eikonoskopionews.blogspot.com

''H EIKONA EINAI TO ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΜΑΤΙ ΕΝΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΕΝΟΥ AΝΘΡΩΠΟΥ''


E-MAIL:eikonoskopionews@gmail.com



Τρίτη 3 Σεπτεμβρίου 2013

''Δήμος Ύδρας, Κουντουριώτεια 2013 – Ολοκλήρωση εορταστικών εκδηλώσεων ''

Από: http://www.cityofhydra.gr/
Με  επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων στο άγαλμα και τον τάφο του Ναυαύρχου Παύλου Κουντουριώτη, ολοκληρώθηκαν οι εορταστικές εκδηλώσεις Κουντουριώτεια 2013. Η ημέρα ξεκίνησε με επίσημη Δοξολογία στον Ιερό Καθεδρικό Ναό ...

...Κοιμήσεως της Θεοτόκου Ύδρας παρουσία των πολιτειακών και στρατιωτικών αρχών του τόπου και συνεχίστηκε με την επίκαιρη ομιλία του κυρίου Σωτήριου Χαραλαμπόπουλου, Πλοιάρχου (ε.α) Πολεμικού Ναυτικού ο οποίος έχει διατελέσει κυβερνήτης του Θωρηκτού Αβέρωφ.

Ο ομιλητής αναφέρθηκε με συγκλονιστικές λεπτομέρειες στον τρόπο με τον οποίο ο Υδραίος Ναύαρχος Παύλος Κουντουριώτης με κύριο όπλο του την τόλμη, την εφευρετικότητα αλλά και τον υπέρμετρο πατριωτισμό του κατάφερε σχεδόν μόνος του αποκόπτοντας το πλοίο του από τον υπόλοιπο Ελληνικό στόλο και εκμεταλλευόμενος την ταχύτητα και την ευελιξία του Αβέρωφ να οδηγήσει τον στόλο των Τούρκων σε άτακτη φυγή και τελικά στην  πλήρη οπισθοχώρηση. Η τακτική αυτή του Ναύαρχου Παύλου Κουντουριώτη έδωσε την νίκη και τον αδιαμφισβήτητο έλεγχο του Αιγαίου στην Ελλάδα, και μετέβαλε πλοίο και ναύαρχο σε ζωντανούς μύθους.
Στην συνέχεια κόσμος και επίσημοι μετέβησαν στο Άγαλμα του Ναυάρχου Παύλου Κουντουριώτη και ύστερα στον τάφο, εμπρός από το αρχοντικό, όπου και πραγματοιήθηκαν επιμνημόσυνες δεήσεις και καταθέσεις στεφάνων από τον Δήμαρχο Ύδρας Άγγελο Λ. Κοτρώνη και τους αξιωματικούς, εκπροσώπους των στρατιωτικών αρχών.