eikonoskopionews.blogspot.com

''H EIKONA EINAI TO ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΜΑΤΙ ΕΝΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΕΝΟΥ AΝΘΡΩΠΟΥ''


E-MAIL:eikonoskopionews@gmail.com



Παρασκευή 28 Ιουνίου 2024

Γ. Γαρβήλος: Ο Ανάβαλος και τα χωριά μας εκπέμπουν ΣΟΣ. Η κυβέρνηση και οι τοπικοί παράγοντες της ΝΔ να αφήσουν τις μεγαλοστομίες και να δώσουν τώρα λύση

Ερώτηση κατέθεσε σήμερα ο Γιώργος Γαβρήλος σχετικά με την υπολειτουργία του Αναβάλου στην Αργολίδα. Όπως σημειώνει ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ του Νομού, εδώ και περίπου 6 μήνες οι ΤΟΕΒ Αργολίδας έχουν κρούσει την καμπάνα του κινδύνου για όσα σήμερα ζει ο Νομός μας, αναφορικά με τον Ανάβαλο. Με κοινή τους ανακοίνωση, από τον Δεκέμβριο κιόλας του 2023, οι Οργανισμοί Εγγείων Βελτιώσεων μιλούσαν για την ανησυχητική κατάσταση της λειτουργίας μιας μόνο αντλίας στο έργο, από τις συνολικά 5, ενώ προειδοποιούσαν για την τραγική κατάσταση που άμεσα θα μπορούσε να αντιμετωπίσει η άρδευση στην Αργολίδα.

Η ώρα μηδέν για τον Ανάβαλο, δυστυχώς έφτασε, σημειώνει ο Γιώργος Γαβρήλος, αναδεικνύοντας τις κωλυσιεργίες των Υπουργείων και της Περιφέρειας, όπως και την έλλειψη σχεδίου από την πλευρά της Κυβέρνησης για την στήριξη των αγροτών.

Την ώρα που ο αργολικός κάμπος ζει συνθήκες παρατεταμένου καύσωνα και έλλειψης βροχοπτώσεων, η μοναδική λειτουργούσα αντλία που παράγει μόνο 6.000κ.μ./ ώρα αδυνατεί να καλύψει τις ανάγκες της αγροτικής παραγωγής, με αποτέλεσμα να κόβεται το νερό σε ολόκληρα χωριά ή να δίνεται εκ περιτροπής, με τραγικές συνέπειες για τις καλλιέργειες, οι οποίες χρειάζονται νερό για να επιβιώσουν στις μεγάλες θερμοκρασίες.

Επειδή η κοροϊδία των αγροτών της Αργολίδας πρέπει να λάβει τέλος και άμεσα να ληφθούν πρωτοβουλίες για την στήριξη του έργου του Αναβάλου,

Παρέμβαση Ανδριανού στη Βουλή για τις αναγκαίες παρεμβάσεις και δράσεις προστασίας και ανάδειξης των πολιτιστικών μνημείων του Αρκαδικού Αργολίδας.

 


Ο Βουλευτής Αργολίδας της Νέας Δημοκρατίας κ. Γιάννης Ανδριανός κατέθεσε Ερώτηση στη Βουλή προς την Υπουργό Πολιτισμού κ. Λίνα Μενδώνη όπου επισημαίνει τις αναγκαίες παρεμβάσεις και δράσεις προστασίας και ανάδειξης των πολιτιστικών μνημείων του Αρκαδικού Αργολίδας.

Στο κείμενο της Ερώτησης, ο κ. Ανδριανός μεταξύ άλλων επισημαίνει τα εξής:

Πέμπτη 27 Ιουνίου 2024

Αιτήσεις Αποζημίωσης για ζημιές σε οικίες και αγροτικές καλλιέργειες από τις πυρκαγιές στον Δήμο Ερμιονίδας

 

Στο πλαίσιο της αντιμετώπισης των συνεπειών από τις πυρκαγιές που ξέσπασαν  στον Δήμο Ερμιονίδας και ειδικότερα στις 19 – 20 Ιουνίου 2024 στη Δημοτική Κοινότητα Ηλιοκάστρου περιοχή «Τριανταφύλλι» και στη Δημοτική Κοινότητα Ερμιόνης περιοχή «Δάρδιζα», καθώς και στις 21 Ιουνίου 2024 στη Δημοτική Κοινότητα Κρανιδίου («Μυλίνδρα», «Αρτίκι», «Γρίμνια» και «Μπάκα»),  σας ενημερώνουμε ότι όσοι υπέστησαν ζημιές σε οικίες ή αγροτικές καλλιέργειες, θα πρέπει να υποβάλλουν αίτηση αποζημίωσης ως κάτωθι:

  • Οι ενδιαφερόμενοι που υπέστησαν ζημίες σε αγροτικές καλλιέργειες θα απευθύνονται στους κατά τόπους ανταποκριτές του ΕΛΓΑ.

