eikonoskopionews.blogspot.com

''H EIKONA EINAI TO ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΜΑΤΙ ΕΝΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΕΝΟΥ AΝΘΡΩΠΟΥ''


E-MAIL:eikonoskopionews@gmail.com



Κυριακή 30 Αυγούστου 2020

Βοήθεια ο Πρόδρομος! Χρόνια πολλά Κρανίδι!



Ρεπορτάζ - επιμέλεια:Μίλτος Ιωαννίδης

Χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη κκ. Εφραίμ, τελέστηκε ο Μέγας πανηγυρικός εσπερινός στον Ι. Ν. Τιμίου Προδρόμου, Πολιούχου της πόλεως του Κρανιδίου.

Φέτος, λόγω των περιοριστικών μέτρων για τον COVID-19, ο κόσμος ήταν λιγοστός και δεν πραγματοποιήθηκε η περιφορά της εικόνας έτσι όπως επιτάσσει η παράδοση...
Ωστόσο, μέσα στη καρδιά κάθε πιστής και κάθε πιστού, "φωλιάζει" η ελπίδα πως η ζωή στο τέλος όχι απλά θα νικήσει αλλά θα θριαμβεύσει!
Με τους πιστούς να κοινωνούν Το Σώμα και Το Αίμα Του Χριστού, τελέστηκε, το πρωινό του Σαββάτου 29 Αυγούστου, ο όρθρος και η Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στον Μητροπολιτικό Ναό Του Τιμίου Προδρόμου Κρανιδίου.
Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κκ Εφραίμ, ευχήθηκε τα χρόνια πολλά στο Κρανίδι, (που σήμερα εορτάζει Τον Πολιούχο Προστάτη του), και στο κύρηγμα του, αφού ευλόγησε το χριστεπώνυμο πλήρωμα τις εκκλησίας μας, ευχήθηκε με πατρική αγάπη, να έχουμε ως οδηγό στη ζωή μας τα έργα, τα λόγια και την διδασκαλία του Χριστού.
"Αληθινή μετάνοια, είναι να είμαστε κοντά στον Χριστό" είπε χαρακτηριστικά.
Εμείς, απο την πλευρά μας, ευχόμαστε στους κατοίκους του Κρανιδίου, ο Τίμιος Πρόδρομος, να είναι πάντοτε βοηθός και προστάτης και να ευλογεί τα ιερά αυτά χώματα και τους ανθρώπους του.

Με προσευχή, ευλάβεια και κατάνυξη, όπως προτάσσει η ορθοδοξία μας και με την ευλογία Του Αγίου Ιωάννου Του Βαπτιστή, τηρούμε όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας, για να αφήσουμε πίσω μας αυτή την "περιπέτεια" που έχει αλλάξει (προσωρινός) τις ζωές μας και αναφωνούμε όλες και όλοι μαζί, πιο ενωμένοι απο ποτέ :
Βοήθεια Ο Πρόδρομος! Χρόνια πολλά Κρανίδι!
Και του χρόνου με υγεία...