eikonoskopionews.blogspot.com

''H EIKONA EINAI TO ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΜΑΤΙ ΕΝΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΕΝΟΥ AΝΘΡΩΠΟΥ''


E-MAIL:eikonoskopionews@gmail.com



Πέμπτη 30 Ιουνίου 2011

''ΣΚΕΨΕΙΣ ΤΟΥ ΙΔΙΟΚΤΗΤΗ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟΥ ΓΙΑΝΝΗ ΡΟΖΟΥ''

Πόσο δίκιο έχετε κύριε Γκάτσο σε αυτά που λέτε ότι δηλαδή προσπαθούν να καλύψουν τις διοικητικές τους ανεπάρκειες με τους εθελοντές , αλλά δυστυχώς για όλους μας ήρθε το καλοκαιράκι ,μας κάλεσαν οι παράλιες και τα όμορφα βράδια , και πάει περίπατο η θέληση προσφοράς .
Τι μας έμεινε από όλα αυτά ?Θα σας πω αυτό που άκουσα προχθές από τον συμμαθητή μου και...

.. φίλο μου Θανάση που αν και καινούργιος στην πολιτική προστασία προσπαθεί τα μέγιστα. Ζητήσαμε την Κυριακή που μας πέρασε να επανδρώσει ο Δήμος τα δικά του πυροσβεστικά μέσα με οδηγούς ώστε σε περίπτωση φωτιάς να έχουμε οχήματα διότι λόγο της ανεπάρκειας πια του  Ελληνικού κράτους  δεν πληρώνουν τις αργίες και υπερωρίες των εποχιακών πυροσβεστών  οπότε την Κυριακή που μας πέρασε ήμασταν γυμνοί με όλη την σημασία της λέξης απέναντι σε οποιοδήποτε τυχαίο η ηθελημένο γεγονός φωτιάς .Η απάντηση που πηρέ ο φίλος μου Θανάσης ήταν  κάντε ότι μπορείτε μόνοι σας γιατί δεν μπορούμε να τους αναγκάσουμε να δουλέψουν .
Σίγουρα οι οδηγοί του Δήμου είναι κουρασμένοι γιατί είναι λίγοι και είναι μεγάλη η έκταση του Δήμου μας ,αλλά εγώ δεν τους ήθελα να μου κουβαλήσουν σκουπίδια , εγώ τους ζήτησα να έρθουν στο Πορτοχελι στα Δίδυμα και στην Ερμιόνη να κάτσουν για 4 ή 5 ώρες το μεσημέρι , να πιούν τον καφέ τους  και αν συμβεί κάτι τότε πια και αυτοί όπως και οι άλλοι εθελοντές να βοηθούσαν .Με  μια διαφορά, αυτοί θα πληρώνονταν κανονικά για την υπηρεσία που θα προσέφεραν .Δεν τους έχουν εξηγήσει οι προϊστάμενοι τους φαίνεται ότι υπάρχει η υπηρεσία που λέγεται Δήμος αλλά υπάρχει και ο εργοδότης και αυτός  δεν είναι αυτό που λέγεται  Δήμος αλλά όλοι εμείς που πληρώνουμε για να έχουν αυτή την θέση γιατί χωρίς εμάς δεν θα είχαν αυτό που λέγεται Δήμος άρα και δουλειά .Και έρχομαι πια να αναρωτηθώ εγώ και τα αλλά παιδιά γιατί να κάτσουμε να ταλαιπωρηθούμε , γιατί να οδηγούμε σαν τρελοί στα όρια  τις μηχανές μας και τα αμάξια μας για να προλάβουμε να δώσουμε σωστές οδηγίες προσέγγισης στα πυροσβεστικά ,γιατί να αφήνουμε της δουλείες μας και της οικογένειες  μας  για να βοηθήσουμε στην κατάσβεση και κάποιοι κύριοι να μου λένε ότι δεν μπορούμε να τους ζορίσουμε τους υπάλληλους να δουλέψουν . Άρα κανένας σας δεν είναι άξιος της αμοιβής που απολαμβάνει γιατί η αμοιβή παρέχεται για συγκεκριμένη παροχή υπηρεσίας , για τους αιρετούς  πρέπει να  προΐσθε  της  διοίκησης και της παροχής εργασίας των  εργαζόμενων προς όφελος  του Δήμου μας . Και για να συνεχίσουμε τα ερωτήματα όταν θα κοκκινίσουμε στον χάρτη ποιοι θα κάνουν τις νυχτερινές περιπολίες που είναι αναγκαίες ? Πριν τις κάνανε οι εκλεγμένοι αιρετοί. Τις μεσημεριανές της κάνουν οι εθελοντές αλλά επειδή έχουν και δουλειές το βράδυ αναλαμβάνουν οι έχοντες τη συμβατική  υποχρέωση έως αιρετοί . Και μια ερώτηση ακόμα τα λεφτά για την αντιπυρική περίοδο που  πίστωσε η κεντρική διοίκηση τι θα τα κάνουν και που θα χρησιμοποιηθούν? Άρα στη επόμενη φωτιά λοιπόν Θανάση μου θα έρθουν και θα περιφέρονται βλέποντας ,και παριστάνοντας τη  χρεωκοπημένη διοίκηση και στο τοπικό όπως και στο κεντρικό επίπεδο, και θα μιλάνε για εθελοντισμό. Αλλά η χρεωκοπία όλων σας που το παίζεται πολιτικοί  συντελείται στα μάτια μας όταν απλά δεν μπορείτε να διοικήσετε και αδιαφορείτε πλήρως όπως φάνηκε από τα πρώτα μικρά συμβάντα φωτιάς στα όποια ήσασταν απόντες . Και εμείς εσύ δηλ Θανάση θα ψάχνεις χρηματοδότες για την ΑΘΗΝΑ και τα λοιπά πράγματα που χρειάζονται , χωρίς καμιά βοήθεια .Για αυτό ας κάνουμε το προσκλητήριο που λέει ο κύριος Μπροδήμας  και ας ζητήσουμε από τον κόσμο να μας βοηθήσει .
Και για να μην ξεχνιόμαστε  για το τι πιστεύω για την πολιτική και αυτούς που μιλάνε για αυτήν θα δανειστώ τα λόγια του Παπαδιαμάντη ξανά
Η αργία γέννησε την πενίαν.
Η πενία έτεκεν την πείναν.
Η πείνα παρήγαγε την όρεξιν.
Η όρεξις εγέννησε την αυθαιρεσίαν.
Η αυθαιρεσία εγέννησε την ληστείαν.
Η ληστεία εγέννησε την πολιτικήν.
Ιδού η αυθεντική καταγωγή του τέρατος τούτου"\ 

Κύριοι μην ομιλείτε για πολιτική η λέξη αυτή χρεοκόπησε όπως και η χωρά . Ο κόσμος κατάλαβε και το βλέπετε στις πλατείες .
Ιωάννης Ρόζος