eikonoskopionews.blogspot.com

''H EIKONA EINAI TO ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΜΑΤΙ ΕΝΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΕΝΟΥ AΝΘΡΩΠΟΥ''


E-MAIL:eikonoskopionews@gmail.com



Δευτέρα 4 Ιουνίου 2018

''Κρανίδι : Όταν η Ολυμπιακή φλόγα περνούσε τον Μάρτιο του 2004...''

ol2.jpg
Γράφει η Δέσποινα Δημότση
Το 2004 σηματοδοτήθηκε από τους Ολυμπιακούς Αγώνες που διοργάνωσε η χώρα μας. Όταν η Ολυμπιακή φλόγα ξεκίνησε το ταξίδι της από την Αρχαία Ολυμπία για να καταλήξει στην Αθήνα περνώντας από πολλές πόλεις ανά τον κόσμο, τον Μάρτιο της ίδιας χρονιάς πέρασε και από το Κρανίδι. Πλήθος κόσμου, όπως ήταν αναμενόμενο, την υποδέχτηκε με θέρμη!
Η φλόγα έκανε μια στάση στην πάνω πλατεία Κρανιδίου όπου και τιμήθηκε και συνέχισε το ταξίδι της στις Σπέτσες μέσω Κόστας.


ol5.jpg
Για την ιστορία
Ολυμπιακή Λαμπαδηδρομία 2004 διέσχισε την Ελλάδα και τους 54 νομούς της χώρας. Το πρώτο κομμάτι της Ολυμπιακής Λαμπαδηδρομίας ξεκίνησε με την αφή της Φλόγας στην Ολυμπία. Η Φλόγα ταξιδέψε στην Πελοπόννησο για επτά ημέρες. Μετά το διεθνές της ταξίδι, όπου η Ολυμπιακή Φλόγα ένωσε για πρώτη φορά κάθε κατοικήσιμη ήπειρο επέστρεψε στην Ελλάδα για το δεύτερο κομμάτι της Λαμπαδηδρομίας για τους Αγώνες της 28ης Ολυμπιάδας. Η Φλόγα επέστρεψε σε κάθε πόλη που έχει φιλοξενήσει τους Θερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες, καθώς επίσης και σε διάφορες άλλες πόλεις που επιλέχθηκαν ως διεθνούς σπουδαιότητας.

ol1.jpg
ol3.jpg
ol4.jpg