eikonoskopionews.blogspot.com

''H EIKONA EINAI TO ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΜΑΤΙ ΕΝΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΕΝΟΥ AΝΘΡΩΠΟΥ''


E-MAIL:eikonoskopionews@gmail.com



Τρίτη 31 Οκτωβρίου 2023

12η γιορτή ροδιού: Οι ΟΝΙΡΑΜΑ, ξεσήκωσαν την Ερμιόνη!

 Πλήθος κόσμου, έκανε τη νύχτα μέρα!

Ανέβηκαν στη σκηνή, στην πλατεία Πεύκου στην Ερμιόνη, ξεσήκωσαν τον κόσμο,έδωσαν ένα απίστευτο μουσικό σόου και αποθεώθηκαν!

Οι ΟΝΙΡΑΜΑ, σε μια μοναδική συναυλία, στην κυριολεξία έκαναν τη... νύχτα μέρα, γεμίζοντας με νότες τον Ερμιονίτικο ουρανό και χάρισαν μια αξέχαστη μουσική βραδιά στον κόσμο που γέμισε τη πλατεία και διασκέδασε με την ψυχή του σε... ρυθμούς ποπ για το Π.Ο.Π. Ρόδι της Ερμιόνης. Το "κόκκινο χρυσάφι" του τόπου μας!

Η γιορτή που έγινε θεσμός και τιμάει τους ανθρώπους του μόχθου που καλλιεργούν την ευλογημένη "μάνα γη" της Ερμιόνης, έχει πλέον αλλάξει επίπεδο μιας και προσελκύει πολυάριθμους επισκέπτες στον τόπο μας μέσα στην "καρδιά του φθινοπώρου"!

Επισκέπτες απ'όλη την Ελλάδα, έρχονται για να απολαύσουν την ξακουστή Ερμιονίτικη φιλοξενία, το κορυφαίο ρόδι στον κόσμο, τις πλούσιες σε θεματικό περιεχόμενο διήμερες εκδηλώσεις της γιορτής, περνούν αξέχαστες στιγμές και αποχωρούν με τις καλύτερες εντυπώσεις, μαγεμένοι από την ομορφιά της περιοχής μας!

Και η γιορτή έχει και συνέχεια!

Αφού σήμερα, στο λιμάνι της Ερμιόνης, παραγωγοί, έμποροι, σύλλογοι, φορείς και εθελοντές, είναι έτοιμοι να υποδεχτούν με τις δημιουργίες τους, (όλες με βάση το ρόδι), τον κόσμο που θα τιμήσει με την παρουσία του την Ερμιόνη και θα απολαύσει νόστιμες γεύσεις, εκλεκτές συνταγές, γευστικές δημιουργίες, χορό και πολλά άλλα δρώμενα!




Γαστρονομία, φιλοξενία, πολιτισμός, τοπική κουλτούρα με φόντο Ερμιονίτικο!

Πολλά συγχαρητήρια στους διοργανωτές, που μέσα σε τόσο λίγο χρόνο, πέτυχαν να κάνουν μια γιορτή... όνειρο και κάθε χρόνο, ανεβάζουν τον "πήχη ψηλά" .

Το αξίζει ο τόπος μας. Το αξίζουν οι άνθρωποι του, μα πάνω απ'όλα, το αξίζουν οι άνθρωποι της Πρωτογενούς μας παραγωγής, που εδώ και τόσα χρόνια, καλλιεργούν ένα μοναδικό και ασυναγώνιστο προϊόν. Το καύχημα των Ερμιονιτών: Το ρόδι! 

Η πολιτεία και όλοι οι αρμόδιοι, επιβάλλεται να τους στηρίξουν. Ώστε εκτός απο τον πρώτο στόχο που ήδη κερδήθηκε, (να αποκτήσει δηλαδή προστατευόμενη ονομασία προέλευσης), να προχωρήσουν στον επόμενο:

Εκτός από την εγχώρια αγορά, το "Κόκκινο χρυσάφι" της Ερμιόνης, να κερδίσει και τις αγορές του κόσμου!

Καλή και ρόδινη γιορτή!

ΕΙΚΟΝΟΣΚΟΠΙΟ