eikonoskopionews.blogspot.com

''H EIKONA EINAI TO ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΜΑΤΙ ΕΝΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΕΝΟΥ AΝΘΡΩΠΟΥ''


E-MAIL:eikonoskopionews@gmail.com



Πέμπτη 21 Ιουνίου 2018

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ - ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ 5ου ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΘΕΑΤΡΟΥ "ΕΡΜΗΝΕΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑ"


Ο Θεατρικός Όμιλος Ερμιονίδας, παρουσιάζει όπως κάθε χρόνο, στο καφέ του ΙΑΝΟΥ στην Αθήνα, το Πρόγραμμα του επετειακού, 5ου Φεστιβάλ επαγγελματικού Θεάτρου “Ερμηνείες στην Ερμιονίδα” που διοργανώνει και φέτος το καλοκαίρι (Ιούνιος-Σεπτέμβριος) στην έδρα του, τον Πολυχώρο ARTίκι “Μαράικε Ηλιού Ντε Κόνιγνγκ” στο Κρανίδι.


Το αναλυτικό Πρόγραμμα του 5ου Φεστιβάλ Θεάτρου «Ερμηνείες στην Ερμιονίδα» θα παρουσιάσει ο κ. Κώστας Γεωργουσόπουλος, εμπνευστής του θεσμού, που έχει και την καλλιτεχνική του εποπτεία, στην καθιερωμένη Συνέντευξη Τύπου, στο καφέ του βιβλιοπωλείου ΙΑΝΟΣ στην Αθήνα, την Τετάρτη 20 Ιουνίου και ώρα 12.30, (https://www.ianos.gr/events/pempto-festival-theatrou-ermineies-stin-ermionida-ioulios-septembrios-2018-ekd.html), με την παρουσία των συμμετεχόντων πρωταγωνιστών, επίλεκτων προσκεκλημένων από το χώρο των Τεχνών και του Θεάτρου, εκπροσώπων της Πολιτείας και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, χορηγών και πλήθους φίλων.

Πρόκειται για την κορυφαία πολιτιστική διοργάνωση στην Ερμιονίδα, που εγκαινιάστηκε τον Σεπτέμβριο του 2014 και έχει ήδη λειτουργήσει σε τέσσερεις περιόδους με μεγάλη επιτυχία, έχοντας εξελιχθεί σε θεσμό, με διοργανωτή το Θεατρικό Όμιλο Ερμιονίδας και με την επιμέλεια και άγρυπνη καθοδήγηση του εμπνευστή του, καθηγητή κ. Κώστα Γεωργουσόπουλου,

Συγκεντρώνοντας σε ένα εξαιρετικά διαμορφωμένο υπαίθριο θέατρο την αφρόκρεμα των αθηναϊκών παραστάσεων και τα μεγαλύτερα ονόματα του ελληνικού θεάτρου μέσα σε διάστημα ενός περίπου μήνα, το Φεστιβάλ φιλοδοξεί να συμβάλει στην προώθηση του ποιοτικού θεάτρου στην ελληνική περιφέρεια και συγκεκριμένα στην όμορφη και δημοφιλή Ερμιονίδα, στολίδι της Αργολικής γής, καθώς και στην τόνωση της ήδη έντονης τουριστικής της ανάπτυξης, προωθώντας την καλλιέργεια της θεατρικής παιδείας και τη διάδοση του πολιτισμού.

Εκτός από τους μόνιμους κατοίκους της Ερμιονίδας, το Φεστιβάλ απευθύνεται σε μεγάλο πλήθος παραθεριστών, από την ευρύτερη περιοχή.