Για τη Δ.Ε. Κρανιδίου: Χρυσούλα Οικονομοπούλου

Τηλ. Επικοινωνίας: 2754361408

Για τη Δ.Ε. Ερμιόνης: Αικατερίνη Καρανικόλα

Τηλ. επικοινωνίας: 2754360213

  • Οι ενδιαφερόμενοι που υπέστησαν ζημίες στις οικίες τους θα απευθύνονται στο Γραφείο Δημάρχου.

Μαρίνα Δρούγκα

Τηλ. Επικοινωνίας: 2754360009

Οι αιτήσεις των οικιών θα υποβάλλονται από Τετάρτη 27.06.2024 έως και την Παρασκευή 05.07.2024  και ώρες 9:00 – 14:00 στο Γραφείο Δημάρχου.

Οι Αιτήσεις για τις οικίες θα μπορούν να υποβάλλονται και ηλεκτρονικά στη διεύθυνση: m.ermionidas@gmail.com.

Ο Δήμαρχος Ερμιονίδας,

Ιωάννης Γεωργόπουλος

 

Αίτηση διενέργειας αυτοψίας σε οικία: ΑΙΤΗΣΗ-ΔΙΕΝΕΡΓΕΙΑΣ-ΑΥΤΟΨΙΑΣ-ΣΕ-ΚΑΤΟΙΚΙΑ


Καλησπέρα σας : Δράμα σε τρείς πράξεις ...

''Συγγραφικές ανησυχίες και καλλιτεχνικές αναζητήσεις !''
«ΕΙΡΗΝΗ... υμίν»
 

Τρίτη 25 Ιουνίου 2024

Απονεμήθηκαν τα 3rd Greek Top Women Awards

Φωτογραφιες: Βασίλης Κουτρουμάνος



vipnews

 Απονεμήθηκαν τα 3rd Greek Top Women Awards, επιβραβεύοντας αφενός μεν τα αξιοσημείωτα επιτεύγματα 22 κορυφαίων Ελληνίδων – leaders της επιχειρηματικότητας & του πολιτισμού ενώ στη συνέχεια τιμήθηκαν 6 μητέρες που βιώνουν το άφατο δράμα μετά τις γυναικοκτονίες των κοριτσιών τους.

Η τελετή πραγματοποιήθηκε στο Κέντρο Επιχειρηματικότητας “Κωνσταντίνος Μίχαλος” του ΕΒΕΑ, Αμερικής 8, με πρωτοβουλία των ιστοσελίδων www.eirinika.gr και www.madeingreece.news.

Το Life Achievement Award έλαβε η μεγάλη κυρία της Ελληνικής ναυτιλίας Αγγελική Φράγκου , Πρόεδρος & CEO της NAVIOS Maritime Partners L.P.

Η Ειρήνη Βεν

ΓΙΑΝΝΗΣ Δ. ΣΚΟΥΡΤΗΣ:''ΕΦΥΓΕ ΑΠΟ ΤΗ ΖΩΗ ΕΝΑΣ ΜΕΓΑΛΟΣ ΚΑΝΤΑΔΟΡΟΣ ΤΗΣ ΕΡΜΙΟΝΗΣ''

 

Χθές το απόγευμα άφησε την τελευταία του πνοή, ξαφνικά, ένας αγνός συμπολίτης μας, ο Μιχάλης Βάλσαμος .Με καταγωγή από την Κεφαλονιά υπήρξε λάτρης της Μουσικής , της καντάδας , του χορωδιακού τραγουδιού και ήταν από τους πρωτεργάτες κατά την ίδρυση του Μουσικού συλλόγου Ερμιόνης. Από το 2004 υπήρξε μόνιμο μέλος των Κανταδόρων της Ερμιόνης και πλαισίωνε το σχήμα με τη βελούδινη φωνή του, ως τενόρος.

Συλλυπητήρια στη σύζυγό του Άννα Παπαφράγκου και στην οικογένεια του.

