eikonoskopionews.blogspot.com

''H EIKONA EINAI TO ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΜΑΤΙ ΕΝΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΕΝΟΥ AΝΘΡΩΠΟΥ''


E-MAIL:eikonoskopionews@gmail.com



Τρίτη 18 Μαΐου 2010

Οι Χάρης και Πάνος Κατσιμίχας στο TerraVibe Park!

Οι Χάρης και Πάνος Κατσιμίχας, μετά την επιτυχία των δύο συναυλιών τους τον περασμένο Μάρτιο στο Βελλίδειο, στη Θεσσαλονίκη και στο Ολυμπιακό Ποδηλατοδρόμιο στην Αθήνα, δίνουν άλλη μια συναυλία.



Νύχτωσε Νύχτα, Μια Βραδιά Στο Λούκι, Της αγάπης μαχαιριά, Φάνης, Ανόητες Αγάπες, Ρίτα Ριτάκι, Μη Γυρίσεις, είναι μερικά από τα τραγούδια, που θα ακουστούν.Η μουσική των Χάρη & Πάνου Κατσιμίχα δε χρειάζεται συστάσεις. Βγαίνει από την καρδιά της δεκαετίας του '80, γεμάτη συναισθήματα και φτάνει μέχρι σήμερα. Μια φωνή που άλλοτε γίνεται παιχνίδι και άλλοτε σοβαρεύει, άλλοτε διαμαρτυρία και άλλοτε ποίηση, αλλά ποτέ δε χάνει την ουσία και την αυθεντικότητά της. Από τα "Ζεστά Ποτά" του 1985 έως το τελευταίο live album τους, που κυκλοφόρησε είκοσι χρόνια αργότερα, το 2001 και το "Στους ελαιώνες της αγάπης" που κυκλοφόρησε το 2002, η πορεία των αδελφών Κατσιμίχα ήταν πάντα συνεπής. Γι' αυτό και το ελληνικό κοινό τους ακολούθησε και τους ακολουθεί με συγκινητική αφοσίωση ακόμα και μετά την απόφασή τους να πάρουν χωριστούς δρόμους.

Μετά από δέκα χρόνια, φαίνεται ότι "τίποτα δεν έχει αλλάξει".


Η μουσική διαδρομή των αδερφών Κατσιμίχα

Οι Χάρης & ο Πάνος Κατσιμίχας είναι οι πιο γνωστοί, στην Ελλάδα, εκπρόσωποι των τραγουδοποιών της γενιάς τους. Μια γενιά μουσικών που ξεκίνησε, από τη δεκαετία του '80 και παντρεύει το ροκ με τη λαϊκή μουσική, τη μπαλάντα με........
........... τους δημοτικούς ήχους, το μπουζούκι με τα σαξόφωνα & τα συνθεσάιζερ.


Οι αδερφοί Κατσιμίχα γεννήθηκαν & μεγάλωσαν στην Αθήνα. Η μουσική τους πορεία στην Ελλάδα ξεκίνησε ουσιαστικά το 1982, τη χρονιά που συμμετείχαν στους αγώνες ελληνικού τραγουδιού στην Κέρκυρα, με το αστείο & ανάλαφρο τραγούδι "Μια βραδιά στο Λούκι". Το τραγούδι βραβεύτηκε και άνοιξε το δρόμο για την ηχογράφηση του πρώτου τους δίσκου "Ζεστά Ποτά", τρία χρόνια αργότερα, το 1985 δηλαδή.




Τα "Ζεστά Ποτά", σε παραγωγή του Μανώλη Ρασούλη & με τη βοήθεια του Γιάννη Σπάθα & του Νίκου Αντύπα στην ενορχήστρωση, σημείωσαν μεγάλη επιτυχία, βρίσκοντας απήχηση σε ένα πλατύ και ταυτόχρονα ετερόκλητο κοινό, ένα κοινό που είχε κάθε είδους ακούσματα, από heavy metal & ροκ, μέχρι ποπ αλλά & λαϊκή μουσική.





Το καλοκαίρι του 1987 οργώνουν την Ελλάδα δίνοντας συναυλίες με μεγάλη επιτυχία και συγχρόνως κυκλοφορεί ο δεύτερος προσωπικός τους δίσκος με τον τίτλο 'Όταν σου λέω πορτοκάλι να βγαίνεις'.






Το 1989 κυκλοφορεί το άλμπουμ "Απρίλη ψεύτη".






Το Σεπτέμβριο του 1992, κυκλοφορεί ένας ακόμη δίσκος με τίτλο "Η μοναξιά του σχοινοβάτη". Ένας δίσκος που επιβεβαιώνει την επιτυχημένη πορεία και την ωριμότητα των δύο δημιουργών.






Το 1993 συμμετέχουν στις συναυλίες του Bob Dylan στο Λυκαβηττό.






