eikonoskopionews.blogspot.com

''H EIKONA EINAI TO ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΜΑΤΙ ΕΝΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΕΝΟΥ AΝΘΡΩΠΟΥ''


E-MAIL:eikonoskopionews@gmail.com



Τρίτη 22 Φεβρουαρίου 2011

''Είναι η σωστή κατεύθυνση. ''

Γράφει ο Βασίλης Γκάτσος
Η παραίτηση του κυρίου Βάθη από την αμοιβή του για το έργο του στα Σφαγεία Ερμιονίδας δεν είναι προς τη σωστή κατεύθυνση. Είναι η σωστή κατεύθυνση που πρέπει να ακολουθήσουν όλοι οι αιρετοί, αλλά και όλοι όσοι κληθούν  από τον Δήμο να προσφέρουν συμβουλευτικό έργο, ή όποιο άλλο ειδικό έργο. Ο νέος δήμος είναι χρεωμένος, δεν ξέρει ακόμη τι του γίνεται οικονομικά και οργανωτικά, και η οικοδομή και η αγορά αγροτοτεμαχίων βρίσκονται σε βαθιά ύφεση, δηλαδή απευθύνεται σε απογοητευμένους δημότες, απογοητευμένους και από τα έργα τους, ή μάλλον κυρίως από αυτά. Το τούνελ είναι βαθύ και μακρύ, πολύ μακρύ. Ζητείται μπούσουλας. Ο χάρτης είναι γνωστός σε κάθε εχέφρονα.
Επιμένω σε αυτό, γιατί μόνον τότε ο δήμος θα σηκώσει το ανάστημά του προς όλους τους υπαλλήλους του, προς όλες της υπηρεσίες του, προς όλους τους δημότες με αξιώσεις οικονομίας και ανασυγκρότησης. Γιατί το συμμάζεμα, η οικονομία και η ανασυγκρότηση του δήμου Ερμιονίδας ως οργανισμού είναι το ζητούμενο και όχι οι κοκορομαχίες, ούτε οι ατέρμονες συζητήσεις για το ποιος και πότε έφταιξε. Αν δεν ανασυγκροτηθεί ως οργανισμός, δεν πρόκειται να πείσει κανέναν ότι μπορεί να δημιουργήσει το πλαίσιο και την υποδομή για την φυγή προς τα εμπρός της επαρχίας Ερμιονίδας σε όλα τα επίπεδα.
Και ακόμα, μετά από δύο μήνες, δεν μπορεί να δώσει στους δημότες του μια σαφή εικόνα της υφιστάμενης κατάστασής του, ούτε καν πόσους υπαλλήλους έχει δεν ξέρουμε, και δεν γνωρίζουμε αν ξέρει και ο δήμος.

Έρρωσθε,
Βασίλης Γκάτσος