eikonoskopionews.blogspot.com

''H EIKONA EINAI TO ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΜΑΤΙ ΕΝΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΕΝΟΥ AΝΘΡΩΠΟΥ''


E-MAIL:eikonoskopionews@gmail.com



Τρίτη 21 Απριλίου 2015

ΔΗΛΩΣΗ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΒΑΣΙΛΗ ΣΙΔΕΡΗ ΓΙΑ ΤΗΝ 4η ΓΙΟΡΤΗ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟΥ ΚΑΙ ΕΛΙΑΣ ΣΤΗΝ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑ

 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΣΤΟ ΕΙΚΟΝΟΣΚΟΠΙΟ

Η 4η γιορτή Ελαιόλαδου και Ελιάς κατάφερε και έγινε θεσμός και προβάλει επάξια το φημισμένο και εξαιρετικής ποιότητας Ελαιόλαδο και τον καρπό του την Ελιά.

Η Ελιά και το Ελαιόλαδο από αρχαιοτάτων χρόνων κατείχε μια ξεχωριστή θέση στον ελληνικό πολιτισμό και όχι μόνο. Η ελιά ήταν ταυτισμένη με την γονιμότητα, την ειρήνη, τη σοφία ενώ για τους  Αρχαίους Έλληνες συμβόλιζε το ολυμπιακό ιδεώδες.

Ταυτόχρονα, είναι γνωστή η ευεργετική και θρεπτική αξία του ελαιολάδου και η κυριάρχη θέση που κατέχει στο μεσογειακό πρότυπο διατροφής .
Ο πρωτογενής αγροτικός τομέας, όπως η καλλιέργεια της ελιάς και η παραγωγή ελαιόλαδου αποτελεί βασικό πυλώνα ανάπτυξης της τοπικής αλλά και της Εθνικής οικονομίας. Γύρω από την καλλιέργεια του αναπτύσσεται ένα συνεκτικό τοπικό αγροτροφικό σύμπλεγμα με καθοριστική συμβολή στην τοπική οικονομία.
Ο τόπος μας είναι πραγματικά ευλογημένος με απεριόριστες δυνατότητες, ειδικά στη γεωργία. Για να έχει, όμως, παρόν και μέλλον πρέπει να στηριχθούμε στα τοπικά προϊόντα και στην τοπική οικονομία, να τονώσουμε την παραγωγή και την ποιότητα και να ενισχύσουμε την προώθηση τους τόσο στην ελληνική όσο και την διεθνή αγορά, ώστε να αποκτήσουν αυτά προστιθέμενη αξία. Γιατί πραγματική  ανάπτυξη χωρίς δυναμικό πρωτογενή τομέα δεν μπορεί να υπάρξει.
Οφείλουμε, λοιπόν, παραγωγοί και Πολιτεία από κοινού να εργαστούμε για να δώσουμε στο ελαιόλαδο την υπεραξία που δικαιούται. Να κάνουμε ένα βήμα μπροστά και να συνδέσουμε αποτελεσματικά την πρωτογενή παραγωγή με την καινοτομία και την αγορά.
Η διοργάνωση της 4ης Γιορτής Ελαιόλαδου και Ελιάς είναι ιδιαίτερα σημαντική, γιατί είναι μια μοναδική ευκαιρία να αναδειχθεί και να έρθει σε επαφή το ευρύ κοινό με την ποιότητα των προϊόντων του Ελαιόλαδου της Ερμιονίδας.
Μαζί με το προϊόν, πρωταγωνιστούν όλοι οι παραγωγοί αλλά και ο κόσμος που στηρίζει την τοπική παραγωγή. Κλείνοντας, θερμά συγχαρητήρια οφείλω να δώσω στους διοργανωτές της γιορτής, στο Δήμο Ερμιονίδας. Ως Περιφέρεια Πελοποννήσου είμαστε πάντα δίπλα σε τέτοιες προσπάθειες που έχουν σκοπό την προβολή και την προώθηση των τοπικών μας προϊόντων.
 



                                                                                              ΒΑΣΙΛΗΣ  ΣΙΔΕΡΗΣ

                                                        ΘΕΜΑΤΙΚΟΣ  ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