Καλό ταξίδι  φίλε Μιχάλη,

ΓΙΑΝΝΗΣ Δ. ΣΚΟΥΡΤΗΣ



Τετάρτη 19 Ιουνίου 2024

ΕΡΜΙΟΝΗ - ΕΚΤΑΚΤΟ:''ΜΕΓΑΛΗ ΦΩΤΙΑ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΔΑΡΔΙΖΑ(VIDEO)''




 ΣΤΗ ΜΑΧΗ ΚΑΤΑΣΒΕΣΗΣ ΕΧΟΥΝ ΡΙΧΤΕΙ ΕΠΙΓΕΙΕΣ ΚΑΙ ΕΝΑΕΡΙΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΤΗΣ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗΣ


ΦΩΤΟ : ΓΙΑΝΝΗΣ ΨΑΘΑΣ



Ανάργυρος Λεμπέσης - Αντώνης Μαλτέζος : ''Φίλε μας Γιώργο καλό ταξίδι...

Ένας άλλος φίλος και συνάδελφος στην τοπική αυτοδιοίκηση απο τους Φούρνους έφυγε από τη ζωή, ο  Γιώργος Τορβάς.

Φίλε μας Γιώργο καλό ταξίδι...

Να είναι ελαφρύ το χώμα σου.

Δεν θα σε ξεχάσουμε Ποτέ.


Ανάργυρος Λεμπέσης

Αντώνης Μαλτέζος



Τρίτη 18 Ιουνίου 2024

''Συνεχίζονται οι εργασίες επισκευής και αποκατάστασης του οδικού δικτύου στις Δημοτικές Κοινότητες του Δήμου Ερμιονίδας''


Συνεχίζονται από τον Δήμο Ερμιονίδας, οι εργασίες επισκευής και αποκατάστασης τοπικών φθορών των δημοτικών οδών με ταπίδια (επουλώσεις λάκκων) και ασφαλτοστρώσεις τμημάτων του οδικού δικτύου στις  Δημοτικές Κοινότητες Κρανιδίου και Φούρνων του Δήμου Ερμιονίδας.

Ειδικότερα, πραγματοποιήθηκαν παρεμβάσεις στο  οδικό δίκτυο της οδού Διονυσίου Βούλγαρη (περιοχή «Σουρούνη») στο κέντρο της Πόλης, καθώς και στη δημοτική οδό πίσω από το παλαιό κατάστημα Ο.Τ.Ε Κρανιδίου.

Επίσης, εργασίες πραγματοποιήθηκαν στην περιοχή του «Λαμπαγιαννά» της Δημοτικής Κοινότητας Φούρνων του Δήμου Ερμιονίδας με την ασφαλτόστρωση τμήματος οδικού δικτύου.

Επισημαίνεται ότι ξεκίνησαν εργασίες επισκευής του οδικού δικτύου στην περιοχή «Σαλάντι» της Δημοτικής Κοινότητας Διδύμων, που είχε υποστεί σοβαρές βλάβες από την κακοκαιρία «Daniel» τον Σεπτέμβριο του 2023.

Το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα θα εντατικοποιηθούν και διευρυνθούν οι εργασίες αποκατάστασης των δημοτικών οδών και στις υπόλοιπες Δημοτικές Κοινότητες του Δήμου μας.

Η Δημοτική Αρχή εργάζεται μεθοδικά και προχωρά σε πλήθος παρεμβάσεων, προκειμένου να διευκολύνει την καθημερινότητα, να αναβαθμίσει την ποιότητα ζωής των δημοτών και να βελτιώσει τις υποδομές του Τόπου μας.

Γραφείο Δημάρχου

''Διεθνής διάκριση για συμπατριώτισσα πανεπιστημιακή ''

 

Απόγευμα Δευτέρας 17 Ιουνίου 2024, η συμπατριώτισσά μας,

καθηγήτρια Συγκριτικού Δικαίου στο ΕΚΠΑ Ελίνα Νικ. Μουσταΐρα

εξελέγη Πρόεδρος της International Association of Legal Science, για

τα επόμενα 3 έτη. Η κα Μουσταΐρα ήταν ως τώρα Α' Αντιπρόεδρος.

Από το 1950 που ιδρύθηκε η διεθνής αυτή Ένωση, είναι η πρώτη

φορά που εκλέγεται γυναίκα Πρόεδρος.

Για την εκλογή της η κα Μουσταΐρα δήλωσε:

«Είναι μεγάλη μου τιμή και ευθύνη, να διαδέχομαι τον εξαιρετικό

Ολλανδό συνάδελφο Sjef van Erp.