ΤΟ 5Ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΘΕΑΤΡΟΥ «ΕΡΜΗΝΕΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑ» ΣΥΝΟΠΤΙΚΑ
·         Ημερομηνίες: 17 Ιουνίου - 7 Σεπτεμβρίου 2018
·         Διοργάνωση: ΘEATΡΙΚΟΣ OMIΛΟΣ EΡMIONIΔΑΣ
·         Συνδιοργάνωση: ΔΗΜΟΣ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑΣ – ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ
·         Καλλιτεχνική Επιμέλεια: Κώστας Γεωργουσόπουλος
·         Το 5ο Φεστιβάλ θα ανοίξει στις 28 Ιουλίου με τη Συναυλία της Γιώτας Νέγκα.
·        Οι παραστάσεις θα διεξαχθούν τις Παρασκευές του Αυγούστου (3, 10, 17, 24, 30/8) και την πρώτη Παρασκευή (7/9) του Σεπτεμβρίου.
·       Θα προηγηθεί στις αρχές Ιουλίου (7,8,10/7), σε προφεστιβαλικό επίπεδο, η παρουσίαση της πρωτότυπης θεατρικής παραγωγής-performance του Θ.Ο.Ε. με τίτλο «Έρωτα Εσύ… Προαναγγέλλοντας τη Μήδεια».
·         Πρόεδρος Οργανωτικής Επιτροπής: Ο Πρόεδρος του Θεατρικού Ομίλου Ερμιονίδας, Δημήτρης Ι. Σίδερης
·         Συντονισμός Καλλιτεχνικών Σχημάτων: Τάσος Μπλάτζιος
·         Σύμβουλος Επικοινωνίας, Yπεύθυνη για τον Τύπο: Δανάη Σαλεπούλα
·         Χώρος Διεξαγωγής Φεστιβάλ: Πολυχώρος ARTίκι “Μαράικε Ηλιού Ντε Κόνινγκ” – Κρανίδι

    ΧΟΡΗΓΟΣ ΠΡΟΒΟΛΗΣ
      ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΘΕΑΤΡΟΥ
«ΕΡΜΗΝΕΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑ»
         


Το Φεστιβάλ Θεάτρου «Ερμηνείες στην Ερμιονίδα» διεξάγεται στον Πολυχώρο Πολιτισμού ARTίκι “Μαράικε Ηλιού Ντε Κόνινγκ”, που βρίσκεται στον περιφερειακό δρόμο Κρανιδίου-Ερμιόνης, σε κομβικό σημείο ανάμεσα στην Ερμιόνη, το Πόρτο Χέλι και την Κόστα, απ’ όπου γίνεται η σύνδεση της Πελοποννήσου με τις Σπέτσες.
Πρόκειται για έναν εξαιρετικό χώρο, που διαμορφώθηκε σε θέατρο πριν από τρία χρόνια, χάρη στην πολύπλευρη στήριξη της μεγάλης Χορηγού, κυρίας Μαράικε Ηλιού Ντε Κόνινγκ, αρκετών φιλότεχνων χορηγών της περιοχής και κυρίως χάρη στην προσωπική εθελοντική δουλειά των μελών και των φίλων του Θεατρικού Ομίλου Ερμιονίδας, για να στεγάσει την πλούσια δραστηριότητά του και το κορυφαίο πολιτιστικό γεγονός του καλοκαιριού, το Φεστιβάλ Θεάτρου «Ερμηνείες στην Ερμιονίδα». Η συνήθης πληρότητα στις παραστάσεις είναι 350-400 άτομα, με δυνατότητα επέκτασης σε συνολική χωρητικότητα 1.500 ατόμων, για τις συναυλιακές εκδηλώσεις.

Στη διάθεσή σας για κάθε συμπληρωματική πληροφορία.

Επισυνάπτεται Πρόσκληση. H παρουσία σας θα μας τιμήσει ιδιαίτερα.

Για το 5ο Φεστιβάλ Θεάτρου «Ερμηνείες στην Ερμιονίδα»,
Δανάη Σαλεπούλα
Σύμβουλος Επικοινωνίας Θεατρικού Ομίλου Ερμιονίδας, Υπεύθυνη για τον Τύπο και τις Χορηγίες
Τηλ. Επικοινωνίας 697 9796194

