eikonoskopionews.blogspot.com

''H EIKONA EINAI TO ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΜΑΤΙ ΕΝΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΕΝΟΥ AΝΘΡΩΠΟΥ''


E-MAIL:eikonoskopionews@gmail.com



Τετάρτη 30 Ιανουαρίου 2019

ΠΑΥΛΟΣ ΔΑΓΡΕΣ:''Ξέφραγο αμπέλι η Ερμιονίδα Σε δημόσιο δρόμο ρίχνει τα σκουπίδια ο Δήμαρχος - Ιδιώτες γέμισαν τον κάμπο με χωματερές''

ΠΑΥΛΟΣ ΔΑΓΡΕΣ:''Ξέφραγο αμπέλι η Ερμιονίδα  Σε δημόσιο δρόμο ρίχνει τα σκουπίδια ο Δήμαρχος - Ιδιώτες γέμισαν τον κάμπο με χωματερές''

Παίρνουν χώμα και το πουλάνε σε Ελληνες για τις βίλες τους.
Με σκουπίδια γεμίζουν οι περισσότεροι τους λάκκους που ανοίγουν στον κάμπο.
Δική του χωματερή με σκουπίδια δίπλα στο πηγάδι έχει δημοτικός σύμβουλος της συμπολίτευσης.
Σύμφωνα με έκθεση του ΙΓΜΕ, μετά από έρευνα, διαπιστώθηκε ότι τα νερά του προαναφερόμενου πηγαδιού έχουν μολυνθεί με εξασθενές χρώμιο επικίνδυνο για τη δημόσια υγεία.
Αυτά δεν γίνονται ούτε ΣΤΟ ΠΑΛΕΡΜΟ.
Σε σεληνιακό τοπίο θα μετατρέψουν τον εύφορο και μοναδικό κάμπο εκεί που μόνο εκεί φυτρώνουν σπάνια φυτά και άνθη όπως παπαρούνες και ΤΟΥΛΙΠΕΣ!!!
Έχουν άραγε κάποιοι άδεια όπως προβλέπεται από την ισχύουσα νομοθεσία; Ή αυθαίρετα και παράνομα παίρνουν το χώμα και το πουλάνε; Και με την ανοχή ποίων άραγε αρμοδίων μετατρέπουν μετά τους λάκκους που ανοίγουν σε σκουπιδότοπους;
Κα Εισαγγελέα
Θα πρέπει να διερευνηθεί εάν αυτοί που παίρνουν από
τα δικά τους κτήματα το χώμα και το πουλάνε έχουν την προβλεπόμενη άδεια σύμφωνα με τον νόμο 4014/21-9-2011 «Περιβαλλοντική αδειοδότηση έργων και δραστηριοτήτων»
Άρθρο 1
α)Τα έργα και οι δραστηριότητες του δημοσίου και ιδιωτικού τομέα των οποίων η κατασκευή, η λειτουργία, δύναται να έχουν επιπτώσεις στο περιβάλλον, κατατάσσονται σε δύο κατηγορίες (Α και Β) ανάλογα με τις επιπτώσεις στο περιβάλλον.
Σύμφωνα με το άρθρο 8 περιβαλλοντική αδειοδότηση έργων και δραστηριοτήτων κατηγορίας Β
1)Τα έργα και οι δραστηριότητες κατηγορίες β υπόκεινται σε πρότυπες περιβαλλοντικές Δεσμεύσεις (Π.Π.Δ.)
2)Τα ανωτέρω έργα οι δραστηριότητες αναλόγως του είδους τους, υπάγονται αυτοδικαίως σε ΠΠΔ με ευθύνη της αρμόδιας υπηρεσίας που χορηγεί την άδεια λειτουργίας και κατόπιν σχετικής δήλωσης του μελετητή ή του φορέα του έργου ή της δραστηριότητας.
Σύμφωνα με την Αριθμ. ΔΙΠΑ/οικ37674/10-8-2016 Αρ. φύλλου 2471 «Κατάταξη δημοσίων και ιδιωτικών έργων και δραστηριοτήτων σε κατηγορίες σύμφωνα με το άρθρο 1 παρ. 4 του Ν.4014/21-9-2011 όπως αυτή έχει τροποποιηθεί και ισχύει»
Άρθρο 5
Αντίστοιχη ομάδα έργων και δραστηριοτήτων του άρθρου 1 παράγραφος 4 του Ν.4014/2011 με τις ομάδες της παρούσας απόφασης.
Σε πίνακα που ακολουθεί κατατάσσονται λεπτομερώς σε κατηγορίες τα έργα ανάλογα με την δραστηριότητα.
Στον πίνακα αυτό αριθμ.6 συμπεριλαμβάνεται και το έργο της Αμμοληψίας, στην κατηγορία Β.
Δηλαδή οποιαδήποτε αμμοληψία από βάθος 0,50 cm και μετά υπόκειται στις δεσμεύσεις του νόμου που χρειάζεται άδεια λειτουργίας.
Για να μην γινόμαστε υπερβολικοί
ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΖΟΜΕ Δεν αναφερόμαστε σε περιπτώσεις που ο κάθε ιδιοκτήτης θα πάρει λίγο χώμα να ρίξει στην αυλή του. Αναφερόμαστε στους σύγχρονους εμπόρους χώματος γης που μεταπουλάνε το χώμα σε μεγάλες ποσότητες σε ξένους κυρίως που έχουν κτίσει τις βίλλες τους σε άγονες παραθαλάσσιες περιοχές τις οποίες περιοχές αυτές θέλουν να μετατρέψουν σε πεδιάδες. Ποσότητες επίσης χώματος κάποιοι ξένοι μεταφέρουν στην πατρίδα τους με τα πολυτελή κότερα, λόγω του ότι στο χώμα αυτό φυτρώνουν σπάνια φυτά, όπως παπαρούνες, τουλίπες κλπ.
Σύμφωνα επίσης με το Ν.4014/21-9-2011 Αρ. φύλλου 209
Αρθρο 20
Αρμόδιες Αρχές για τη διεξαγωγή περιβαλλοντικών επιθεωρήσεων είναι:
α)Η Ειδική Υπηρεσία Επιθεωρητών Περιβάλλοντος (ΕΥΕΠ) σύμφωνα με το άρθρο 9 του Ν.2947/2001 (Α 228) όπως έχει τροποποιηθεί και ισχύει για κάθε περίπτωση διενέργειας περιβαλλοντικής επιθεώρησης.
β)Η αδειοδοτούσα Αρχή για τις προληπτικές επιθεωρήσεις κατά τη διαδικασία περιβαλλοντικής αδειοδότησης.
γ)Οι αρμόδιες υπηρεσίες των Αποκεντρωμένων Διοικήσεων και των Περιφερειών σε έργα και δραστηριότητες της χωρικής αρμοδιότητάς τους, ανεξαρτήτως της κατηγορίας του έργου ή της δραστηριότητας.
Κα Εισαγγελέα
Υπηρεσίες για την προστασία του περιβάλλοντος υπάρχουν. Αρκεί κάποιοι να ενημερώσουν τις υπηρεσίες αυτές για τα συγκεκριμένα περιστατικά που άπτονται των αρμοδιοτήτων τους.
Κύριοι όμως υπεύθυνοι για θέματα που αφορούν χρήσεις γης είναι η Δημοτική Αρχή σύμφωνα με το Ν.3463/ΦΕΚ 114 2006 «Κύρωση του Κώδικα Δήμων και Κοινοτήτων» άρθρο 80. Επίσης σύμφωνα με το άρθρο 86 του ιδίου νόμου «Αρμοδιότητες του Δημάρχου»
1)Ο Δήμαρχος προασπίζεται τα τοπικά συμφέροντα.
Δυστυχώς ο Δήμαρχος της περιοχής είναι ο πρώτος διδάξας την παρανομία, σε αντίθεση με τα καθήκοντά του, αφού έχει γεμίσει δημόσιο ασφαλτοστρωμένο δρόμο με σκουπίδια, δρόμο που βρίσκεται σε πλαγιά πάνω από δύο χωριά, όπως φαίνεται στις φωτογραφίες παρμένες από την τεχνική Έκθεση – Μελέτη, του ΙΓΜΕ με θέμα «Επιπτώσεις στα υπόγεια Νερά και εδάφη από την απόθεση αστικών στερεών αποβλήτων στην περιοχή. 