Εύχομαι να πάνε όλα καλά».

Εμείς της ευχόμαστε να συνεχίσει να διαπρέπει και από αυτή την

θέση ευθύνης.




Δευτέρα 17 Ιουνίου 2024

Από καθεστώς «γαλέρας» για τους εργαζομένους του , ο Δήμος Ερμιονίδας πρότυπο πλέον για όλη την Ελλάδα !

 ''ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΣΤΑ ΧΡΟΝΙΚΑ Η ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΕΥΧΑΡΙΣΤΕΙ ΔΗΜΟΣΙΑ ΜΕ ΔΙΘΥΡΑΜΒΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ  ΕΝΑΝ ΔΗΜΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΡΟΤΥΠΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΤΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ!
ΜΠΡΑΒΟ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑΣ 
ΜΠΡΑΒΟ ΣΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΓΙΑΝΝΗ ΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΟ ΓΙ΄ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΕΞΕΛΙΞΗ, ΤΟΝ ΣΕΒΑΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ  ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ!''



NEWS - TA
nullnull

Α.Ο. “Κορωνίς” Κοιλάδας : Θερμές ευχαριστίες στην οικογένεια των κ.κ. Γεωργίου και Λίτας Λιβανού !

 

Με την παρούσα ανακοίνωση , σύσσωμη η οικογένεια της Κορωνίδα Κοιλάδας ως αθλητικός οργανισμός , θα ήθελε να ευχαριστήσει θερμά από καρδιάς την οικογένεια των κ.κ. Γεωργίου και Λίτας Λιβανού για την συμπαράσταση με την οικονομική και πολυεπίπεδη βοήθεια που συνεχίζουν να προσφέρουν στην ομάδα μας αδιάκοπα κι αμερόληπτα εδώ και περίπου 37 χρόνια , από το 1987 !!!

Σε πολλά και πολύ σημαντικά εργα υποδομών, έρχεται φυσικά να προστεθεί και η ετήσια τακτική σημαντικότατη κι ανεξάντλητη οικονομική βοήθεια της οικογένειας Λιβανού.

Έτσι λοιπόν και φέτος , η οικογένεια στάθηκε δίπλα μας συμβάλλοντας σημαντικά στην κάλυψη αναγκαίων λειτουργικών εξόδων της ομάδας μας και τους ευχαριστούμε θερμά γι αυτό.

Ομολογουμένως η βοήθειά τους είναι ακόμα πολυτιμότερη και αναντικατάστατη σε τέτοιες ιδιαίτερα δύσκολες σεζόν/χρονιές , σε εποχές οικονομικής δυσχέρειας για μεγαλο μερος της κοινωνίας μας.

Τους ευχαριστούμε θερμά λοιπόν που συνεχίζουν να παρέχουν αυτή την πολύχρονη  βοήθεια σε όλα τα επίπεδα , προκειμένου το αθλητικό σωματείο της Κορωνίδας να αποτελεί πρότυπο ερασιτεχνικού αθλητισμού και να παράγει ταυτόχρονα κοινωνικό έργο.

Ελπίζουμε κι ευχόμαστε να συνεχίσουν και στο μέλλον αυτή τους την ανιδιοτελή προσφορά.

 Τους ευχόμαστε καλό καλοκαίρι με υγεία κι ευημερία. Είμαστε πάντα ευγνώμονες.

 

για τον Α.Ο. Κορωνίς Κοιλάδας

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ



Πέμπτη 13 Ιουνίου 2024

ΔΡΑΣΗ ΣΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΕΡΜΙΟΝΗΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΑΡΙΑ ΜΟΣΧΟΒΗ !

 


ΜΠΡΑΒΟ ΣΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΕΡΜΙΟΝΗΣ ΘΑΝΑΣΗ ΠΑΤΣΙΟ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ !

 

Με μεράκι και προσωπική χειρονακτική εργασία ,ο Πρόεδρος της Κοινότητας Ερμιόνης κ. Αθανάσιος Πάτσιος συντονίζει και μυεί και άλλους συμπολίτες μας εθελοντές για μια καθαρή πόλη!
Ελπίζουμε να συνεχίσει στο μέλλον με τον ίδιο ρυθμό...



ΜΠΡΑΒΟ ΣΕ ΟΛΟΥΣ!



