eikonoskopionews.blogspot.com

''H EIKONA EINAI TO ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΜΑΤΙ ΕΝΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΕΝΟΥ AΝΘΡΩΠΟΥ''


E-MAIL:eikonoskopionews@gmail.com



Τρίτη 12 Απριλίου 2011

''ΣΥΓΧΡΟΝΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ ΣΤΟ ΕΙΚΟΝΟΣΚΟΠΙΟ ΑΠΟ ΤΟΝ ΦΑΚΟ ΤΟΥ ΕΙΚΟΝΟΛΗΠΤΗ ΘΩΜΑ Ι. ΣΚΟΥΡΤΗ''

ΑΦΙΕΡΩΜΑ:
ΣΤΗΝ ΑΝΤΡΙΑΝΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΟΠΟΥΛΟΥ

Ο εικονολήπτης Θωμάς Σκούρτης συναντά την παρουσιάστρια της ΝΕΤ Αντριάνα Παρασκευοπούλου για το ΕΙΚΟΝΟΣΚΟΠΙΟ ΝΕWS.

Γράφει ο Θωμάς Σκούρτης
 
Αντριάνα Παρασκευοπούλου μια φρέσκια παρουσιάστρια ευελπιστεί να σπάσει το
κατεστημένο των παρωχημένων παρουσιάσεων και να δώσει ένα νέο στίγμα και πνοή στον δύσκολο χώρο της ενημέρωσης και της παρουσίασης των δελτίων ειδήσεων.

Την συνάντησα και μιλήσαμε για πολλά θέματα όπως και για την προσμονή  της να έρθει ξανά στην Ερμιονίδα.


 Στο Εικονοσκόπιο και σ'αυτή τη στήλη θα ασχοληθούμε με νέα πρόσωπα που έχουν εμβέλεια στο πανελλήνιο μακριά από τα ήδη πολυπροβεβλημένα .

ΟΜΟΡΦΗ,ΔΥΝΑΜΙΚΗ ,ΣΕΜΝΗ με το χαμόγελό της να διαπερνά τις οθόνες και να μας συντροφεύει ευχάριστα.Απ΄την άλλη πλευρά έχει την ικανότητα και την εξοικείωση στο φακό να μεταφέρει δύσκολες ή δυσάρεστες στο άκουσμα ειδήσεις στην Ελλάδα και στον κόσμο.


Παιδί της ΕΡΤ η Αντριάνα  δείχνει καθημερινά και μέσα από σταθερά βήματα ότι ατενίζει το μέλλον με εργατικότητα και σεβασμό στον τηλεθεατή.


Τα καινούρια σκηνικά και το νέο στούντιο της ΕΡΤ ως φόντο εναρμονίζονται αισθητικά με την παρουσία της(πρόσωπο με ανοικτά και αέρινα χαρακτηριστικά). Επίσης εκφωνεί με παλμό αλλά και την απαιτούμενη  σοβαρότητα όλα τα θέματα της επικαιρότητας.








Καθοριστικός ο ενθουσιασμός της και η αγάπη προς το κοινό της  αφήνει χώρο στην έμπνευση και ο χρωματισμός της φωνής της παρασύρουν ομαλά στην εικόνα για να διαμορφωθεί ολοκληρωμένη άποψη στην επικαιρότητα.


Σ'αυτό το σημείο θα ήθελα να εξομολογηθώ επειδή γνωρίζω επαγγελματικά την Αντριάνα Παρασκευοπούλου ότι  την δημοσιογραφία την βλέπει ως λειτούργημα και όχι ως επάγγελμα και προσανατολίζεται στην παρουσίαση θεμάτων με ιδιαίτερη ευαισθησία που αφορούν το παιδί.


Δεν μπορώ να ξεχάσω πολλά θέματα που έχει παρουσιάσει εκτός στούντιο στα οποία  έχουμε συνεργαστεί και υλοποιήσει από κοινού ,θέματα-φάκελλοι που αφορούν οικογένειες με δυσκολίες και παιδιά που φιλοξενούνται σε ειδικούς χώρους όπως το χωριό SOS , ευπαθείς ομάδες αλλά με ιδιαίτερες ικανότητες όπως οι τυφλοί συμπολίτες μας με ξεχωριστά ταλέντα.

Η Αντριάνα είναι παντρεμένη με το διεθνή Έλληνα
καλαθοσφαιριστή Νίκο Μπουντούρη με τον οποίο έχουν μια
πανέμορφη οικογένεια και έχουν αποκτήσει δύο παιδιά . 


Πιστεύω ότι η Αντριάνα Παρασκευοπούλου  θα συνεχίσει να πρωταγωνιστεί στο δημοσιογραφικό χώρο ξεπερνώντας όποιες ατέλειες και τυχόν λάθη παράγει στο έργο που καθημερινά καλείται να πρωταγωνιστεί. 