Δημοτικός Σύμβουλος της Συμπολίτευσης έχει τεράστια χωματερή δίπλα στο πηγάδι του την οποία γεμίζει με σκουπίδια όπως φαίνεται στη φωτογραφία .
Τα γεγονότα εδώ υπερβαίνουν την φαντασία. Μήπως ο προαναφερόμενος Δημοτικός σύμβουλος έχει τεκμηριωμένη επιστημονική μελέτη ότι το εξασθενές χρώμιο κάνει καλό στην υγεία όταν η ποσότητα στο νερό είναι τριπλάσια του κανονικού; Όπως συμβαίνει να έχει το νερό του πηγαδιού του σύμφωνα με την προαναφερόμενη μελέτη του ΙΓΜΕ;
Εδώ που φτάσαμε δεν αρκούν ούτε οι Εισαγγελείς. Ένας νέος ΠΛΑΣΤΗΡΑΣ χρειάζεται.

Υ.Γ. Να δούμε εάν μετά από χρόνια στον κάμπο αυτό που σήμερα φυτρώνουν μοναδικά λουλούδια, όπως τουλίπες τι θα φυτρώσουν αύριο αφού το εύφορο χώμα το αντικαθιστούν με σκουπίδια.
Οι πολιτιστικοί Σύλλογοι της περιοχής και οι οικολογικές οργανώσεις το γνωρίζουν αυτό;