 

Τετάρτη 12 Ιουνίου 2024

Αναστολή λειτουργίας των Σχολείων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Ερμιονίδας λόγω καύσωνα

Έκτακτη Ανακοίνωση

Λόγω της αναμενόμενης επέλασης του κύματος καύσωνα  και έπειτα από συνεννόηση με τον Διευθυντή της Α/θμιας Εκπαίδευσης Αργολίδας αύριο, Τρίτη 11 Ιουνίου 2024, όλες οι Σχολικές μονάδες της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης (Νηπιαγωγεία, Δημοτικά Σχολεία) θα λειτουργήσουν με ειδικό ωράριο αυστηρά έως τις 11:30 π.μ.

Ενώ, θα πραγματοποιηθεί αναστολή της λειτουργίας τους την Τετάρτη 12 και την Πέμπτη 13 Ιουνίου 2024.

Επισημαίνεται ότι οι Παιδικοί Σταθμοί και τα Κ.Δ.Α.Π του Δήμου Ερμιονίδας θα λειτουργήσουν κανονικά, καθώς δεν πρόκειται για υποχρεωτική εκπαίδευση και η προσέλευση των παιδιών είναι προαιρετική.

Αναμένεται  η έκδοση της σχετικής Απόφασης.

Ο Δήμαρχος Ερμιονίδας,

Ιωάννης Γεωργόπουλος

Πέμπτη 6 Ιουνίου 2024

Έφυγε απο τη ζωή ο Τάσος Μπιρσίμ...

Το Αντίο της Ειρήνης Νικολοπούλου στον μεγάλο Σκηνοθέτη Τάσο Μπιρσίμ που έφυγε σήμερα απο τη ζωή.

Καλό ταξίδι Δάσκαλε,

Θωμάς Ι. Σκούρτης

Αντιπρόεδρος   

της Πανελλήνιας Ένωσης Φωτοειδησεογράφων,

Φωτογράφων και Εικονοληπτών Επικαίρων






ΠΕΦΦΕΕ:''Καλό ταξίδι Σάββα....''

Ένας εξαιρετικός επαγγελματίας και συνάδελφος, ο εικονολήπτης Σάββας Αϊδινίδης δεν είναι πλέον μαζί μας. Ο ξαφνικός θάνατος του εν ώρα εργασίας βύθισε στο πένθος την οικογένεια του και φυσικά όλους εμάς που καθημερινά τον συναντούσαμε στην μάχη της καθημερινότητας.

Η Π.Ε.Φ.Φ.Ε.Ε. εκφράζει τα θερμά της συλλυπητήρια στην οικογένεια και του οικείους του. Ο έπαινος και η πλακέτα του Σάββα βρίσκεται στα γραφεία μας αφού τις ημέρες που πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση για την βράβευσή του(και άλλων συναδέλφων) έφυγε για αποστολή στην Ουκρανία.
Καλό ταξίδι και συλλυπητήρια στην οικογένεια του και στα παιδιά του
Στην εξόδιο ακολουθία, την Π.Ε.Φ.Φ.Ε.Ε θα εκπροσωπήσει ο Αντιπρόεδρος , Σκούρτης Θωμάς.

Το Δ.Σ της Π.Ε.Φ.Φ.Ε.Ε
Πανελλήνια Ένωση Φωτοειδησεογράφων, Φωτογράφων και Εικονοληπτών Επικαίρων

 




Τετάρτη 5 Ιουνίου 2024

Κείμενο στήριξης στη Νέα Αριστερά - Ποιοι στελεχώνουν την εκλογική επιτροπή στην Αργολίδα: Όλα τα ονόματα

Στηρίζουμε τη Νέα Αριστερά


Όσα συζητάς µε τους φίλους σου και γράφεις στα Social, όσα σε κάνουν να αγανακτείς αλλά κι όσα θέλεις για το σήµερα κι ονειρεύεσαι για το αύριο, στις 9 Ιουνίου έχεις την ευκαιρία να τα πεις και στην κάλπη.

Στις Ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου έχεις την ευκαιρία να δώσεις φωνή στο δίκιο σου.

Αξίζουµε µια ζωή µε ποιότητα σήµερα και προοπτική για το αύριο. Μια ζωή χωρίς φόβο.

Παγκόσμιας Ημέρας Κατά των Ναρκωτικών η 26η Ιουνίου

 


Γ. Γαβρήλος: Το Υπουργείο οφείλει να λύσει τα όποια προβλήματα δεν επιτρέπουν την αποδοχή όλων των αιτήσεων εγγραφής νέων μαθητών στο Μουσικό Σχολείο Αργολίδας

 

Σε κατάθεση Αναφοράς προχώρησε ο Γιώργος Γαβρήλος σχετικά με τα προβλήματα που έχουν προκύψει στο Μουσικό Σχολείο Αργολίδας και συγκεκριμένα για την μη δημιουργία 3 τμημάτων της Α΄ Γυμνασίου, τα οποία θα κάλυπταν τις 82 περίπου νέες αιτήσεις εγγραφής για το σχολικό έτος 2024-25.

