eikonoskopionews.blogspot.com

''H EIKONA EINAI TO ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΜΑΤΙ ΕΝΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΕΝΟΥ AΝΘΡΩΠΟΥ''


E-MAIL:eikonoskopionews@gmail.com



Τετάρτη 15 Ιουλίου 2020

ΑΝΑΡΓΥΡΟΣ ΛΕΜΠΕΣΗΣ:''Συμβουλεύω το νέο Πρόεδρο της Κοινότητας Ερμιόνης κύριο Γανώση Ιωσήφ να μή λησμονεί τις πράξεις και ενέργειες του, απο το παρελθόν!''

''Χάθηκε η μεγάλη ευκαιρία για την ολοκλήρωση του σχεδίου πόλης της Ερμιόνης και κύριος υπεύθυνος γι΄αυτό ήταν ο τότε αρχηγός της μείζονος αντιπολίτευσης και σημερινός Πρόεδρος της Κοινότητας κ. Γανώσης Ιωσήφ.''

Αγαπητοί συνδημότες ,


Με αφορμή το αίτημα του Προέδρου κ. Ιωσήφ Γανώση προς το Δήμαρχο Ερμιονίδας κ. Γεωργόπουλο για τη χρηματοδότηση της ολοκλήρωσης του σχεδίου πόλης της Ερμιόνης το μυαλό μου γύρισε κάμποσα χρόνια πίσω, το έτος 2003 όπου εγκρίθηκε η Τρίτη φάση της πολεοδόμησης που συμπεριλαμβάνει τα οικόπεδα των Μύλων , που αποκτήσαμε από το Δημόσιο και τις Αλμυριές .

Σας δημοσιεύω το ΦΕΚ.



Σας ενημερώνω ότι ο φάκελος του Έργου βρίσκεται στα χέρια του Αντιδημάρχου Ι. Μερτύρη αφού μου το ζήτησε , όπως μου ζήτησε και άλλα στοιχεία για τη σύνταξη του κτηματολογίου του πρώην Δήμου Ερμιόνης. Στην Επιτροπή της σύνταξης του σχεδίου πόλης της Ερμιόνης τότε ήταν μέλος και ο Μηχανικός Γεώργιος Μήτσου, ο οποίος είναι ακόμα και σήμερα γνώστης της όλης υπόθεσης.

Το περίεργο σε αυτή την υπόθεση που με ξινίζει είναι ,γιατί τώρα ο πρόεδρος κ. Γανώσης κόπτεται τόσο πολύ για την ολοκλήρωσή του ενώ τότε το έτος 2008 που ήταν αρχηγός της μείζονος αντιπολίτευσης ήταν αρνητικός στο τρόπο της χρηματοδότησης που πρότεινε το Δημοτικό Συμβούλιο για την εύρεση χρημάτων από την εκποίηση ακινήτου , για την ολοκλήρωση του Βιολογικού Καθαρισμού Ερμιόνης και του Σχεδίου Πόλης της Ερμιόνης;;;

Εμείς τότε αποφασίσαμε να εκποιήσουμε ένα οικόπεδο στη περιοχή Κουβέρτα και με τα χρήματα αυτά θα είχε ολοκληρωθεί το Σχέδιο Πόλης . Κάποιοι συνδημότες μας που δεν είχαν οικία θα μπορούσαν να αποκτήσουν οικόπεδο στους Μύλους και να χτίσουν σπίτι , όπως θα μπορούσαν να οικοδομήσουν και στις Αλμυριές αλλά και σε μεγάλο τμήμα του κάμπου.

Σας δημοσιεύω την υπ΄ αρίθμ. 74/2008 απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ερμιόνης όπου ο σημερινός πρόεδρος κ. Γανώσης καταψήφισε ισχυριζόμενος :
«διότι δεν προκύπτει από πουθενά ότι αυτό απαιτείται να εκποιηθεί.» 
(βλέπε απόφαση)


Δεν έμεινε μόνο εκεί ο κ. Γανώσης . Προσέφυγε κατά της απόφασης αυτής στον Γ.Γ. Π.Π. η οποία και απορρίφθηκε , προσέφυγε στην Ειδική Επιτροπή της Περιφέρειας όπου και εκεί απερρίφθη.

Ο Δήμος προχώρησε στη δημοπράτηση , βρέθηκε πλειοδότης και ο κ. Γανώσης με εμμονή και πάθος , προχώρησε μόνος του δίχως την συμπαράσταση των συμβούλων του , σε προσφυγή κατά της απόφασης και κατά των άλλων αποφάσεων της Περιφέρειας στο Συμβούλιο της Επικρατείας. Αποτέλεσμα να μην μπορέσουμε να υπογράψουμε συμβόλαιο και ο πλειοδότης να αποχωρήσει.

Έτσι χάθηκε η μεγάλη ευκαιρία για την ανάπτυξη της Ερμιόνης μας , αφού δεν βρέθηκαν χρήματα για την ολοκλήρωση του Σχεδίου Πόλης. Βέβαια ο ισχυρισμός του και η προσφυγή του απερρίφθησαν περίτρανα με την 3910/2009 απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας.

Μετά από αυτή τη δικαίωση το κτήμα μπορούσε να εκποιηθεί αλλά λόγω της οικονομικής κρίσης πάγωσε.

Έτσι Χάθηκε η μεγάλη ευκαιρία για την ολοκλήρωση του σχεδίου πόλης της Ερμιόνης και κύριος υπεύθυνος γι΄αυτό ήταν ο τότε αρχηγός της μείζονος αντιπολίτευσης και σημερινός Πρόεδρος της Κοινότητας κ. Γανώσης Ιωσήφ.

Εύχομαι η νέα Δημοτική Αρχή να βρει τους πόρους και να προχωρήσει στην ολοκλήρωση του Σχεδίου Πόλης της Ερμιόνης διότι 9 χρόνια τώρα η πρώην Δημοτική Αρχή της Ερμιονίδας δεν έκανε απολύτως τίποτα.

Συμβουλεύω το νέο Πρόεδρο να μή λησμονεί τις πράξεις και ενέργειες του παρελθόντος, να έχει σωστή ενημέρωση από σωστούς συμβουλάτορες, ώστε να μη πέφτει σε τέτοια πολιτικά ατοπήματα, ιδιαίτερα σε θέματα ανάπτυξης του τόπου που προεδρεύει.

Αυτό είναι ένα απο τα δυνατά όπλα για να πετύχει ένας πολιτικός!




ΑΝΑΡΓΥΡΟΣ ΛΕΜΠΕΣΗΣ
ΔΗΜΑΡΧΟΣ 
του τέως Δήμου Ερμιόνης