eikonoskopionews.blogspot.com

''H EIKONA EINAI TO ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΜΑΤΙ ΕΝΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΕΝΟΥ AΝΘΡΩΠΟΥ''


E-MAIL:eikonoskopionews@gmail.com



Τετάρτη 29 Ιουλίου 2020

Δέσποινα Αχλαδιώτη, η "Κυρά της Ρω", (1890 - 1982).

ΓΡΑΦΕΙ Ο ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ ΜΙΛΤΟΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ

Δέσποινα Αχλαδιώτη, η "Κυρά της Ρω", (1890 - 1982).

Αν ζούσε σήμερα και έλεγε αυτά τα λόγια, θα την αποκαλούσαν "εθνικίστρια", "ακροδεξιά", "φασίστρια", "χρυσαυγίτισσα" και "μπατριώτισσα".

Θα έλεγαν και θα έγραφαν ότι με το να υψώνει καθημερινά, (απο το 1943 μέχρι και τον θάνατο της), την Ελληνική σημαία στην ακριτική νησίδα της Ρω, προκαλεί τα... κυριαρχικά δικαιώματα των... Τούρκων στο Αιγαίο!

Ίσως να τις είχαν φορέσει και πανοπλία και να την χλεύαζαν ως "Μακεδονομάχο"...

Ποιοι; αυτές και αυτοί, που δεν είναι άξιοι ούτε με τον "ίσκιο" της να συγκριθούν.

Έτσι είναι αυτά βλέπετε.

Όποιος τολμήσει σήμερα να μιλήσει για φιλοπατρία, αγάπη στον Χριστό και να επισημαίνει τους κινδύνους απο τον αφελληνισμό της Χώρας - - που γεννήθηκε και μεγάλωσε--αντιμετωπίζει την ύβρη και την χλεύη των "μορφωμένων κουλτουριάρηδων που..." παράγουν" και..." διδάσκουν" πολιτισμό".

Είναι δε τόσο τόσο "θαρραλέες" και "θαρραλέοι" που γελοιοποιούν τις απόψεις άλλων ανθρώπων, (που έχουν το θράσος να διαφωνούν με τα... "πεφωτισμένα μυαλά τους"), κρυπτόμμενοι πίσω απο ένα πληκτρολόγιο.

Παριστάνουν δηλαδή τους" ιδεολόγους", πίσω από μια οθόνη!

Όσο για την "ιδεολογία"τους;

Μίσος για την Ελλάδα. Μίσος για καθετί που πρεσβεύουν οι αξίες, τα ιδανικά και όλα όσα κληρονομήσαμε απο τους παππούδες μας και τις γιαγιάδες μας, διαστρεύλωση της ιστορίας μας, ακόμα ακόμα και υποστήριξη επιχειρημάτων Χωρών που εγείρουν εδαφικές απαιτήσεις έναντι των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Ελλάδας!

Τα παραδείγματα;

ΑΝΑΡΙΘΜΗΤΑ!

Από "ιδεολογικές" επιθέσεις στις μαθητικές παρελάσεις και αισχρές συκοφαντίες εναντίον της εκκλησίας και των ιεραρχών της, μέχρι και την γελοιοποίηση των αγωνιστών του '21, των εθνικών μας επετείων και άλλα ων ουκ έστι αριθμός!

Θέλετε και άλλα;

Μόλις πριν απο μερικούς μήνες, απλώς θυμηθείτε, με αφορμή τη δομή φιλοξενίας των προσφύγων - μεταναστών, το τι λεγόταν και το τι γραφόταν.

Θέλετε να σας θυμήσω;

Τι να σας πρωτοθυμήσω!