Όπως σημειώνει ο βουλευτής Αργολίδας, το Μουσικό Σχολείο Αργολίδας από τότε που συστάθηκε αντιμετωπίζει αρκετά προβλήματα στη λειτουργία του, κυρίως κτιριακά αλλά και σοβαρές ελλείψεις σε εκπαιδευτικό προσωπικό. Παρά του ότι όμως η επίσημη Πολιτεία έχει γυρίσει την πλάτη στα σοβαρά προβλήματα του Σχολείου, οι επίμονες προσπάθειες του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων, των εκπαιδευτικών αλλά και των κατοίκων της περιοχής, έχουν κατορθώσει να στηρίξουν το Σχολείο και να ενισχύσουν την λειτουργία του, δίνοντας την ευκαιρία στα παιδιά, που επιθυμούν, να ακολουθήσουν παράλληλους δρόμους καλλιέργειας, εκπαίδευσης και έκφρασης.

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΕΝΕΡΓΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΕΡΜΙΟΝΗΣ:ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ ΣΤΗΝ ΕΡΜΙΟΝΗ

 


Δευτέρα 3 Ιουνίου 2024

''Μαδέρι αγαπημένο... εκεί που μεγαλώσαμε, εκεί που δίναμε ραντεβού για μπάνιο !''

Ένα  post της αγαπημένης συμπατριώτισσας και φίλης μας Σοφίας Θεοδ. Παπαφράγκου, που μέσα σε λίγες γραμμές  αποτυπώνει ΝΟΣΤΑΛΓΙΚΕΣ - ΑΛΗΘΙΝΕΣ στιγμές για όσους μεγάλωσαν στις δεκαετίες 80s & 90s στην όμορφη Ερμιόνη !

Θ.Ι.Σ

Μαδέρι αγαπημένο!! Εκεί που μεγαλώσαμε, εκεί που δίναμε ραντεβού για μπάνιο εννοώντας φυσικά να περάσουμε παρέα όλο το πρωί ή όλο το απόγευμα...Που περιμέναμε να περάσει το "ΓΕΩΡΓΙΟΣ" για να σηκώσει κύματα και να χτυπηθούμε σε αυτά!! Τόσο μυαλό διαθέταμε 😜😂!! Εκεί λοιπόν!! Όλα τα παιδικά και εφηβικά μας χρόνια!!❤️Το ίδιο ραντεβού , κάθε χρόνο!!Και το βράδυ φυσικά που αλλού;;;;LM!❤️Αν είχε μείνει χαρτζιλίκι δηλαδή!!🙄 Αυτό το 28 το άπαιχτο και οι πατάτες με κέτσαπ και μουστάρδα!!😋!!Σας αναστάτωσα γερόντια πρωί πρωί Ε;!!😉 Άντε καλημέρα μας!! Ολούθε φυσικά!!♥️
 

Σοφια Παπαφραγκου

ΔΗΜΟΣ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑΣ: Ο κ. Μαργέτας εκτός από την αλήθεια πήρε οριστικό διαζύγιο και με την σοβαρότητα

Θυμηδία προκαλούν οι προσπάθειες του κ. Μαργέτα να κρίνει τις αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας και της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου, σχετικά με την τιμολόγηση του νερού.

Προφανώς αυτή τη φορά απονέμει στον εαυτό του το ρόλο του έγκριτου συνταγματολόγου, κατά αντιστοιχία με άλλες περιπτώσεις ιλαρότητας στο παρελθόν, όταν με μια επίσκεψη στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης επέλυσε τα προβλήματα όλων των νέων αγροτών της Ελλάδας, με την αποστολή ενός e-mail δημιούργησε σταθμό ΕΚΑΒ στο Κρανίδι και με μια παρέμβαση στο Δημοτικό Συμβούλιο αναβάθμισε το Ειρηνοδικείο Κρανιδίου σε Περιφερειακό Πρωτοδικείο.

Δυστυχώς εκτός από την αλήθεια, φαίνεται ότι ο κ. Μαργέτας πήρε οριστικό διαζύγιο και με την σοβαρότητα.

