eikonoskopionews.blogspot.com

''H EIKONA EINAI TO ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΜΑΤΙ ΕΝΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΕΝΟΥ AΝΘΡΩΠΟΥ''


E-MAIL:eikonoskopionews@gmail.com



Πέμπτη 16 Μαΐου 2024

ΤΑΣΟΣ ΛΑΜΠΡΟΥ:Η Σχολική Στέγη, η αναγκαιότητα της κατασκευής ενός νέου σχολείου για την μετεγκατάσταση του Επαγγελματικού Λυκείου Κρανιδίου και η πρόταση μας.

 Κύριε Δήμαρχε

Απαιτείται να ξεκινήσουμε όλες εκείνες τις ενέργειες για να κατασκευαστεί ένα νέο σχολικό συγκρότημα στο Δήμο μας για να στεγάσει επιτέλους τόσο το ημερήσιο επαγγελματικό Λύκειο όσο τις δομές και τις δράσεις επαγγελματικής κατάρτισης που κατά περιόδους λειτουργούν στην τοπική μας κοινωνία.

Η πολιτεία μέσω της εταιρείας κτιριακές υποδομές Α .Ε . μπορεί να εξετάσει το αίτημα μας το οποίο είναι δίκαιο και τεκμηριωμένο με την προϋπόθεση ο Δήμος μας με τις αποφάσεις του να εξασφαλίσει ένα οικόπεδο με τις απαραίτητες τεχνικές προδιαγραφές για να κτιστεί σε αυτό το σχολείο.

Όλοι γνωρίζουμε ότι ο Δήμος μας σύμφωνα με την απογραφή του 2022 είχε αύξηση πληθυσμού, επίσης αυξάνεται αντίστοιχα και ο σχολικός πληθυσμός ιδιαίτερα στο Γυμνάσιο Κρανιδίου με ότι αυτό συνεπάγεται για τα προβλήματα συστέγασης των δύο σχολείων ( Γυμνασίου και ΕΠΑΛ) ,άρα χρειάζεται να ασχοληθούμε συστηματικά με την αναγκαιότητα κατασκευής ενός νέου σχολείου.

κ Δήμαρχε

προτείνω να εξετάσουν τόσο οι υπηρεσιακοί παράγοντες του Δήμου μας όσο και τα συλλογικά όργανα του Δήμου την δυνατότητα να αξιοποιηθεί ένα μέρος του κτήματος της μεγάλης Δωρεά Φωστίνη των 45 στρεμμάτων για να κατασκευαστεί εκεί το νέο σχολικό συγκρότημα, δίπλα στο Λύκειο Κρανιδίου, δίπλα στο γήπεδο Κρανιδίου.

Μπορούμε να προβούμε σε κάθε νόμιμη ενέργεια , τόσο με απόφαση του Δημοτικού μας συμβουλίου όσο και με απόφαση αρμόδιου δικαστηρίου να αλλάξει για ένα τμήμα της δωρεάς ο σκοπός της διαθήκης έτσι θα μπορέσει να παραδοθεί " καθαρό" το απαραίτητο οικόπεδο στην εταιρεία Κτιριακές υποδομές Α. Ε. για να ανεγερθεί εκεί το νέο σχολείο.

Η πολιτεία έχει δεσμευτεί ότι θα ανταποκρίνεται σε δίκαια αιτήματα που υποβάλλονται από την Τοπική αυτοδιοίκηση, επίσης δηλώνει ότι μπορεί και θέλει να στηρίξει με ανάλογες αποφάσεις και με αναγκαίες υποδομές την επαγγελματική εκπαίδευση και κατάρτιση σε περιοχές που το έχουν πραγματική ανάγκη . Το νέο σχολικό συγκρότημα θα είναι χρήσιμο στην τοπική μας κοινωνία ,το έχουν ανάγκη οι νέοι του τόπου μας.

Είμαι στην διάθεση σας , απαιτείται όλοι μαζί να ξεκινήσουμε αυτήν την συλλογική προσπάθεια για να σχεδιάσουμε και υλοποιήσουμε ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα σχολικής στέγης για τα επόμενα χρόνια.

Τάσος Λάμπρου

Δημοτικός σύμβουλος

Δήμου Ερμιονίδας

Επικεφαλής ΕΝ.ΔΗ.ΕΡ.