eikonoskopionews.blogspot.com

''H EIKONA EINAI TO ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΜΑΤΙ ΕΝΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΕΝΟΥ AΝΘΡΩΠΟΥ''


E-MAIL:eikonoskopionews@gmail.com



Τετάρτη 20 Αυγούστου 2014

ΤΑ ΕΠΕΡΧΟΜΕΝΑ ΠΡΟΣΤΙΜΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΝΕΞΕΛΕΚΤΕΣ - ΠΑΡΑΝΟΜΕΣ ΧΩΜΑΤΕΡΕΣ ΚΑΙ ΤΑ.... ΛΥΜΑΤΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑΣ.

  ΣΤΑΥΡΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΥ


- << ΕΣΕΙΣ ΤΟΥ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑ ΜΑΣ ΑΡΕΣΕΙ---ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΠΡΟΣΤΙΜΩΝ ΘΑ ΚΑΝΕΤΕ ΝΟΜΙΚΗ ΠΡΟΣΦΥΓΗ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΚΑΘΕ ΥΠΕΥΘΥΝΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΑΡΧΟΝΤΑ;;; 

- ΑΝΤΕ ΓΕΙΑ!!! ΛΙΓΑ ΕΙΚΟΣΙΤΕΤΡΑΩΡΑ ΣΑΣ ΕΜΕΙΝΑΝ... >>

Διαβάζοντας την Κοινή Υπουργική Απόφαση που δημοσιεύθηκε  ήδη στο ΦΕΚ(οικ.34611.ΦΕΚ 2113/ Β/1-8-2014 η οποία προβλέπεται από τον νόμο:4042/2012 και υπογράφτηκε από τους κ.κ Υπουργούς κ.Μανιάτη,Υπουργείο ΥΠΕΚΑ.- κ.Ντινόπουλο ,Υπουργείο Εσωτερικών--κ.Χαρδούβελη, Υπουργείο Οικονομικών.


Και την οποία έχουν αναρτήσει πολλές εφημερίδες τόσο των Αθηνών όσο και εδώ στην Περιφέρεια Πελοποννήσου για ενημέρωση των δημοτών μας.(ΒΛΕΠΕ ΕΔΩ)

Η  απόφαση αυτή αφορά την διαχείριση των σκουπιδιών ,των ανεξέλεκτων χωματερών  που έχουν δημιουργηθεί από  τους δημάρχους συν την διαχείριση των λυμάτων.Τα πρόστιμα αυτά έρχωνται από την Ευρωπαική Ενωση για συμόρφωση και οι κύριοι υπουργοί τα μεταβιβάζουν στους δήμους που δεν έχουν συμμορφωθεί με την ευρωπαική νομοθεσία και οι δήμοι κατά συνέπεια στους πολίτες τους.Πιστεύω να γνωρίζεις  μπλογκερ της Ερμιονίδας μας αρέσει :Τι γράφει το αρθρο Νο13 της Ευρωπαϊκής νομοθεσίας για την προστασία της ανθρώπινης υγείας και την προστασία του περιβάλλοντος.

Ετσι εδώ στον δήμο Ερμιονίδας έχουμε και τις δύο περιπτώσεις και σκουπίδια και λύματα και αυτό το επισημαίνουν και μπλογκερ στα μπλόγκς τους και τοπικές εφημερίδες.

Το μόνο μπλόγκ που αντέδρασε για το θέμα της αναφοράς το θέμα των προστίμων ήταν το μπλογκ:Ερμιονίδα μας αρέσει- του μέλους της διαδυκτιακής Ενωσης; του κ. Δαμαλίτη και μάλιστα έκανε επίπληξη γιατί δεν έγραψε για την Καραθώνα. 