Χαρακτηρίζει “ανεξέλεγκτες” τις αυξήσεις στο νερό από την στιγμή που έχουν ελεγχθεί και εγκριθεί από τον Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου, ως απολύτως νόμιμες.

Αφού οι ψευδείς ισχυρισμοί, η παραποίηση της πραγματικότητας και οι μαθηματικοί αριβισμοί που περιέχονταν στην προσφυγή του κ. Μαργέτα απορρίφθηκαν ως απαράδεκτοι, αυτός προσπαθεί σήμερα να τους αναπαραγάγει με δελτία τύπου.

Για παράδειγμα η “περίφημη” πάγια αύξηση του 80% σε ολόκληρο τον Δήμο Ερμιονίδας, μεταφράζεται σε συνολική αύξηση 13,2€ για ολόκληρο το έτος στο πάγιο ύδρευσης κάθε υδρομέτρου, δηλαδή αύξηση 1,1€ το μήνα.

Απομονώνει τα 10 κυβικά νερού στις νέες κλίμακες τιμολόγησης, προσπαθώντας να πείσει τους Δημότες ότι γίνονται υπέρογκες αυξήσεις συνολικά, κάτι το οποίο δεν ισχύει σε καμία περίπτωση.

Η ουσία είναι ότι οι συγκεκριμένες αυξήσεις κρίθηκαν επιβεβλημένες για την βιωσιμότητα της ΔΕΥΑΕΡ, εξαιτίας των τεράστιων αυξήσεων του κόστους ενέργειας (ηλεκτρικό ρεύμα, καύσιμα κ.λ.π.), της μεγάλης αύξησης των τιμών των υλικών συντήρησης και επισκευών τα τελευταία 3 χρόνια καθώς επίσης και της αύξησης του μισθολογικού κόστους των υπαλλήλων.

Και όσον αφορά στα τιμολόγια ύδρευσης κάθε Κοινότητας και κάθε οικισμού, αυτά προκύπτον με βάση το κόστος με το οποίο προμηθεύεται η ΔΕΥΑΡ το νερό για κάθε Κοινότητα, εφόσον εκ του Νόμου η παροχή ύδατος είναι μια ανταποδοτική υπηρεσία.

Μάλιστα σε δελτίο τύπου που εξέδωσε η διοίκηση της ΔΕΥΑΕΡ στις 22/3/2024 σχετικά με το θέμα, μας ενημερώνει με στοιχεία ότι το ετήσιο χρηματοοικονομικό κόστος της επιχείρησης εκτινάχθηκε το έτος 2021 στις 1.424.000.00€, από τις 980.000,00€ που ήταν το 2020.

Και το 2022 ανέβηκε στις 1.484.000,00€, άρα πλέον έχουμε μια  αύξηση της τάξεως των 500.000,00€ στο ετήσιο χρηματοοικονομικό κόστος της επιχείρησης.

Εκ των οποίων τα 240.000,00 € αφορούν μόνο την κατανάλωση του ηλεκτρικού ρεύματος και οφείλονται στις αυξήσεις των τιμών που επέβαλε η ΔΕΗ, ενώ τα υπόλοιπα αφορούν τις αυξήσεις των τιμών των υλικών συντήρησης και επισκευών καθώς επίσης και την αύξηση του μισθολογικού κόστους των υπαλλήλων.

Άρα για να καλυφθούν αυτά τα 500.000,00€ ετησίως, να διατηρηθεί ο ανταποδοτικός χαρακτήρας των παρεχομένων υπηρεσιών, να επιτευχθεί η αναβάθμιση της ποιότητας των παρεχόμενων υδρευτικών και αποχετευτικών υπηρεσιών προς τους καταναλωτές και να εξασφαλιστεί η βιωσιμότητα και η ορθή λειτουργία της ΔΕΥΑΕΡ, ήταν επιβεβλημένες οι αυξήσεις που ψηφίστηκαν από το Δ.Σ. της επιχείρησης.

Και βέβαια αυτές στηρίχθηκαν σε μια ολοκληρωμένη μελέτη κόστους – οφέλους που εκπόνησε η διοίκηση της ΔΕΥΑΕΡ.

Η οποία σε καμία περίπτωση δεν μπορούσε να είχε έτοιμο τον προϋπολογισμό του έτους 2024 από τον Νοέμβριο του 2023, όπως ψευδώς ισχυρίζεται ο κ. Μαργέτας για να αποποιηθεί των ευθυνών του για το ότι φτάσαμε Καλοκαίρι και η επιχείρηση δεν έχει ακόμα εγκεκριμένο προϋπολογισμό.