Τελειώνοντας θα ήθελα να της επισημάνω μέσα από αυτή τη στήλη ότι το έργο που είχε ξεκινήσει με τα αφιερώματα σε ευπαθείς ομάδες να συνεχιστεί να επεκταθεί  η παρουσίαση τους  σε δημοσιογραφικό έργο, να τονιστεί η ιδιαίτερη  προσφορά  στην εποχή μας που η ανάγκη αυτή γίνεται επιτακτική.
Και βέβαια να μην σταματήσει την παρουσίαση του δελτίου που η υπάρξή της στολίζει και γεμίζει τις οθόνες μας.










Ακολουθούν οι απαντήσεις της Αντριάνας Παρασκευοπούλου στον Θωμά Σκούρτη


Θωμας Σκούρτης:
1)Δυναμισμός ,ήθος,διασημότητα-αναγνωρισιμότητα .Ποιά η σειρά των λέξεων που σας αντιπροσωπεύει;;;


Αντριάνα Παρασκευοπουλου :
 -  Πρωτη αξια ζωης οποιες και αν ηταν οι υπολοιπες λεξεις ,ειναι το ηθος και ιδιατερα η καλοσυνη ψυχης που ειναι ενα απο τα μοναδικα μεγαλεια που αναγνωριζω στους ανθρωπους.Ο δυναμισμος απαραιτητος και η αναγνωρισιμοτητα καποιες φορες μαρτυρα την απηχηση στους ανθρωπους που μας επιλεγουν για την ενημερωση τους.
 








Θωμας Σκούρτης:
2)  Η είδηση θέλει ταλέντο για να εκφωνηθεί ή με την ανάλογη εκπαίδευση όλοι αποδίδουν το ίδιο κατα την άποψη σου;;;



Αντριάνα Παρασκευοπουλου :
 Δεν ξερω πραγματικα αν ειναι ενας συνδυασμος ταλεντου και εκπαιδευσης.Πιστευω ομως σιγουρα οτι η ειδηση χρειαζεται σωστη προετοιμασια ,πολυ διαβασμα και ενημερωση και ολες τις πτυχες της.Τα αποτελεσματα της ενημερωσης καθημερινα της   ειδησεογραφιας φαινονται οταν σε ενα επειγον τηλεγραφημα μολις μιας σειρας απο ενα διεθνες πρακτορειο,ξερεις τι εχει συμβει απο πριν  ...ολα δηλαδη τα γεγονοτα που προηγηθηκαν αλλα μπορεις να εχεις και μια ματια για οσα σηματοδοτει το μεμονωμενο γεγονος .



Θωμας Σκούρτης:
3)Η εκφώνηση μιας άσχημης είδησης που αφορά μεμονωμένα πρόσωπα σε επηρεάζει σαν άνθρωπο ή νιώθεις ότι εκτελείς αποστολή και δεν αλλοιώνει την καθημερινότητα σου;;;



Αντριάνα Παρασκευοπουλου : 

  
  -  Οι ασχημες ειδησεις επηρεαζουν την καθημερινοτητα αλλους σε μικροτερο και αλλους σε μεγαλυτερο βαθμο.Ειναι το ιδιο ομως ακριβως και για οσους λενε τις ειδησεις και για οσους τις παρακολουθουν.





Θωμας Σκούρτης:
4)Η δουλειά σου απορροφά πολύτιμο χρόνο ξέρω όμως ότι είσαι σύζυγος και μητέρα θα κάνω την τετριμμένη ερώτηση πόσο εύκολα ισορροπείς τους ρόλους και τα καταφέρνεις;;;
    Αντριάνα Παρασκευοπουλου :
 
  -   Η ισορροπια ειναι το απολυτο ζητουμενο στη ζωη μου.Δεν εχω ρολους.Εχω στη ζωη μου τους ανθρωπους που αγαπαω -και για αυτους ολα μου μοιαζουν ευκολα ακομη και αν μου ζητουσαν να γυρισω τον κοσμο αναποδα .









Θωμας Σκούρτης:
5)Έχεις γνωρίσει και την Επαρχία Ερμιονίδας  Εχεις επισκεφτεί την περιοχή ?Θα την σκεφτόσουν ως επιλογή τη φετινή χρονιά; 




Αντριάνα Παρασκευοπουλου : 
 
  -  Η Ερμιονη χαριζει μια απιστευτη ηρεμια στον επισκεπτη της και ανυπομονω να ξαναερθω φετος !!!!!!!!!!!!






 
το μέλος του Εικονοσκοπίου
Θωμάς Ι. Σκούρτης