eikonoskopionews.blogspot.com

''H EIKONA EINAI TO ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΜΑΤΙ ΕΝΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΕΝΟΥ AΝΘΡΩΠΟΥ''


E-MAIL:eikonoskopionews@gmail.com



Τετάρτη 25 Σεπτεμβρίου 2024

Η ΤΉΡΗΣΗ ΧΡΟΝΟΔΙΑΓΡΑΜΜΆΤΩΝ ΣΤΑ ΈΡΓΑ ΚΑΙ Η ΣΤΆΣΗ ΠΛΗΡΩΜΏΝ.

 

Με αφορμή τόσο την παρέμβαση της Περιφερειακής Συμβούλου κ. Ντίνας Νικολάκου για πάγωμα των έργων στην Περιφέρεια Πελοποννήσου , και για μια στάση πληρωμών όσο και για μια συνάντηση της διοίκησης της Περιφέρειας με όλους τους Δημάρχους της Πελοποννήσου κεκλεισμένων των θυρών χωρίς την συμμετοχή ανθρώπων των Μ.Μ.Ε με αντικείμενο τον προγραμματισμό έργων και εργασιών αλλά με την ενημέρωση της μη άμεσης χρηματοδότησης, και με έλλειψη άμεσης ρευστότητας προκύπτει ένα σοβαρό αίτημα: τα έργα που εξαγγέλλονται, τα έργα που δρομολογούνται, τα έργα που μπαίνουν σε μια φάση υλοποίησης να τηρείται αυστηρά χρονοδιαγράμματα εκτέλεσης.

Να μην μένουμε μόνο στις εξαγγελίες και στις φωτογραφήσεις ,να μην μένουμε στα λόγια αλλά να προχωράμε στα έργα.


Την προηγούμενη Αυτοδιοικητική περίοδο 2019- 2Ο23 η Διοίκηση Π.Νίκα κανένα έργο δεν ολοκλήρωσε στο Δήμο Ερμιονίδας, ευχόμαστε στην παρούσα Αυτοδιοικητική περίοδο 2023-2028 η Διοίκηση Δ.Πτωχού να ολοκληρώσει επιτέλους τα σημαντικά έργα που είναι τόσο αναγκαία για όλους τους κατοίκους της Ερμιονίδας.

θυμίζω το σημαντικό έργο της Αποχέτευσης Κρανιδίου -Πορτοχελίου έμεινε στην μέση μετά την αποχώρηση του εργολάβου πριν από δύο χρόνια, το φθινόπωρο του 2022 , ακόμη περιμένουμε το έργο να συνεχιστεί με χρηματοδότηση γέφυρα για να ενταχθεί στο τεχνικό πρόγραμμα της Περιφέρειας.

Επιτέλους πότε θα ολοκληρωθεί ο περιφερειακός κόμβος Κρανιδίου -Πορτοχελιου μπαίνουμε στην δεύτερη δεκαετία από τότε που δρομολογήθηκε αρχικά η μελέτη και στην συνέχεια η κατασκευή του, πραγματικό <<γεφύρι της Άρτας >>.

Τέλος ενδεικτικά αναφέρω, μείναμε μόνο στα χαρτιά και στις προγραμματικές συμβάσεις μεταξύ Περιφέρειας Πελοποννήσου και Δήμου Ερμιονίδας τόσο για μια ολοκληρωμένη παρέμβαση για την διάβρωση των ακτών της Ερμιονίδας με προγραμματισμό άμεσων παρεμβάσεων στην περιοχή της Κόστας της Δ.Κ Πορτοχελίου όσο και για αναγκαίες παρεμβάσεις για τις αθλητικές υποδομές στην Ερμιονίδα .

Και ο κατάλογος μπορεί να συνεχιστεί ...

Η παρέμβαση μου αυτή ζητάει το αυτονόητο να τηρούνται τα χρονοδιαγράμματα των έργων, να ενημερώνουμε τους πολίτες υπεύθυνα για την εξέλιξη τους ,και να λέμε πάντα την όλη αλήθεια.

Καλώ την Διοίκηση του Δήμου Ερμιονίδας να διεκδικήσει τα αυτονόητα από την Διοίκηση της Περιφέρειας Πελοποννήσου επιτέλους να ολοκληρωθούν αυτά τα σημαντικά έργα για την τοπική μας κοινωνία, και να ενεργήσουν από κοινού για να παραδοθούν αυτά τα έργα στους κατοίκους και στους πολλούς επισκέπτες της Ερμιονίδας.

Συνολικά έχετε την ευθύνη αυτών των καθυστερήσεων, φτάνουν πια οι εξαγγελίες, τα πολλά λόγια, οι επαναλαμβανόμενες προγραμματικές συμβάσεις για έργα που μένουν στα χαρτιά θέλουμε έργα που έγκαιρα θα υλοποιούνται.

Ήρθε η ώρα της ευθύνης για όλους.

Τάσος Λάμπρου

Δημοτικός σύμβουλος

Δήμου Ερμιονίδας

Επικεφαλής ΕΝ.ΔΗ.ΕΡ