Αγαπητοί συνδημότες
Εμείς οι τέως Δημάρχοι έχουμε κάθε δικαίωμα να ψηφίζουμε όπως όλοι οι ψηφοφόροι τον υποψήφιο Δήμαρχο που επιθυμούμε, να εκφράζουμε την άποψή μας και μέσα από την πείρα μας να κρίνουμε τα πεπραγμένα στο δημόσιο διάλογο.
Παρατήρησα όμως ότι αυτός ο «φιλόσοφος» αγνοώντας ότι οι ψηφοφόροι της Ερμιονίδας έχουν και μνήμη και γνώση και κρίση απηύθυνε 10 εντολές προς ναυτιλομένους.
Αναδημοσιεύω από το γνωστό μπλογκ τον δεκάλογο του «φιλόσοφου» και θα απαντήσω σε κάμποσες απ’ αυτές τις δέκα εντολές.
Θα ξεκινήσω με τον 10ο λόγο.
Μα καλά ο «φιλόσοφος» δεν προβληματίστηκε μετά από το καταμαύρισμα που έφαγε στις δημοτικές εκλογές του 2006;
Δεν πρέπει επιτέλους να σταματήσει αυτήν την καραμέλα του “γέννημα θρέμμα”;
Ξέχασε ότι ο αείμνηστος Δήμαρχος Δημήτρης Σφυρής του πήρε την δημοτική καρέκλα με την ψήφο των δημοτών του Δήμου Κρανιδίου;
Ο Σφυρής ναι, ήταν γέννημα Πειραιά αλλά εδώ στην Ερμιονίδα δημιούργησε οικογένεια, εδώ στην Ερμιονίδα είχε την εργασία του.
Αγνοεί αυτός ο «φιλόσοφος» ότι και εγώ είμαι γέννημα Πόρου και θρέμμα Ερμιόνης;
Λησμόνησε ότι οι ψηφοφόροι του Δήμου Ερμιόνης μου έδωσαν τέσσερες συνεχόμενες δημαρχιακές τετραετίες;
Επιτέλους ας πετάξει από το στόμα του αυτήν την καραμέλα που πιπιλάει από το 1998. Δεν καταλαβαίνει ότι οι ψηφοφόροι αυτό το σύνθημα «γέννημα θρέμμα» το έγραψαν στα παλιά τους τα παπούτσια;
Το περίεργο και σκοτεινό ερώτημα είναι, γιατί ο “φιλόσοφος” δεν έπραξε το ίδιο για τον επί 16 χρόνια στενό του συνεργάτη και κουμπάρο του, “γέννημα θρέμμα” Κρανιδιώτη, κ. Τάσο Λάμπρου και ποτέ δεν τον κοουτσάρισε και ούτε είπε ένα καλό λόγο γι’ αυτόν, κάτι που όμως πράττει για άλλον σήμερα;
Γιατί;
Τι είναι αυτό που κρύβει πίσω απο τις 10 εντολές ο “φιλόσοφος” ;;;
Ίδωμεν.
1ος λόγος. Μα καλά αυτός ο “φιλόσοφος” δεν ντρέπεται, δεν κοκκινίζει όταν μιλάει για το νερό;
Αυτός δεν ξεκίνησε να μας τάζει αφαλατώσεις του αέρα;
Αυτός δεν μας έλεγε ότι έλυσε το πρόβλημα του νερού με το υδροφόρο καράβι;
Αυτό το καράβι δεν πρόλαβε να σαραντίσει. Χάθηκε στο πέλαγος μαζί με το νερό και ποτέ δεν ξαναήρθε να μας φέρει νερό. Έμειναν μόνο οι εγκαταστάσεις που κατασκεύασε ο “φιλόσοφος”.
2ος λόγος. Γι’ αυτές τις μελέτες του συρταριού θα του φρεσκάρω εγώ τη μνήμη. Αναδημοσιεύω πινακάκι από το 2010, τότε που την καθαριότητα την είχε σημαία στην προεκλογική του εκστρατεία.
Αποτέλεσμα από το 2010 μέχρι τον Αύγουστο του 2014 επί δημαρχίας του “φιλόσοφου” το σκουπιδομάνι βουνό μπροστά στα σχολεία, μπροστά στα λιμάνια, μπροστά στα Μουσεία. Και αυτός προσπαθούσε να λύσει το πρόβλημα της καθαριότητας με επαναστατικές, αγωνιστικές, πατριωτικές ψευτοπαραιτήσεις.
Και ερωτώ; Δηλαδή αυτός ο “φιλόσοφος”, κάτι ανάλογο συμβουλεύει να πράξει ο υποψήφιος δήμαρχος που κοουτσάρει;
Τέτοιου είδους οικονομοτεχνικές μελέτες να βγάλει ο υποψήφιος δήμαρχος από το συρτάρι του όπως έκανε ο “φιλόσοφος” τότε;
Αγαπητοί συνδημότες
Το πρόβλημα των σκουπιδιών το έλυσε προσωρινά ο τότε δήμαρχος Σφυρής χωροθετώντας το πράσινο σημείο.
Μόνιμα και Νόμιμα ο Δήμαρχος Γεωργόπουλος, γέννημα του Αγίου Ανδριανού και η οικογένειά του γέννημα θρέμμα Ερμιονίδας, κατασκεύασε τον δημοτικό σταθμό μεταφόρτωσης στο Κρανίδι και τα σκουπίδια επιτέλους φεύγουν από δω.
4ος λόγος. Εγώ δεν γνωρίζω εάν ο “φιλόσοφος” αξιοποίησε όλες τις δωρεές που απέκτησε ο Δήμος επί δημαρχίας του.
Γνωρίζω μόνο μία. Τη δωρεά του Κώστα Έλληνα που παραχώρησε οικόπεδο και 200.000,00 ευρώ μετρητά και αυτός ο “φιλόσοφος” δεν κατάφερε μετά από 12 χρόνια και κάτι δημαρχιακής θητείας να βάλει ένα λιθαράκι στα θεμέλια του Κλειστού Γυμναστηρίου στο Κρανίδι.
Μες στα αυτιά μου ηχούν ακόμα αυτές οι κορώνες στις προεκλογικές του ομιλίες το 1998, ότι «θα φτιάξουμε Κλειστό Γυμναστήριο στο Κρανίδι».
Πάντως η τότε Δημοτική Αρχή της Ερμιόνης αξιοποίησε την δωρεά του Βαρδή και Μαριάννας Βαρδινογιάννη και η Ερμιόνη έχει από το 2002 Κλειστό Γυμναστήριο.
Εις το επανιδείν.
Ανάργυρος Λεμπέσης
Δήμαρχος
του τέως Δήμου Ερμιόνης