Ο ΘΕΣΜΟΣ ΤΟΥ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΘΕΑΤΡΟΥ «ΕΡΜΗΝΕΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑ»
Πρόκειται για την καθιερωμένη πλέον κορυφαία πολιτιστική διοργάνωση στην Ερμιονίδα, με διοργανωτή τον Θ.Ο.Ε., σε συνδιοργάνωση με το Δήμο Ερμιονίδας και την Περιφερειακή Ενότητα Αργολίδας και με την επιμέλεια και άγρυπνη καθοδήγηση του εμπνευστή του, καθηγητή και κριτικού κ. Κώστα Γεωργουσόπουλου, που εγκαινιάστηκε τον Σεπτέμβριο του 2014 και έχει ήδη λειτουργήσει σε τέσσερεις περιόδους με μεγάλη επιτυχία, έχοντας πλέον εξελιχθεί σε θεσμό, συγκεντρώνοντας επιλεγμένες αθηναϊκές παραστάσεις και τα μεγαλύτερα ονόματα του ελληνικού επαγγελματικού θεάτρου μέσα σε διάστημα ενός περίπου μήνα.
Το κοινό του Φεστιβάλ είναι οι μόνιμοι κάτοικοι της Ερμιονίδας και οι οικογένειές τους που τους επισκέπτονται για το καλοκαίρι, κάτοικοι του νομού Αργολίδας που επιζητούν το καλό θέατρο, πλήθος επισκεπτών και παραθεριστών από την Αθήνα και άλλα σημεία της Ελλάδας και Αθηναίοι που διαθέτουν εξοχικές κατοικίες στην περιοχή.
Το 5ο Φεστιβάλ «Ερμηνείες στην Ερμιονίδα» θα ανοίξει στις 28 Ιουλίου με Συναυλία της Γιώτας Νέγκα και θα περιλαμβάνει έξι επιλεγμένες αθηναϊκές θεατρικές παραστάσεις, με τη συμμετοχή εκλεκτών ονομάτων του ελληνικού θεάτρου.
Θα προηγηθεί στις αρχές Ιουλίου (7,8,10/7), σε προφεστιβαλικό επίπεδο, η παρουσίαση της πρωτότυπης θεατρικής παραγωγής-performance του Θ.Ο.Ε. με τίτλο «Έρωτα Εσύ… Προαναγγέλλοντας τη Μήδεια».

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ: Δημήτρης Σίδερης, ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΘΕΑΤΡΙΚΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑΣ
ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΣ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΩΝ ΣΧΗΜΑΤΩΝ: Τάσος Μπλάτζιος
ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: Δανάη Σαλεπούλα 

Η ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΘΕΑΤΡΙΚΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑΣ

Ο Θεατρικός Όμιλος Ερμιονίδας (Θ.Ο.Ε.) είναι το διάδοχο σχήμα της παλιάς ερασιτεχνικής Θεατρικής Ομάδας που πριν από 30 χρόνια, στην περίοδο 1985-1992, έσπειρε τον πρώτο σπόρο θεατρικού πολιτισμού στην περιοχή της Ερμιονίδας. Επανεμφανίστηκε στον πολιτιστικό χάρτη της Ερμιονίδας το 2009, με την παράσταση των Α. Γιαλαμά-Κ. Πρετεντέρη «Μιας Πεντάρας Νιάτα», αποσπώντας εγκωμιαστικά σχόλια του κοινού.
Στόχος του Θ.Ο.Ε. είναι η ενασχόληση με κάθε μορφής καλλιτεχνική δημιουργία, κυρίως όμως η καλλιέργεια της τέχνης του θεάτρου, που αποτελεί τη συνισταμένη όλων των τεχνών.
Η πλούσια δραστηριότητά του και το ταλέντο των μελών του έχουν συγκεντρώσει πολλές φορές τα φώτα της δημοσιότητας και η καλή του φήμη έχει ξεπεράσει προ πολλού τα όρια του νομού Αργολίδας.
Το Φεβρουάριο 2018 συμμετείχε στο 2ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου στο Ηράκλειο Κρήτης με το έργο του Φ. Γκαρθία Λόρκα «Το Σπίτι της Μπερνάρντα Άλμπα», αποσπώντας τρία βραβεία (κοινού καλύτερης παράστασης - επιτροπής καλύτερης παράστασης - ενδυματολογίας) και έπαινο ερμηνείας για τον πρωταγωνιστικό ρόλο.

