eikonoskopionews.blogspot.com

''H EIKONA EINAI TO ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΜΑΤΙ ΕΝΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΕΝΟΥ AΝΘΡΩΠΟΥ''


E-MAIL:eikonoskopionews@gmail.com



Τετάρτη 5 Ιουνίου 2024

Γ. Γαβρήλος: Το Υπουργείο οφείλει να λύσει τα όποια προβλήματα δεν επιτρέπουν την αποδοχή όλων των αιτήσεων εγγραφής νέων μαθητών στο Μουσικό Σχολείο Αργολίδας

 

Σε κατάθεση Αναφοράς προχώρησε ο Γιώργος Γαβρήλος σχετικά με τα προβλήματα που έχουν προκύψει στο Μουσικό Σχολείο Αργολίδας και συγκεκριμένα για την μη δημιουργία 3 τμημάτων της Α΄ Γυμνασίου, τα οποία θα κάλυπταν τις 82 περίπου νέες αιτήσεις εγγραφής για το σχολικό έτος 2024-25.

Όπως σημειώνει ο βουλευτής Αργολίδας, το Μουσικό Σχολείο Αργολίδας από τότε που συστάθηκε αντιμετωπίζει αρκετά προβλήματα στη λειτουργία του, κυρίως κτιριακά αλλά και σοβαρές ελλείψεις σε εκπαιδευτικό προσωπικό. Παρά του ότι όμως η επίσημη Πολιτεία έχει γυρίσει την πλάτη στα σοβαρά προβλήματα του Σχολείου, οι επίμονες προσπάθειες του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων, των εκπαιδευτικών αλλά και των κατοίκων της περιοχής, έχουν κατορθώσει να στηρίξουν το Σχολείο και να ενισχύσουν την λειτουργία του, δίνοντας την ευκαιρία στα παιδιά, που επιθυμούν, να ακολουθήσουν παράλληλους δρόμους καλλιέργειας, εκπαίδευσης και έκφρασης.


Μάλιστα φέτος, παρουσιάστηκε ρεκόρ ενδιαφέροντος από γονείς να εγγράψουν τα παιδιά τους στην Α’ Γυμνασίου του συγκεκριμένου Σχολείου, παρόλο που απέχει αρκετά χιλιόμετρα από τα δυο κέντρα του Νομού, γεγονός που πιστοποιεί την πολλή καλή εκπαιδευτική δουλειά που λαμβάνει χώρα στο Μουσικό Αργολίδας, αλλά και το ενδιαφέρον των γονιών να ενισχύσουν και άλλες δεξιότητες των παιδιών τους.

Ο Γιώργος Γαβρήλος καλεί το Υπουργείο, έστω και αυτή τη στιγμή, να σπεύσει να αντιμετωπίσει τα όποια προβλήματα έχει σε υποδομές το Μουσικό Σχολείο Αργολίδας και τελικά να γίνει κατορθωτό να φοιτήσουν όλα τα παιδιά που το επιθυμούν για το νέο έτος. Σε διαφορετική περίπτωση η επίσημη Πολιτεία θα πρέπει να εξηγήσει στα παιδιά γιατί δεν μπορούν να φοιτήσουν στο Σχολείο της επιλογής του και γιατί χάνουν μια ευκαιρία να αναπτύξουν τις δεξιότητές τους στην τέχνη της Μουσικής.