eikonoskopionews.blogspot.com

''H EIKONA EINAI TO ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΜΑΤΙ ΕΝΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΕΝΟΥ AΝΘΡΩΠΟΥ''


E-MAIL:eikonoskopionews@gmail.com



Τετάρτη 12 Μαΐου 2010

Ο Γ.ΑΝΔΡΙΑΝΟΣ ΤΟΠΟΘΕΤΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ
κ. ΓΙΑΝΝΗ ΑΝΔΡΙΑΝΟΥ
ΣΤΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΕΠΕΡΩΤΗΣΗΣ
ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΙΣ ΕΠΙΠΤΩΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΑΚΛΗΣΗ ΤΗΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΩΝ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ COMMERCIAL VALUE ΑΝΩΝΥΜΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ, ΑΣΠΙΣ ΠΡΟΝΟΙΑ ΑΕΓΑ και ΑΣΠΙΣ ΠΡΟΝΟΙΑ ΑΕΑΖ.




Πολύ φοβάμαι ότι ο τρόπος με τον οποίο η Κυβέρνηση αντιμετωπίζει και το θέμα που συζητάμε σήμερα, φανερώνει τι πρόκειται να επακολουθήσει.

Πάνω από ένα εκατομμύριο συμπολίτες μας, οκτακόσιες χιλιάδες -όπως είπαν και οι συνάδελφοί μου- θιγόμενοι ασφαλισμένοι, τρείς χιλιάδες εργαζόμενοι ασφαλιστικοί υπάλληλοι και διαμεσολαβητές της «ΑΣΠΙΣ ΠΡΟΝΟΙΑ», διακόσιοι πενήντα εργαζόμενοι και τετρακόσιοι πενήντα χιλιάδες ασφαλισμένοι στην «COMERCIAL VALUE», εκ των οποίων εκατόν πενήντα χιλιάδες είναι του κλάδου ζωής, περιμένουν τις πρωτοβουλίες της Κυβέρνησης για τις δύο αυτές ασφαλιστικές. Πρωτοβουλίες που η Κυβέρνηση είναι εκ του νόμου υποχρεωμένη να.....
....... αναλάβει. Πρωτοβουλίες που απορρέουν από το θεσμικό, τον εποπτικό ρόλο του Κράτους. Αντ’ αυτού, και πάρα τις επανειλημμένες επισημάνσεις μας, παρά τις αγωνιώδεις εκκλήσεις των ασφαλισμένων και των εργαζομένων στις δύο εταιρίες, η Κυβέρνηση χρονοτριβεί.

Έτσι, όμως και το πρόβλημα παρατείνεται και το Κράτος χάνει χρήματα και οι ασθενείς ταλαιπωρούνται και ο ασφαλιστικός κλάδος διασύρεται συλλήβδην. Το Κράτος, για μια ακόμη φορά, στέλνει το μήνυμα ότι δεν μπορεί να ανταποκριθεί στις στοιχειώδεις υποχρεώσεις του. Στέλνει το μήνυμα ότι οι πολίτες δεν μπορούν να βασιστούν σε αυτό. Για μια ακόμη φορά, γιατί έχουν προηγηθεί τα προεκλογικά ψέματα της Κυβέρνησης, ότι δήθεν υπάρχουν χρήματα.

Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, ιδιαίτερα τώρα, ιδιαίτερα σε αυτήν την κρίσιμη συνθήκη, θα έπρεπε η στάση, η αξιοπιστία, η αποτελεσματικότητα του Κράτους να είναι διαφορετική. Απ’ ό,τι δείχνουν όλα, καταστάσεις όπως αυτή για την οποία μιλάμε σήμερα, θα είναι ολοένα και πιο συχνές στην περίοδο που ακολουθεί. Όχι κατ’ ανάγκη στις ασφαλιστικές εταιρίες, αλλά σίγουρα σε διάφορους κλάδους της οικονομίας που θα πληγούν σοβαρά από τα μέτρα που ψηφίσατε, κύριοι της Κυβέρνησης, την περασμένη Πέμπτη, πριν από λίγες ημέρες. Ολοένα και πιο συχνά θα προκύπτει η ανάγκη για άμεση δράση.


Μετά και την ψηφοφορία, λοιπόν, της Πέμπτης μπαίνουμε, είμαστε ήδη, σε μια εξαιρετικά κρίσιμη περίοδο για τον τόπο. Κάθε μέρα κρίνεται η οικονομική επιβίωση της χώρας και των πολιτών. Κρίνεται το εάν, το πότε και πώς θα βγούμε απ’ αυτό το σκοτεινό τούνελ.

Σε αυτήν τη συγκυρία, κάθε μέρα καθυστέρησης στη λήψη των αναγκαίων αποφάσεων έχει σημαντικότατες επιπτώσεις στη ζωή των πολιτών. Αποδείξτε λοιπόν στους πολίτες ότι μπορούν να εμπιστευτούν το Κράτος, ότι μπορούμε να αλλάξουμε αυτά που μας οδήγησαν σε αυτήν την κατάσταση, ότι μπορούν να ελπίζουν ότι η κρίση που περνάμε μπορεί να ξεπεραστεί.

Κύριε Υπουργέ έχετε μεγάλη ευθύνη, πρέπει να προχωρήσετε αμέσως στις αναγκαίες ενέργειες. Εμείς έχουμε καταθέσει τις συγκεκριμένες, ρεαλιστικές και αποτελεσματικές προτάσεις μας για την αντιμετώπιση αυτού του ζητήματος. Δείτε αυτές τις προτάσεις χωρίς προκατάληψη και δράστε αναλόγως.



Το ότι χρειάστηκε να επανέλθουμε στο θέμα αυτό με επερώτηση, μετά από σχετικές ερωτήσεις συναδέλφων, στέλνει ήδη ένα λάθος μήνυμα σε ολόκληρη την κοινωνία. Ελπίζουμε και περιμένουμε να εγκαταλείψετε την απραξία σας και επιτέλους να σεβαστείτε όλους αυτούς τους συμπολίτες μας, είτε είναι ασφαλισμένοι είτε είναι εργαζόμενοι, που είναι τα θύματα και σίγουρα δεν φταίνε, αλλά πληρώνουν εκτός των άλλων και την αναβλητικότητά σας και βιώνουν την αβεβαιότητα.





Εμείς θα επανέλθουμε εάν δεν προχωρήσετε σε δράσεις και εάν δεν λύσετε άμεσα το πρόβλημα.»