνία μας, καθετί που πετυχαίνουμε με τον δικό μας συλλογικό αγώνα, είναι και μια μικρή, αλλά προσήκουσα απόδοση τιμής σε εκείνους που έδωσαν τη ζωή τους για την πατρίδα, για την δική μας ελευθερία, αξιοπρέπεια και προκοπή».