Το Δεκέμβριο του 1994 κυκλοφορεί ο νέος δίσκος των αδελφών Κατσιμίχα, το ολοκληρωμένο άλμπουμ με τίτλο 'Της αγάπης μαχαιριά'. Τα τραγούδια 'Του έρωτα', 'Παλιά καλοκαίρια', 'Το δωμάτιο' είναι βασισμένα σε ομώνυμα ποιήματα της Λένας Παππά. Το τραγούδι 'Αμοργιανό μου πέραμα' είναι παραδοσιακό και σε αυτό συμμετέχει φιλικά η Χορωδία των εκπαιδευτηρίων Γιάννη Τσιαμούλη από το Περιστέρι. Το τραγούδι 'Έτσι τρελαίνεσαι' είναι του Θύμιου Παπαδόπουλου. Φιλική συμμετοχή στο τραγούδι 'Η τσατσάρα' έχουν η Αρλέτα και ο Λάκης Παπαδόπουλος.





Τα Χριστούγεννα του 1995, κυκλοφόρησε το μελοποιημένο μουσικό παραμύθι, που έγραψαν ο Χάρης και ο Πάνος, 'Η Αγέλαστη Πολιτεία και οι Καλικάντζαροι' που αγαπήθηκε αμέσως από μικρούς και μεγάλους.






Οι αδελφοί Κατσιμίχα συμμετείχαν σε δίσκους πολλών συναδέλφων τους, των Πυξ Λαξ, του Θάνου Μικρούτσικου, του Αντώνη Βαρδή, του Διονύση Τσακνή αλλά & άλλων. Το καλοκαίρι του 2000 συνεργάστηκαν με τους Πυξ Λαξ σε μια πετυχημένη σειρά συναυλιών ανά την Ελλάδα.





Το 2000, λίγο πριν το -πραγματικό- τέλος της χιλιετίας κυκλοφορεί το album "Τρύπιες Σημαίες", που δικαιώνει τους δημιουργούς αλλά και το κοινό που περίμενε ανυπόμονα τα καινούρια τραγούδια τους.






Το 2001 οι αδερφοί Κατσιμίχα ανακοίνωσαν την απόφασή τους να σταματήσουν τις κοινές τους εμφανίσεις. Ενώ την ίδια χρονιά κυκλοφόρησε το διπλό live album με αποσπάσματα από τις συναυλίες του Χάρη και του Πάνου Κατσιμίχα σε αρκετές πόλεις σε ολόκληρη την Ελλάδα. Το album αυτό σηματοδοτεί το τέλος των συναυλιών μιας 20ετους πορείας. Εικοσιοκτώ τραγούδια που έχουμε γνωρίσει, αγαπήσει, τραγουδήσει από ολόκληρη τη δισκογραφική τους παρουσία.


Ενώ το Νοέμβριο του 2002 κυκλοφορεί το album "Στους ελαιώνες της αγάπης" με μελοποιημένα ποιήματα.






Το Μάρτιο του 2004 ο Πάνος Κατσιμίχας κυκλοφορεί την πρώτη του προσωπική δισκογραφική παραγωγή, το cd "Οι μπαλάντες των πολυκατοικιών".





Toν Δεκέμβριο του 2006 κυκλοφορεί η έκδοση "Μουσική Αυτοβιογραφία" που περικλείει την εικοσάχρονη πορεία του Χάρη και Πάνου Κατσιμίχα, μέχρι το 2002, που εκδόθηκε ο τελευταίος κοινός τους δίσκος. Η έκδοση αυτή περιλαμβάνει 2 DVD και 4 CD συν το μουσικό παραμύθι "Η αγέλαστη πολιτεία και οι καλικάντζαροι.






Δισκογραφία






1985 Ζεστά Ποτά

1987 Όταν σου λέω πορτοκάλι να βγαίνεις


1989 Απρίλη Ψεύτη

1992 Υπάρχει λόγος


1996 Η αγέλαστη πολιτεία και οι καλικάντζαροι


1997 Παράλληλη Δισκογραφία


2000 Τρύπιες Σημαίες


2001 20 Χρόνια Live


2002 Στους Ελαιώνες της Αγάπης


ΠΟΥ


TerraVibe Park (Terra Stage), Μαλακάσα, 37ο χιλιόμετρο Εθνικής Οδού Αθηνών-Λαμίας



ΠΟΣΟ

€11 τα πρώτα 4000 εισιτήρια * €13 τα επόμενα 4000 εισιτήρια, €15 τα επόμενα εισιτήρια θα κοστίζουν * Σημεία Προπώλησης Ticket House Αθήνα, Πανεπιστημίου 42 (εντός της στοάς) Τηλ: 210 3608366, Θεσσαλονίκη, Μητροπόλεως 102 Τηλ: 2310 264880, Ιανός Αθήνα, Πανεπιστημίου 24, Τηλ: 210 3217917 Θεσσαλονίκη, Πλατεία Αριστοτέλους 7, Τηλ: 2310 277004 Online Sales ή αγορές με πιστωτική κάρτα, 24 ώρες/ωρο: www.ticketpro.gr

ΠΟΤΕ

26 Ιουνίου, 18:30 (οι πόρτες ανοίγουν)














enet.gr