eikonoskopionews.blogspot.com

''H EIKONA EINAI TO ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΜΑΤΙ ΕΝΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΕΝΟΥ AΝΘΡΩΠΟΥ''


E-MAIL:eikonoskopionews@gmail.com



Παρασκευή 24 Σεπτεμβρίου 2021

ΓΙΑΝΝΗΣ ΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΟΣ - ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑΣ:''ΣΤΙΣ ΠΡΟΚΛΗΣΕΙΣ ΑΠΑΝΤΑΜΕ ΜΕ ΕΡΓΑ!''

''Να θυμίσω στον κύριο Λάμπρου ότι στις 19 Μαρτίου 2021 κραύγαζε δημόσια «Φτάνει πια η πολιτική των απευθείας αναθέσεων». Φαντάζομαι, δεν θεωρεί ότι υπάρχουν δύο μέτρα και δύο σταθμά για αυτές τις αναθέσεις...''


 Ο κύριος Λάμπρου επιδιώκει διακαώς να εξέλθει από την αφάνεια, αναμοχλεύοντας για άλλη μια φορά το θέμα της δωρεάς του αείμνηστου Κώστα Δημότση ή Έλληνα. Και παρότι επιδίωξα να ρίξω τους τόνους, μη απαντώντας στις τελευταίες αβάσιμες αναφορές που είδαν το φως της δημοσιότητας, καθώς έχω την άποψη ότι τους δημότες (πέραν ελαχίστων) δεν ενδιαφέρουν οι έριδες και οι αψιμαχίες, αλλά τα έργα, με αναγκάζει για μια ακόμη φορά να επανέλθω προκειμένου να του καταστήσω σαφή τα αυτονόητα και αυταπόδεικτα.

Έχω την άποψη ότι ο κύριος Λάμπρου δεν μας έκανε καμία χάρη, ως Δημοτική Αρχή στο να μη μας αντιπολιτεύεται, ούτε επέδειξε ανοχή σε κάτι. Πρόκειται κατά την κρίση μου για απλή πολιτική ανικανότητα και τίποτε παραπάνω.

Τα προβλήματα των συνδημοτών μας τα συναισθανόμαστε και τα εκλαμβάνουμε δεδομένου ότι βρισκόμαστε καθημερινά κοντά και μέσα στην κοινωνία και έχουμε ίδια άποψη για αυτά.

Έχω τονίσει και στο παρελθόν ότι η άποψή μου, πριν ακόμη με τιμήσουν οι συνδημότες μας και με εκλέξουν δήμαρχο, ήταν και εξακολουθεί να είναι, ότι δέχομαι κάθε καλοπροαίρετη κριτική για την πρόοδο του τόπου και τη βελτίωση του δήμου και είμαι ανοιχτός σε προτάσεις και συνεργασίες. Επιδεικνύω όμως, όπως και κάθε συνετός και λογικός άνθρωπος, μηδενική ανοχή στο ψέμα, τη συκοφαντία και την προσωπική, πέραν των ορίων, προσβολή.

Πρόσφατα τέθηκε το ζήτημα αποδοχής κληρονομιάς και  της μεταγραφής ή μη, της διαθήκης του αείμνηστου ευεργέτη του Δήμου μας Κώστα Δημότση ή Έλληνα, στο υποθηκοφυλάκειο. 

Παρουσίασα δημόσια στον κύριο Λάμπρου και το παρουσιάζω ξανά, το πρωτοκολλημένο στο δήμο μας, email της δικηγόρου που ο δήμος μας της ανέθεσε με απευθείας ανάθεση, του οποίου το περιεχόμενο, οι συμβουλές και οι κατευθύνσεις της δικηγόρου προς το δήμο είναι σαφείς και ξεκάθαρες προς τον πλέον απλό νου. Δεν χωρούν καμίας αμφισβήτησης. Δεν γνωρίζω τι μπορεί να συζητά ο κύριος Λάμπρου με τις νέες του πολιτικές παρέες για εσωτερική κατανάλωση (αυτούς που κάποτε κατηγορούσε δημόσια με πολύ σκληρό ύφος). Γνωρίζω το απλό και κατανοητό περιεχόμενο του email που λάβαμε από τη δικηγόρο του Δήμου, γνωρίζω το συμπέρασμα που προκύπτει από αυτό, γνωρίζω τις ενέργειες που μας συμβούλευσε να κάνουμε συνεπεία αυτού του email, γνωρίζω τις ενέργειες που έχει εκκινήσει ήδη να κάνει ο Δήμος μας και που θα συνεχίσει να κάνει προς οιοδήποτε πρόσωπο βλάπτει τα συμφέροντα του δήμου αφού ορκιστήκαμε να διαφυλάττουμε τα συμφέροντα του δήμου και των συνδημοτών μας.