Ήταν δυνατόν να συνταχθεί ο προϋπολογισμός, χωρίς τα οικονομικά στοιχεία που προέκυψαν από τη νέα μελέτη, ώστε να οργανωθούν σωστά τα έξοδα – ανάγκες της επιχείρησης;

Μπορούσε η προηγούμενη διοίκηση της ΔΕΥΑΕΡ να δεσμεύσει την επόμενη;

Και έπειτα η νέα διοίκηση της επιχείρησης ανέλαβε τα καθήκοντά της τέλος Ιανουαρίου του 2024 και η αλήθεια είναι ότι εάν δεν υπήρχαν οι δύο προσφυγές του κ. Μαργέτα θα είχε εγκεκριμένο προϋπολογισμό στο τέλος Μαρτίου του 2024.

Γραφείο Δημάρχου

 

Το κακό μας κι ακριβό .... νερό ή τον κακό μας τον καιρό;

 Δυό αναλύσεις νερού ΔΕΥΑΕΡ στην τύχη:


27-09-2023
Νερό από ΤΑΧΙ - ΕΡΜΙΟΝΗ
Αγωγιμότητα 3273 με ανώτατο επιτρεπτό όριο: 2500
Χλωριούχα: 941 με ανώτατο επιτρεπτό όριο: 250

22-01-2024
Νερό από Ι.Ν. ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΤΡΙΑΣ - Π. ΧΕΛΙ
Αγωγιμότητα 5066 με ανώτατο επιτρεπτό όριο: 2500
Χλωριούχα: 1562 με ανώτατο επιτρεπτό όριο: 250

Το εμφιαλωμένο νερό ΖΑΓΟΡΙ: (Περίπου ίδια είναι και τα άλλα εμφιαλωμένα)
Αγωγιμότητα 373
Χλωριούχα: 3,83

Γνωρίζει η ΔΕΥΑΕΡ κανένα συμπατριώτη που να πίνει νερό από τη βρύση; Όλοι εμφιαλωμένο πίνουμε, το οποίο προσφέρει και ο Δήμος στον κάθε επισκέπτη των υπηρεσιών του και φυσικά στο προσωπικό του. Και θα πίνουμε εμφιαλωμένο για πολλά πολλά χρόνια, γιατί και τούτη τη 5ετία, παρόλο το μεγάλο πολιτικό πλεονέκτημα (Πλειοψηφία και Μείζων Αντιπολίτευση, ήτοι το 92.25% των ψηφοφόρων Ερμιονίδας ανήκει ή πρόσκειται στην ΝΔ), δεν διαφαίνεται στον ορίζοντα καμμία δυναμική επίλυσης του προβλήματος.
Δεν δικαιολογείται λοιπόν οποιαδήποτε αύξηση τιμής του πόσιμου νερού που δεν το πίνει κανένας.
Αντίθετα, επειδή ο Δήμος μας, η Περιφέρειά μας και η Κυβέρνηση ΔΕΝ έχουν, χρόνια τώρα, δείξει στοιχειώδες ενδιαφέρον για το θέμα του πόσιμου Ερμιονίδας, πρέπει από κρατικά κονδύλια να επιδοτούν τουλάχιστον τους μόνιμους κατοίκους της Ερμιονίδας για να αγοράζουν το αναγκαίο για την οικογένειά τους εμφιαλωμένο νερό. Ο Δημότης Πρωτευούσης δεν είναι πάνω από τον Δημότη Ερμιονίδας.
Πρέπει ο Δήμαρχος μαζί με τουλάχιστον τον Αρχηγό της μείζονος αντιπολίτευσης σε αγαστή συνεργασία να ενεργήσουν για την λύση του προβλήματος, προσωρινή λύση και μόνιμη λύση.
Όσο για την πολυπληθή διοίκηση της ΔΕΥΑΕΡ η οποία καλείται να διαχειρίζεται καθημερινά τα του "πόσιμου" νερού Ερμιονίδας, όταν βλέπει να μη γίνεται τίποτα, όταν βλέπει ότι η ίδια γίνεται μέρος του προβλήματος και όχι μέρος της λύσης του, η παραίτηση είναι λύση,  είναι πίεση προς Δήμο, Περιφέρεια και Κυβέρνηση για να ασχοληθούν επιτέλους σοβαρά με το πρόβλημά μας.

Βασίλης Γκάτσος