eikonoskopionews.blogspot.com

''H EIKONA EINAI TO ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΜΑΤΙ ΕΝΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΕΝΟΥ AΝΘΡΩΠΟΥ''


E-MAIL:eikonoskopionews@gmail.com



Δευτέρα 3 Ιουνίου 2024

Το κακό μας κι ακριβό .... νερό ή τον κακό μας τον καιρό;

 Δυό αναλύσεις νερού ΔΕΥΑΕΡ στην τύχη:


27-09-2023
Νερό από ΤΑΧΙ - ΕΡΜΙΟΝΗ
Αγωγιμότητα 3273 με ανώτατο επιτρεπτό όριο: 2500
Χλωριούχα: 941 με ανώτατο επιτρεπτό όριο: 250

22-01-2024
Νερό από Ι.Ν. ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΤΡΙΑΣ - Π. ΧΕΛΙ
Αγωγιμότητα 5066 με ανώτατο επιτρεπτό όριο: 2500
Χλωριούχα: 1562 με ανώτατο επιτρεπτό όριο: 250

Το εμφιαλωμένο νερό ΖΑΓΟΡΙ: (Περίπου ίδια είναι και τα άλλα εμφιαλωμένα)
Αγωγιμότητα 373
Χλωριούχα: 3,83

Γνωρίζει η ΔΕΥΑΕΡ κανένα συμπατριώτη που να πίνει νερό από τη βρύση; Όλοι εμφιαλωμένο πίνουμε, το οποίο προσφέρει και ο Δήμος στον κάθε επισκέπτη των υπηρεσιών του και φυσικά στο προσωπικό του. Και θα πίνουμε εμφιαλωμένο για πολλά πολλά χρόνια, γιατί και τούτη τη 5ετία, παρόλο το μεγάλο πολιτικό πλεονέκτημα (Πλειοψηφία και Μείζων Αντιπολίτευση, ήτοι το 92.25% των ψηφοφόρων Ερμιονίδας ανήκει ή πρόσκειται στην ΝΔ), δεν διαφαίνεται στον ορίζοντα καμμία δυναμική επίλυσης του προβλήματος.
Δεν δικαιολογείται λοιπόν οποιαδήποτε αύξηση τιμής του πόσιμου νερού που δεν το πίνει κανένας.
Αντίθετα, επειδή ο Δήμος μας, η Περιφέρειά μας και η Κυβέρνηση ΔΕΝ έχουν, χρόνια τώρα, δείξει στοιχειώδες ενδιαφέρον για το θέμα του πόσιμου Ερμιονίδας, πρέπει από κρατικά κονδύλια να επιδοτούν τουλάχιστον τους μόνιμους κατοίκους της Ερμιονίδας για να αγοράζουν το αναγκαίο για την οικογένειά τους εμφιαλωμένο νερό. Ο Δημότης Πρωτευούσης δεν είναι πάνω από τον Δημότη Ερμιονίδας.
Πρέπει ο Δήμαρχος μαζί με τουλάχιστον τον Αρχηγό της μείζονος αντιπολίτευσης σε αγαστή συνεργασία να ενεργήσουν για την λύση του προβλήματος, προσωρινή λύση και μόνιμη λύση.
Όσο για την πολυπληθή διοίκηση της ΔΕΥΑΕΡ η οποία καλείται να διαχειρίζεται καθημερινά τα του "πόσιμου" νερού Ερμιονίδας, όταν βλέπει να μη γίνεται τίποτα, όταν βλέπει ότι η ίδια γίνεται μέρος του προβλήματος και όχι μέρος της λύσης του, η παραίτηση είναι λύση,  είναι πίεση προς Δήμο, Περιφέρεια και Κυβέρνηση για να ασχοληθούν επιτέλους σοβαρά με το πρόβλημά μας.

Βασίλης Γκάτσος