Θεατρική Παραγωγή
Το 2010 παρουσίασε τα έργα «Δάφνες & Πικροδάφνες», «Μπαμπάδες με ρούμι» και «Ματωμένος Γάμος»
το 2011 «Φιλουμένα Μαρτουράνο» και «Λεωφορείο ο Πόθος»
το 2012 «Η Τελετή» και «Τρωάδες»
το 2013 «Η Χαρτοπαίχτρα», « Έχω απόψε Ραντεβού» και « Ιφιγένεια εν Αυλίδι»
το 2014 «Απόψε τρώμε στης Ιοκάστης», «Ποιος φοβάται τη Βιρτζίνια Γουλφ» και «Αταίριαστο ζευγάρι»
το 2015 «Σιγά τα Αίματα», «Δον Καμίλλο» και «Ικέτιδες»
το 2016 «Οι Αγροίκοι», «Εκκλησιάζουσες» και «Γκόλφω For Ever»
το 2017 «Το Σπίτι της Μπερνάρντα Άλμπα», «Ο Θόδωρος και το Δίκαννο» και «Αντιγόνη»
το 2018 «Φλαντρώ»,  «Τα Κίτρινα Γάντια» και «Έρωτα Εσύ… Προαναγγέλλοντας τη Μήδεια», performance

Έδρα - ΑRTίκι
Τον Αύγουστο του 2014 ο Θ.Ο.Ε. εγκαινίασε ως έδρα του τον Πολυχώρο Πολιτισμού ARTίκι  “Μαράϊκε Ηλίου Ντε Κόνινγκ”, που φέρει τιμητικά το όνομα της Μεγάλης του Χορηγού. Πρόκειται για έναν εξαιρετικό χώρο, που βρίσκεται στον περιφερειακό δρόμο Κρανιδίου-Ερμιόνης και που από πρώην αποθήκη της ΦΑΓΕ,  διαμορφώθηκε σε θέατρο υψηλών προδιαγραφών για να στεγάσει την πλούσια πολιτιστική δραστηριότητα κατ’ αρχήν του ίδιου του Θεατρικού Ομίλου Ερμιονίδας, αλλά και για να φιλοξενήσει τη διοργάνωση μεγάλων πολιτιστικών εκδηλώσεων ευρύτερης κλίμακαςμε επίκεντρο το μεγάλο πολιτιστικό γεγονός του καλοκαιριού -το Φεστιβάλ Θεάτρου «Ερμηνείες στην Ερμιονίδα», που κάθε χρόνο συγκεντρώνει κορυφαία ονόματα του ελληνικού θεάτρου.
Διαθέτει υπαίθριο χώρο χωρητικότητας 1.500 ατόμων (για συναυλίες και μεγάλες διοργανώσεις), λυόμενο αμφιθέατρο χωρητικότητας 250 ατόμων (για το Φεστιβάλ και φιλοξενούμενες παραστάσεις), εξωτερικό μπαρ και χειμερινή σκηνή 100 θέσεων.

Δραστηριότητα 2018
Το 2018 ξεκίνησε ιδιαίτερα πλούσιο και παραγωγικό, με δύο νέες παραγωγές του Θ.Ο.Ε.:
Τo δράμα πάθους «Φλαντρώ» του Παντελή Χορν (Μάρτιος-Απρίλιος) και την πασίγνωστη και αγαπημένη κωμωδία «Τα Κίτρινα Γάντια» των Αλέκου Σακελλάριου & Χρήστου Γιαννακόπουλου (Μάϊος-Ιούνιος), ενώ το καλοκαίρι θα παρουσιάσει την performance  «Έρωτα Εσύ… Προαναγγέλλοντας τη Μήδεια» και θα διοργανώσει τα επετειακά πέντε χρόνια του επαγγελματικού Φεστιβάλ Θεάτρου «Ερμηνείες στην Ερμιονίδα».
______________________________________________________________________

Πληροφορίες-κρατήσεις εισιτηρίων στο τηλέφωνο : 698 698 22 24

ΘΕΑΤΡΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑΣ
Αστική-Μη Κερδοσκοπική Εταιρία Ερασιτεχνών
Πρόεδρος Δ.Σ. Δημήτρης Ι. Σίδερης
Ταχυδρομική Διεύθυνση ΑΡΤΙΚΙ 21 300, Κρανίδι Ερμιονίδας
θεατρικός όμιλος ερμιονίδας – πολυχώρος Artiki