eikonoskopionews.blogspot.com

''H EIKONA EINAI TO ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΜΑΤΙ ΕΝΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΕΝΟΥ AΝΘΡΩΠΟΥ''


E-MAIL:eikonoskopionews@gmail.com



Κυριακή 20 Φεβρουαρίου 2011

Αυτόβουλοι Πολίτες : '' Έπαρση αντί συγγνώμης''

 '' Έπαρση αντί συγγνώμης''







AUTOVOULOI POLITES
Δεν εξέπνευσε ακόμα η προθεσμία για την καταγγελία της λειτουργίας του Δεματοποιητή η οποία λήγει στις 22 - 2 - 2011. Επομένως η συμπολίτευση μπορεί ακόμα και τώρα να απεμπλακεί από την «επώδυνη» λειτουργία του Δεματοποιητή και να εφαρμόσει την δική της πολιτική, εάν βεβαίως έχει, για τα απορρίμματα.

Αντ' αυτού που όλοι μας θα περιμέναμε να πράξει η συμπολίτευση για να είναι συνακόλουθη και με τις προεκλογικές της δεσμεύσεις διαβάσαμε έγγραφο του Αντιδημάρχου που αναρτήθηκε στο διαδίκτυο απευθυνόμενο προς την Περιφέρεια Πελοποννήσου. Σ' αυτό το έγγραφο καλείται η Περιφέρεια να υποδείξει, μέχρι να επαναλειτουργήσει ο Δεματοποιητής, χώρο σε άλλο σημείο για την εναπόθεση προσωρινά των σκουπιδιών μας.

Και αναρωτιόμαστε..........

Αυτή ήταν η επιφυλασσόμενη έκπληξη από πλευράς Αντιδημάρχου;

Ποιος χώρος ανεξέλεγκτης χωματερής (στο δικό μας Δήμο ή σε άλλον) μπορεί να είναι πρόθυμος να φορτωθεί τα σκουπίδια έστω και προσωρινά;

Δεν κατανοεί ο Αντιδήμαρχος ότι στην ουσία πρόκειται για μια ουτοπική πρόταση;

Παρεμπιπτόντως λίγες μέρες πριν η συμπολίτευση ψήφισε τη συνέχιση της λειτουργίας του Δεματοποιητή και μάλιστα με δυσμενέστερους όρους. Κατά τη διάρκεια αυτής της συνεδρίασης ο κ. Σφυρής επέμενε να αναγνώσει ο Αντιδήμαρχος τους επαχθέστερους όρους της νέας σύμβασης για να τους πληροφορηθούν οι πολίτες αλλά ο Αντιδήμαρχος τελικά δεν τους ανέγνωσε. Και μάλιστα κατά τη διάρκεια που ο κ. Σφυρής διετύπωνε αυτούς τους όρους ο Δήμαρχος βγήκε έξω από την συνεδρίαση ακολουθούμενος από τους περισσότερους συμβούλους του σε μια προσπάθεια υποτίμησης και απαξίωσης της συγκεκριμένης διαδικασίας.

Ο Δήμαρχος στη συνέχεια της ίδιας συνεδρίασης ήταν ιδιαίτερα ειρωνικός δείχνοντας ανεξήγητη έπαρση.

Και τίθενται τα παρακάτω ερωτήματα.

Ο Δήμαρχος είχε έπαρση μήπως γιατί μετέτρεψε το χώρο υποδοχής των δεμάτων σε ανεξέλεγκτη χωματερή;

Μήπως γιατί υπέγραψε τη δέσμευση υπερδιπλάσιου χώρου για την εναπόθεση των σκουπιδιών στον Σταυρό Διδύμων;

Μήπως γιατί θα φιλοξενήσει και τα σκουπίδια του Δήμου Επιδαύρου για διάστημα τουλάχιστον δύο ετών και μάλιστα χωρίς ενοίκιο;

Μήπως γιατί δεν υπάρχει όρος στη σύμβαση που να προβλέπει πού θα πάνε τα επιβλαβή υγρά απόβλητα;

Η μη απάντηση του Δημάρχου στις παραπάνω θέσεις που έχουν επαναδιατυπωθεί (κάντε κλικ εδώ  http://eikonoskopionews.blogspot.com/2011/02/blog-post_6701.html#more ) θα μπορούσε να θεωρηθεί και ως ένοχη σιωπή. Γιατί όσο και αν προσπάθησε με στρεψοδικία και σοφιστικές μεθόδους να απεμπλακεί από το «όνειδος» των σκουπιδιών αυτό θα τον ακολουθεί μέχρι να το επιλύσει, εάν ποτέ το επιλύσει, με τον τρόπο που προεκλογικά δεσμεύτηκε.

Οι Αυτόβουλοι Πολίτες