Σοβαρολογείτε μπλόγκερ της Ερμιονίδα μας αρέσει????  ή έχετε παραμείνει στις κοκκορομαχίες του παρελθόντος γιατί ο χρόνος σας τελειώνει????                                                                        
ΔΕΝ ΕΧΕΤΕ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΕΣΥ ΚΑΙ Η ΠΑΡΕΑ ΣΑΣ< της πιπισερ > ΟΤΙ Η ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΔΕΝ ΠΑΙΖΕΙ!!!!!!!
ΤΑ ΨΕΜΑΤΑ ΤΕΛΕΙΩΣΑΝΕ ΕΙΤΕ ΕΙΝΑΙ ΚΑΡΑΘΩΝΑ ΕΙΤΕ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑ ΤΑ ΠΡΟΣΤΙΜΑ ΘΑ ΕΡΘΟΥΝΕ ΜΕ ΔΥΣΑΡΕΣΤΕΣ  ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ  ΠΟΥ ΒΙΩΝΕΙ ΔΥΣΚΟΛΕΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΑ ΧΑΡΑΤΣΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΕΡΓΙΑ.
 

Εκτός και εάν ονειροβατείτε όλοι σας ,στην παρέα σας διότι είχατε όλα τα περιθώρια να τα φτειάχνατε αλλά πού???δεν σας άφηνε η κοκκορομαχία, όλοι φταίνε εκτός από εσας.Και ο δήμος ακόμα πιο βαθιά στα προβλήματα.Οπως και το γραμμα που βγήκε στην φόρα που σας εστειλε, ο Γενικός Γραμματέας Συντονισμού Διαχείρισης Αποβλήτων του Υπουργείου Εσωτερικών κος.Δημήτρης Καλογερόπουλος που σας συνιστά :Για την αντιμετώπιση της κρίσιμης κατάστασης που έχει δημιουργηθεί να προχωρήσετε στην ανακύκλωση αφού έχετε πάρει 400 κάδους μπλέ και δύο αυτοκίνητα της ανακύκλωσης .Και κανένας δεν αντέδρασε :<ότι πήρατε 180 κάδους συν 40 που βρήκατε από τους παλιούς και λίγους μήνες ένα αυτοκίνητο για την ανακύκλωση!!!! ΜΠΡΑΒΟ ΣΑΣ
Και τι μας λέει η συγκεκριμένη απόφαση ,<ΚΥΑ> των υπουργών:Οτι τα χρήματα θα παρακρατούν ται απ'ευθείας από  τους<Κ.Α.Π> Κεντρικούς Αυτοτελείς Πόρους των δήμων  για τα πρόστιμα που επιβάλει η Ευρωπαική Ενωση,που αυτό θα έχει σαν συνέπεια τα πρόστιμα να μετακυλήσουν  στους πολίτες τους ,ή   ο κάθε δήμος για να μην χρεωκοπήσει θα αναγκασθει να προχωρήσει σε απολύσεις των υπαλλήλων του ή να αυξήσει τα τέλη σε ότι έχει σχέση με την καθαριότητα ή τα τέλη της αποχετευσης.
Εάν όμως προχωρήσει αυτή η περικοπή της χρηματοδότησης των δήμων που πέφτουν ,στο μάτι του κυκλώνα .Και οι δήμοι μετακυλήσουν στους δημότες!!!! Τότε ανοίγει ο δρόμος που οι δημότες θα προσφύγουν σε νομικές διαδικασίες εναντίον συγκεκριμένων δημοτικών αρχόντων που απέφευγαν να δρομολογήσουν τις σωστές λύσεις που επιδιώκει  η Ευρωπαική Ενωση στην διαχείριση των αποβλήτων και των λυμάτων.Και εγώ θέλω να ρωτήσω!!!!! 

ΕΣΕΙΣ ΤΟΥ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑ ΜΑΣ ΑΡΕΣΕΙ---ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΠΡΟΣΤΙΜΩΝ ΘΑ ΚΑΝΕΤΕ ΝΟΜΙΚΗ ΠΡΟΣΦΥΓΗ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΚΑΘΕ ΥΠΕΥΘΥΝΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΑΡΧΟΝΤΑ??????
Λές να συνταντηθούμε σύντομα σε μεγάλα σαλόνια?????
ΑΝΤΕ ΓΕΙΑ ΛΙΓΑ ΕΙΚΟΣΙΤΕΤΡΑΩΡΑ ΣΑΣ ΕΜΕΙΝΑΝ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΣΟΒΑΡΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΠΟΒΛΗΤΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΛΥΜΑΤΩΝ!!!!!


Σταύρος.Α.Γεωργιου./ΦΟΥΡΝΟΙ