eikonoskopionews.blogspot.com

''H EIKONA EINAI TO ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΜΑΤΙ ΕΝΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΕΝΟΥ AΝΘΡΩΠΟΥ''


E-MAIL:eikonoskopionews@gmail.com



Τρίτη 11 Αυγούστου 2020

ΕΞΑΤΑΞΙΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΚΡΑΝΙΔΙΟΥ: ''ΟΙ ΑΠΟΦΟΙΤΟΙ ΤΟΥ 1970 ΓΙΟΡΤΑΣΑΝ ΤΑ 50 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟΦΟΙΤΗΣΗΣ ΤΟΥΣ (VIDEO)''

Η Θρυλική γενιά του 1952, οι συμμαθητές - απόφοιτοι του 1970 γιόρτασαν τα 50 χρόνια απο την αποφοίτηση τους !


Ρεπορτάζ - επιμέλεια -φωτογραφίες-Βίντεο για το ΕΙΚΟΝΟΣΚΟΠΙΟ: Θωμάς Ι. Σκούρτης


Η Θρυλική γενιά του 1952 , οι απόφοιτοι του 1970 απο το εξατάξιο Γυμνάσιο Κρανιδίου, μια απο τις γενιές του Πολυτεχνείου, γιόρτασαν τα 50 χρόνια απο την αποφοίτηση τους.

Προχθές το Σάββατο σε μια αυγουστιάτικη βραδιά και μια ιδιαίτερη χρονιά λόγω της πανδημίας, πραγματοποίησαν την επετειακή τους συνάντηση των 50 ετών, με τις ανάλογες αποστάσεις και τα ανάλογα μέτρα προφύλαξης στο κέντρο εστίασης που αντάμωσαν.

Είναι πολύ συγκινητικό να βλέπεις σήμερα ασπρομάλληδες παππούδες και γιαγιάδες(καλοδιατηρημένες κυριες) μετά απο τόσα χρόνια να είναι τόσο αγαπημένοι ο ένας με τον άλλον.

Να σημειώσουμε πως η συγκεκριμένη γενιά είναι η μοναδική γενιά στην Ερμιονίδα που κάθε χρόνο συναντιέται επι 50 έτη, αναπολώντας τα μαθητικά τους χρόνια και χαίρονται διασκεδάζουν και συζητούν σαν να μην πέρασε μια μέρα απο τότε που αποχαιρέτησαν την τελευταία τάξη των μαθητικών τους χρόνων απο το εξατάξιο τότε, γυμνάσιο Κρανιδίου.


Αυτοί οι συμμαθητές,αυτοί οι φίλοι, αυτή η μαθητική σχολική ομάδα που όλοι τους προόδευσαν στη ζωή τους και σημάδεψαν μια εποχή, δεν ξέχασαν όπως και δεν ξεχνούν κάθε χρόνο να καλούν στη συνάντησή τους , την αγαπημένη τους καθηγήτρια Ήρα Φραγκούλη - Βελλέ.

Η καθηγήτρια τους Ήρα Φραγκούλη - Βελλέ κάλεσε τους μαθητές της λίγο πριν τελειώσει η συνάντηση και τους έκανε μια συγκινητική εισαγωγή με τους συμμαθητές να παίρνουν τη σκυτάλη και να στέλνουν μια ευχή ο καθένας.Όλα αυτά ακολουθούν παρακάτω στο βίντεο που δημοσιεύει το Εικονοσκόπιο!

Στο τέλος της εκδήλωσης οι κυρίες της σχολικής ομάδας μοίρασαν στον κάθε συμμαθητή/τρια τους κι απο ένα αναμνηστικό βότσαλο,  που είχαν φιλοτεχνήσει οι ίδιες, αναγράφοντας επάνω την σχολική χρονιά αποφοίτησης τους και την φετινή χρονιά που διανύουμε.

Όπως γίνεται κάθε χρόνο με αυτή τη μαθητική παρέα κάποιοι απο τους συμμαθητές εναλλαξ αναλαμβάνουν τον συντονισμό και την ενημέρωση για την συνάντηση.Φέτος αυτή την πρωτοβουλία πήραν οι: Θεοδώρα(Λούλα) Μιχελή, Σοφία Μίζη και Γιάννης Σκούρτης.

Ελπίζουμε παρόμοιες θύμισες με ζωντανούς πρωταγωνιστές να βιώνουν όλες οι μαθητικές τάξεις και οι απόφοιτοι της αγαπημένης μας Ερμιονίδας.

Κι όπως λέει ο στίχος γνωστού τραγουδιού:

'' Μα εγώ θα έδινα τα πάντα να γινόμουνα, πάλι παιδί λίγο να βρισκόμουνα στις ίδιες τάξεις στα ίδια θρανία με τους συμμαθητές μου να κάνω αστεία και τους καθηγητές που κοιτάζουν καχύποπτα, τα μαθητικά τα χρόνια δεν τ' αλλάζω με τίποτα''

Η ΜΑΘΗΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΠΟΥ ΣΥΜΜΕΤΕΙΧΕ ΣΤΑ ΕΠΕΤΕΙΑΚΑ 50 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΠΟΦΟΙΤΗΣΗ: 


1. Κασνέστη Κατερίνα    

2. Μιχελή Θεοδώρα    

3. Μαχαίρα Γεωργία          

4. Μίζη Σοφία  

5. Δαμαλίτου Μαρίνα  

6. Λαμπίρη Κυριακή    

7. Οικονομοπούλου Ελένη   

 8.Λιώσης Ανδρέας       

 9. Σκούρτης Γιάννης   

10. Μαχαίρας Μανώλης  

11. Ρόζος Νίκος

 12. Κατσιάβελας Χαράλαμπος

 13. Θεοδώρου Αριστείδης

 14. Τούσσας Δημήτρης

 15. Τορβάς Κυριάκος      

 16. Λαλούσης Παναγιώτης













''VIDEO''