Παρεμπιπτόντως, όντως τόσο η συγκεκριμένη απευθείας ανάθεση, όσο και κάθε άλλη απευθείας ανάθεση, τυγχάνει απόλυτα νόμιμη. 


Ωστόσο, να θυμίσω στον κύριο Λάμπρου ότι στις 19 Μαρτίου 2021 κραύγαζε δημόσια «Φτάνει πια η πολιτική των απευθείας αναθέσεων». Φαντάζομαι, δεν θεωρεί ότι υπάρχουν δύο μέτρα και δύο σταθμά για αυτές.

Στο σημείο αυτό θεωρώ σωστό να κάνω αναφορά στο εξής : Εγώ, δεν συνηθίζω να εμπλέκω οικογένειες σε πολιτικά ζητήματα. Αυτά τα κάνουν άλλα, ανήθικα πρόσωπα. Εγώ όφειλα και οφείλω όμως να αναφέρω ότι η δικηγόρος που ορίστηκε για την προάσπιση των συμφερόντων του δήμου για το συγκεκριμένο ζήτημα τυγχάνει να είναι η σύζυγος του κυρίου Λάμπρου. Το ίδιο φυσικά θα συνέβαινε και εάν είχε οριστεί οποιοσδήποτε άλλος δικηγόρος. 

Εάν ο κύριος Λάμπρου δεν επιθυμούσε την ανάληψη υποθέσεων εκ μέρους της συζύγου του, όφειλε από την αρχή να έχει ζητήσει την εξαίρεσή της.

Ουδεμία πρόθεση ή ανάγκη έχω να ασκήσω πίεση στον κύριο Λάμπρου ή εμπλοκή στα παραταξιακά του συμφέροντα. Ο κυρίαρχος λαός της Ερμιονίδας στις εκλογές του 2014 τον κατέταξε τρίτο. Και στις εκλογές του 2019 πάλι τρίτο. Είναι καιρός πια να κατανοήσει ότι αυτό σημαίνει πολλά πράγματα και να λάβει το μήνυμα του κόσμου. Εάν ο κύριος Λάμπρου με τις αναφορές του περί «προσπάθειάς μου να εισέλθω στα εσωτερικά της παράταξής του», υπονοεί την αξιοποίηση των δύο στελεχών του σε θέσεις ευθύνης του δήμου αφού έγινε με την σύμφωνη γνώμη της παράταξής του, οφείλω να τον πληροφορήσω ότι και προεκλογικά είχα τονίσει ότι επιδιώκω τη συνεργασία για το καλό του τόπου. Αυτό θα κάνω για όσα χρόνια οι συνδημότες μου με τιμούν και με εκλέγουν δήμαρχο. Εάν ο κύριος Λάμπρου, δεν θέλει συνεργασίες μπορεί να το δηλώσει δημόσια και όχι πλαγίως, εξηγώντας βεβαίως και στους ψηφοφόρους του γιατί τα άξια στελέχη της παράταξής του δεν θέλει να αξιοποιηθούν όπως προτιθέμεθα για το καλό του τόπου εφόσον μπορούν και θέλουν να προσφέρουν.

Δεν σκοπεύω να ακολουθήσω τον κύριο Λάμπρου στην πολιτική κατρακύλα που τον οδηγούν όσοι τον συμβουλεύουν. Οφείλω ωστόσο να του τονίσω ότι είμαι και θα είμαι παρών στις εξελίξεις για όσο μου το επιτρέπουν οι συνδημότες μου για το καλό του τόπου και των δημοτών. Οφείλω να του τονίσω ότι στις προκλήσεις του θα απαντώ με έργα και ότι η πόρτα μου είναι πάντοτε ανοιχτή σε όσους θέλουν να προσφέρουν στον τόπο και φυσικά και στον ίδιο. Οι παλαιοκομματικές πρακτικές που πρεσβεύει ο κύριος Λάμπρου έχουν πια μπει στο χρονοντούλαπο της ιστορίας μαζί με όσους τις εφαρμόζουν.


Ο Δήμαρχος

Γιάννης Γεωργόπουλος