eikonoskopionews.blogspot.com

''H EIKONA EINAI TO ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΜΑΤΙ ΕΝΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΕΝΟΥ AΝΘΡΩΠΟΥ''


E-MAIL:eikonoskopionews@gmail.com



Πέμπτη 27 Αυγούστου 2020

Εικονοσκόπιο: ''Απόψεις και Επικαιρότητα''

 Απόψεις και Επικαιρότητα:

''Ο τομέας της καθαριότητας ίσως αποτελεί το πιό νευραλγικό κομμάτι στη λειτουργία του Δήμου αλλά και στη σχέση ανάμεσα σε Δήμο και Δημότη''


 

Σήμερα ήρθε μια ανακοίνωση δια χειρός Γιάννη Γεωργόπουλου με τίτλο: Το πρώτο “καθαρό” καλοκαίρι μετά από πολύ καιρό. 

Πράγματι, ο τίτλος είναι εύστοχος και τα γεγονότα δικαιώνουν προσωπικά τον Δήμαρχο Γιάννη Γεωργόπουλο και τη νέα Δημοτική αρχή. 

Ένα χρόνο μετά την ανάληψη των καθηκόντων είναι γεγονός κατά κοινή ομολογία πως η νέα Δημοτική αρχή προσπαθεί και φαίνεται να κερδίζει τη μάχη της καθημερινότητας και της επικοινωνίας με τον Δημότη.

Ο τομέας της καθαριότητας ίσως αποτελεί το πιό νευραλγικό κομμάτι στη λειτουργία του Δήμου αλλά και στη σχέση ανάμεσα σε Δήμο και Δημότη.Είναι έντιμο και σωστό για τη σωστή ενημέρωση να σημειώσουμε πως σ΄αυτόν τον τομέα, τη διαχείριση και το κουμάντο το έχει αναλάβει προσωπικά ο Γιάννης Τσαμάδός με τους συνεργάτες του και τους ακούραστους υπαλλήλους της καθαριότητας.

 Ο σημερινός αντιδήμαρχος καθαριότητας ασχολείται πολλά χρόνια με την τοπική αυτοδιοίκηση κι έχει μεγάλη εμπειρία, όμως κατά την άποψη μας στο παρελθόν και στην πρώτη θητεία του στον καλλικρατικό Δήμο Ερμιονίδας, είχε διαγράψει μια αναποτελεσματική και (επιτρέψτε μας) διοικητικά άσχημη θητεία, που προφανώς το πλήρωσε και πολιτικά στις εκλογές του 2014. 

Σχολιάζοντας όμως ΣΗΜΕΡΑ αυτή την θεαματική αλλάγη  πολιτικής πρακτικής και διαχείρισης απο τον Γιάννη Τσαμαδό, πληροφορίες απο φίλους και δημότες της Ερμιονίδας μας λένε τις εξής χαρακτηριστικές φράσεις:

  • ''ο Γιάννης την προηγούμενη θητεία του(Δήμο Ερμιονίδας) στη καθαριότητα είχε δεμένα τα χέρια άνωθεν... ''
  • ''ο Γεωργόπουλος τον απελευθέρωσε πολιτικά και διοικητικά, γι΄αυτό τώρα το έργο και η προσπάθεια του φαίνεται στη καθημερινότητα.''

Συνεπώς, αν ισχύουν όλα αυτά,βγαίνει το εξής συμπέρασμα: Αποδεσμευμένος πλέον απο πολλά βαρίδια του παρελθόντος, οι κινήσεις , η διαχείριση των προβλημάτων , η σχέση με τον πολίτη-δημότη αλλά και η αντιμετώπιση της καθημερινότητας απο τον κύριο Τσαμαδό δείχνει μέχρι σήμερα να δικαιώνει την επιλογή του Γιάννη Γεωργόπουλου να τον τοποθετήσει σε αυτή τη θέση.

  • Παραθέτουμε ενδεικτικά ορισμένες δημοσιεύσεις που φωτίζουν τις ενέργειες του στην καθημερινότητα αλλά και πολλές φορές καινοτόμες δράσεις και υπηρεσίες.



Αυτές λοιπόν οι θετικές αναφορές που πρέπει να λέγονται απ΄όλους μας(έαν ισχύουν βέβαια) δεν πρέπει να εκληφθούν ως ένα κάδρο αγιοποίησης η άφεσης αμαρτιών κάποιου πολιτικού που ασκεί διοίκηση.

Ελπίζουμε να συνεχίσει στα ίδια βήματα, εγρήγορσης και επίλυσης των προβλημάτων, έτσι ώστε στο μέλλον να μην εναντιωθούν οι Δημότες και η πολιτική κριτική να μην έχει αντίθετο πρόσημο.

Η πραγματικότητα είναι πως τα προβλήματα καθημερινά στο Δήμο είναι πολλά και βεβαίως υπάρχουν αστοχίες , λάθη και πολλές αγκυλώσεις, όμως ο κύριος Γεωργόπουλος φαίνεται να τα αντιμετωπίζει με ταπεινότητα , ευγένεια αλλά και την απαιτούμενη αποφασιστικότητα.

Δίνει πρωτοβούλιες στους αντιδημάρχους του, στους προέδρους των ΝΠΔΔ και στους Δημοτικούς του συμβούλους,έτσι ώστε να εφαρμόσουν, ελεύθερα(δίχως εσωτερικές πιέσεις)τη στρατηγική του στη καθημερινότητα και στη καθαριότητα!

Είναι πασιφανές  πως όποιος δουλεύει και προσπαθεί εισπράττει τα θετικά σχόλια απο τους δημότες και προφανώς για τον κάθε πολιτικό της Τοπικής Ααυτοδιοίκησης, θα πιστωθεί και στη κάλπη απο τον λαό της Ερμιονίδας.

Σήμερα τα πράγματα μπορεί να έχουν σε γενικές γραμμές  θετική εξέλιξη για την Δημοτική αρχή,επειδή όμως το μέλλον μπορεί να έχει αντίθετη εξέλιξη και ουδείς αλάνθαστος εδώ είμαστε να θέσουμε τα κακώς κείμενα, την ενδεχόμενη άσχημη πορεία και την γόνιμη(χωρίς εμπάθειες και εμμονές) κριτική.


 Εικονοσκόπιο