eikonoskopionews.blogspot.com

''H EIKONA EINAI TO ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΜΑΤΙ ΕΝΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΕΝΟΥ AΝΘΡΩΠΟΥ''


E-MAIL:eikonoskopionews@gmail.com



Παρασκευή 10 Μαρτίου 2023

Γιώργος Γαβρήλος- Υποψήφιος Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ: Η κυβέρνηση οδηγεί τους ΤΟΕΒ και τους αγρότες σε χρεοκοπία

 

Σε απόγνωση βρίσκονται οι καλλιεργητές Αργολίδας από την διάθεση και τις τιμές εμπορίας των προϊόντων τους. Τα καλλιεργητικά κόστη έχουν εκτοξευτεί σε υψηλά επίπεδα και καμία μέριμνα και πολιτική δεν διαφαίνεται από την πλευρά της κυβέρνησης για την αντιμετώπιση των προβλημάτων. Καμία πολιτική για έλεγχο και μείωση των τιμών στα καλλιεργητικά εφόδια, καμία πολιτική για έλεγχο και μείωση στις τιμές των καυσίμων, καμία πολιτική για δίκαιες και στην ώρα τους αποζημιώσεις από τον ΕΛΓΑ. Το μεγαλύτερο ωστόσο πρόβλημα είναι το κόστος ενέργειας που επωμίζονται οι αγρότες και οι ΤΟΕΒ της Αργολίδας. Ακαλλιέργητα κινδυνεύουν να μείνουν χιλιάδες στρέμματα αγροτικής γης στην Αργολίδα, αφού η ΔΕΗ απειλεί τους Τοπικούς Οργανισμούς Εγγείων Βελτιώσεων να διακόψει την παροχή ρεύματος σε αντλιοστάσια τους. Οι φετινές κλιματολογικές συνθήκες και η ανάγκη για πρόωρη αρδευτική περίοδο, επιτείνουν το μεγάλο ήδη πρόβλημα των χρεών προς τη ΔΕΗ και την αδυναμία των ΤΟΕΒ να ανταποκριθούν στα ειδοποιητήρια για εξόφληση των λογαριασμών. Η διακοπή ηλεκτροδότησης των αντλιοστασίων θα έχει καταστροφικές συνέπειες για την αγροτική καλλιέργεια και τα εισοδήματα των αγροτών της Αργολίδας.


Το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων δεν δείχνει να αντιλαμβάνεται το έκτακτο της κατάστασης και καμία μέριμνα δεν λαμβάνεται για να αντιμετωπιστεί το μεγάλο πρόβλημα των χρεών των ΤΟΕΒ προς τη ΔΕΗ. Η κυβέρνηση με την απάθειά της οδηγεί τους ΤΟΕΒ και τους αγρότες σε χρεοκοπία.

Είναι ανάγκη η κυβέρνηση να αναλάβει πρωτοβουλίες και σε συνεργασία με τους αγροτικούς φορείς και τα διοικητικά συμβούλια των ΤΟΕΒ να ρυθμίσει τα προβλήματα χρεών των οργανισμών, αλλάζοντας και πολιτικές για την παροχή ενέργειας στους αγρότες μας. Ας ασχοληθούν με τα μεγάλα προβλήματα των παραγωγικών τάξεων της χώρας και όχι μόνο με τον πλουτισμό των λίγων επιτήδειων φίλων της.