eikonoskopionews.blogspot.com

''H EIKONA EINAI TO ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΜΑΤΙ ΕΝΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΕΝΟΥ AΝΘΡΩΠΟΥ''


E-MAIL:eikonoskopionews@gmail.com



Παρασκευή 21 Ιουνίου 2013

'' ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΗ ΣΙΔΕΡΗ ΓΙΑ ΤΗ ΧΑΛΑΖΟΠΤΩΣΗ ΣΤΑ ΧΩΡΙΑ ΜΥΚΗΝΕΣ, ΦΙΧΤΙΑ, ΜΠΟΡΣΑΣ, ΜΕΤΟΧΙ ΘΕΡΜΗΣΙΑΣ ''


Ο Περιφερειακός Σύμβουλος και Yποψήφιος Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Βασίλης Σιδέρης επισκέφθηκε περιοχές του Δήμου Άργους- Μυκηνών. Στις 12/06/13 η σφοδρότατη βροχόπτωση και χαλαζόπτωση έπληξε βαρύτατα τις καλλιέργειες και συγκεκριμένα στα χωριά Μυκήνες, Φίχτια, Μπόρσας, Μετόχι Θερμησίας. Ύστερα από ερώτηση δημοσιογράφου ο Β.Σιδέρης έκανε την ακόλουθη δήλωση:

<<Η πρόσφατη σφοδρότατη βροχόπτωση και χαλαζόπτωση έπληξε αγροτικές καλλιέργειες στο Δήμο Άργους- Μυκηνών καταστρέφοντας την αγροτική παραγωγή πολλών αγροτών, οι οποίοι την τελευταία πενταετία δίνουν καθημερινή μάχη επιβίωσης, λόγω της οικονομικής κρίσης που περνά η Πατρίδα μας. Οι ζημιές είναι εκτεταμένες σε βερίκοκα, εσπεριδοειδή ,αμπέλια, ελαιόδεντρα και οπωροκηπευτικά>>.

Ο κύριος Σιδέρης ήρθε σ΄επαφή για το θέμα με υψηλόβαθμο στέλεχος του ΕΛΓΑ από τον οποίο έλαβε την διαβεβαίωση ότι πολύ σύντομα θα περάσει κλιμάκιο για εκτίμηση των ζημιών στα χωριά Μυκήνες, Φίχτια, Μπόρσας. Επίσης στο Μετόχι Θερμησίας η χαλαζόπτωση προκάλεσε σοβαρές ζημιές σε 150 στρέμματα κηπευτικών κατόπιν επισημάνσεως από τον επόπτη του ΕΛΓΑ Αργολίδας.Μετά το πέρας των δηλώσεων από τους παραγωγούς θα περάσει κλιμάκιο του ΕΛΓΑ για έλεγχο στο Μετόχι Θερμησίας.