-Τις άκρως χυδαίες και προσβλητικές απαντήσεις που δέχονταν στα social media, άνθρωποι που υποστήριζαν ότι δεν είναι δυνατόν σε έναν Δήμο που δεν έχει τις κατάλληλες υποδομές, (κυρίως υγεία και ασφάλεια) να φιλοξενούνται τόσοι άνθρωποι καθότι δεν μπορούμε να τους εξασφαλίσουμε αξιοπρεπείς συνθήκες διαμονής και διαβίωσης;

-Τους χαρακτηρισμούς όπως: "ρατσιστές", "φασισταριά", "Μακεδονομάχους", "μπατριώτες" που απέδιδαν, (κρυπτόμμενοι πίσω από μια οθόνη και ένα πληκτρολόγιο φυσικά) χωρίς αιδώ σε απλούς ανθρώπους της Ερμιονίδας, εκείνες και εκείνοι που ΤΑΧΑ ΜΟΥ ΚΑΙ ΔΗΘΕΝ, πρεσβεύουν τα... "γράμματα", τις" τέχνες", τον" πολιτισμό", την" κουλτούρα" και την..." παιδεία";

-Την αναπαραγωγή και επικρότηση άρθρων που καθύβριζαν τους Ερμιονιδείς ως "ακροδεξιές κοπριές" και άλλα τέτοια άκρως συκοφαντικά για τον τόπο μας που έγραφαν οι διάφοροι "Ψαρίδηδες";

Εγώ προσωπικά, τους υβριστές μου δεν τους ξεχνάω.

ΟΜΩΣ!

Το  διαδικτυακό bylling που υπέστην απο τα διάφορα troll,(τα περισσότερα εκ των οποίων, - - αν όχι όλα--ανήκουν σε ένα συγκεκριμένο κόμμα), όχι μόνο δεν με πτόησε αλλά με χαροποίησε γιατί μου αρέσει να ΑΓΑΠΑΩ ότι πονάει αυτούς τους "ιδεολογικούς κουλτουριάρηδες":

Δηλαδή τις αρχές και τις αξίες του Ελληνισμού.

Σε καμία περίπτωση όμως, δεν πρέπει η σιωπή να εκλαμβάνεται ως αδυναμία.

Σε καμία περίπτωση όμως, η (επιτακτική) ανάγκη της ενότητας και της ομοψυχίας δεν είναι υπέρτερη του ΑΝΑΦΑΙΡΕΤΟΥ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΟΣ που έχει κάθε άνθρωπος να εκφράζει ελεύθερα την άποψη του χωρίς να διστάζει ή να φοβάται ότι θα "εισπράξει" την χλεύη των απόψεων του απο τα διάφορα "ιδεολογικοπολιτικά" troll's του διαδικτύου.

Κυρίως όμως, δεν μπορώ να δεχτώ, απλοί καθημερινοί άνθρωποι, (που μπορεί να είναι συγγενείς μου, φίλοι μου, βιοπαλαιστές που αγωνιούν για την επόμενη ημέρα) με τους οποίους μας ενώνει ο κοινός στόχος για την ευημερία, να αντιμετωπίζονται, ούτε λίγο ούτε πολύ, ως "αμόρφωτοι", "ακραίοι" και να χλεύαζονται ως "Μακεδονομάχοι με πανοπλία".

Ως νέος άνθρωπος και κυρίως ως τοπικός δημοσιογράφος, δεσμεύομαι ενώπιον σας, ότι εκτός του ότι θα συνεχίσω να αναδεικνύω τις προσπάθειες σας για την ανάδειξη της Ερμιονίδας - - και παρακαλώ να με λογίζεται ως εθελοντή στο πλευρό σας--θα υπερασπιστώ με την αρθρογραφία μου, το δικαίωμα να εκφράζετε ελεύθερα και χωρίς φόβο τα πιστεύω σας και την αγάπη σας για τις κοινές μας αξίες.

Τις αξίες που πρεσβεύει η Ελλάδα μας.

Έτσι όπως επιτάσσει η ιστορία μας, οι παραδόσεις μας και η κληρονομιά μας που είναι η δική μας "Ταυτότητα".

Η "ταυτότητα" αυτή, έγραφε, γράφει και θα γράφει ΕΛΛΗΝΕΣ...