eikonoskopionews.blogspot.com

''H EIKONA EINAI TO ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΜΑΤΙ ΕΝΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΕΝΟΥ AΝΘΡΩΠΟΥ''


E-MAIL:eikonoskopionews@gmail.com



Τρίτη 24 Σεπτεμβρίου 2013

Συνέδριο ΕΝΠΕ: «ΙΣΧΥΡΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ – ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ ΣΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ»

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΣΤΟ ΕΙΚΟΝΟΣΚΟΠΙΟ

Έκτακτο συνέδριο διενήργησε η ΕΝ.Π.Ε. την Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου  με κεντρικό σύνθημα «ΙΣΧΥΡΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ – ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ ΣΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ» και αποκλειστικό θέμα τα οικονομικά των Περιφερειών.

   Ο Αντιπεριφερειάρχης Αργολίδας και μέλος του Δ.Σ. της ΕΝ.Π.Ε. κ. Χειβιδόπουλος, στα πλαίσια της εισήγησής του, έθεσε από το βήμα του συνεδρίου βασικά ζητήματα βελτίωσης του τρόπου ελέγχου των οικονομικών των Περιφερειών....

.....          
Η εμπειρία από τη λειτουργία σύμφωνα με το νέο μοντέλο της Περιφερειακής Αυτοδιοίκησης που επέβαλε ο Καλλικράτης είναι πλέον σημαντική και έχουν καταγραφεί τα προβλήματα, οι αγκυλώσεις και οι γραφειοκρατικές διαδικασίες που αποτελούν τροχοπέδη στην εύρυθμη λειτουργία των Περιφερειών.

   Επιπλέον έκανε ιδιαίτερη αναφορά στο θέμα του προσωπικού των Περιφερειών, το οποίο όχι μόνο δεν πρέπει να ελαττωθεί από κάποιο επερχόμενο κύμα διαθεσιμότητας, αλλά αντιθέτως οφείλει να ενδυναμωθεί μέσα από τα προγράμματα κινητικότητας που τρέχει η κυβέρνηση αυτή την στιγμή. Άλλωστε το προσωπικό των Περιφερειών έχει μειωθεί τα τελευταία τρία χρόνια κατά τουλάχιστον 30% και είναι πλέον οριακό για την κάλυψη των υπηρεσιακών αναγκών.

   Τέλος και πέραν του κεντρικού θέματος του Συνεδρίου που αφορούσε τα οικονομικά των Περιφερειών αναφέρθηκε στην φημολογούμενη αλλαγή του τρόπου με τον οποίο γίνεται η εκλογή των οργάνων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, λέγοντας ότι δεν πρέπει να είμαστε αρνητικοί σε αλλαγές αρκεί αυτές να γίνονται κατόπιν ενός γόνιμου διαλόγου και σίγουρα όχι αιφνιδιαστικά. Σε κάθε περίπτωση γνώμονας για την πραγματοποίηση αλλαγών και την λήψη αποφάσεων πρέπει να είναι η διαχρονικότητα, ο ρόλος και η ποιότητα της Αυτοδιοίκησης.