eikonoskopionews.blogspot.com

''H EIKONA EINAI TO ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΜΑΤΙ ΕΝΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΕΝΟΥ AΝΘΡΩΠΟΥ''


E-MAIL:eikonoskopionews@gmail.com



Σάββατο 29 Ιουνίου 2013

Μιαούλεια - Το τελετουργικό τμήμα της γιορτής

Η λαμπρότερη γιορτή της Ύδρας είναι τα Μιαούλεια, μια γιορτή που τιμάται η επέτειος του θανάτου του Ναυάρχου Αντρέα Μιαούλη αλλά  τιμώνται επίσης οι Ναυμάχοι του νησιού που ξεκίνησαν την Απελευθερωτική Επανάσταση.
Το τελετουργικό τμήμα της γιορτής
Το κεντρικό μέρος των εορτασμών των Μιαουλείων περιλαμβάνει Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στον Ιερό Καθεδρικό Ναό της Θεοτόκου Ύδρας χοροστατούντος του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Ύδρας, Σπετσών, Αιγίνης, Ερμιονίδος και Τροιζηνίας και την έπαρση της σημαίας στο Κάστρο του Κάβου......
Ακολουθεί η μεταφορά της Ληκύθου με την καρδιά του Ναυάρχου Αντρέα Μιαούλη  από το Ιστορικό Αρχείο Μουσείο Ύδρας στο Ιερό Καθεδρικό Ναό της Ύδρας.
Στη συνέχεια τελείτε Δοξολογία στο Ιερό Καθεδρικό Ναό της Θεοτόκου Ύδρας, επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων στον ανδριάντα του Ναυάρχου Αντρέα Μιαούλη   στο Κάστρο του Κάβου.
Κατόπιν γίνετε η επιστροφή της Ληκύθου με την καρδιά του Ναυάρχου Αντρέα Μιαούλη στο  Ιστορικό Αρχείο Μουσείο Ύδρας.
Το μεσημέρι οι Επίσημοι μεταβαίνουν στον προβλήτα της Ακαδημίας Εμπορικού Ναυτικού Ύδρας και γίνεται ρίψη στεφάνου στη θάλασσα προς τιμή των Ναυμάχων του 1821, ακολουθούν χαιρετιστήριοι κανονιοβολισμοί και η ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου.